TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Könyvet automatából? Igen! Már Kecskeméten is!

05
2020 ápr.

Könyvet automatából? Igen! Már Kecskeméten is!

 


Körülbelül két hete érkezett egy teherautó a Hírös Agóra és a Malom Központ közötti parkolóba, hogy értékes rakományát kihelyezhesse. Délután már üzemkész állapotban, gyönyörű kötésű könyvekkel feltöltve várta leendő felhasználóit a POKET automata. De mi is ez és hogyan működik?

 

Így működik a POKET automatája

Az ital- vagy ételautomatákhoz hasonlóan a vásárló kinézi az üvegezett vitrinen keresztül a számára kedves terméket, majd az ellenértékét bedobja készpénzben, vagy a megfelelő összeget a bankkártyájával lecsippantja és már a kezében is tudhatja Szerb Antal - Utas és holdvilág, vagy Esterházy Péter - “És mesélni kezdtem...”, vagy Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk, vagy Rejtő Jenő Csontbrigád c. könyveinek egyikét, de még sorolhatnánk, hiszen eddig összesen 33 kiváló minőségű kötetet dobtak piacra.

 

Itt keresd: Kecskemét, Deák Ferenc tér (a Hírös Agóra oldalán)

 

A könyvek ára: 1500 Forint/db

 

Kik ők?

Kik azok akik azért dolgoznak nap mint nap, hogy Magyarországon minden nagyvárosban lehetőségünk legyen a nap 24 órájában, azonnal könyvhöz jutni? A POKET, Vecsei H. Miklós által alapított közösségi-olvasó projekt. Az automatákból prémium minőségű zsebkönyveket vásárolhatunk 2020 áprilisától klasszikus és kortárs címekkel egyaránt.

"Célunk az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a zsebekből kilógó színes könyvek tulajdonosai akár csak egy összenézés erejéig társak lehessenek egy színesebb, egymásra figyelőbb városi közösség kialakításában" - írják Facebook-oldalukon.

Reméljük, egyre többen fedezik fel az automatát, és hamarosan már az újratöltéséről kell majd gondoskodni, mert olyan gyorsan elkapkodják a kecskemétiek a könyveket. Hiszen nincs is szebb és jobb dolog a világon, mint egy jó könyvvel, nyugalomban kiülni a napsütésre, még ha ez manapság az otthoni erkélyt vagy teraszt is jelenti. Egy bizonyos, hogy a könyvek is elősegítik az otthoni „raboskodás” átvészelését. 

 

Így jutott el Kecskemétre

A PRESTEP elnevezésű program keretein belül, - a PRESTEP névvel fémjelzett egyedülálló program célja, hogy Kecskemét városa a gazdasági fejlődés által összekapcsolódó, de egyébként különálló stratégiai területeket integráltan, egy program égisze alatt tudja menedzselni, - 2019 őszén indította útjának az AIPA Kft. Ifjúsági közösségépítés munkacsoportja és a Városfejlesztő Kft. közös POKET programját, melynek keretében, többek között, kihelyezésre kerülhetett egy könyvautomata Kecskeméten. Az utóbbi években ugyanis, kezdve Budapesttel, minden nagyobb magyar városban megjelentek ezek a felettébb izgalmas kulturális étvágyat oltó gépezetek. 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 05 április 2020 19:21
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449