TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Házhoz jön a piac Kecskeméten!

15
2020 ápr.

 

Telefonon megrendelhető lesz az élelmiszer a piaci árusoktól, és ingyenes kiszállítják. A cél, hogy ezzel is minimalizálják a járvány terjedésének kockázatát a városban. A szolgáltatást egyelőre a veszélyeztetett korosztálynak tervezik elindítani.

 Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérésének megfelelően a Kecskeméti Piac és számos önkormányzati intézmény összefogásával hamarosan kezdetét veszi a piactól telefonon megrendelt friss élelmiszer ingyenes kiszállítása Kecskemét belterületén belül.

A koronavírus-járvány terjedése, valamint a kihirdetett veszélyhelyzet és az azóta bevezetett korlátozások következtében főként az idősebb, a vírussal leginkább veszélyeztetett korosztály számára igen nagy problémát és komoly egészségügyi kockázatot jelent a napi élelmiszer bevásárlása. Annak érdekében, hogy az idős embereknek ne kelljen kimozdulniuk otthonról, az ő részükre az élelmiszert ingyenesen kiszállítják.

 A piacnál egy erre rendszeresített telefonszámon keresztül lehet majd a megrendeléseket leadni, amiket az önkormányzati kiszállítók a programban résztvevő árusoknál összekészítenek és még aznap házhoz is szállítanak.

Nagyon sokan szeretnek a piacon vásárolni, szinte minden vásárlónak megvannak a kedvenc árusai, így a piac azt is igyekszik lehetővé tenni, hogy az erre vonatkozó igény esetén a rendelést lehetőleg a vásárló kedvenc árusainál állításák össze.

 A rendelhető termékek és aktuális áraik a piac honlapján és közösségi oldalán is elérhetőek lesznek. A rendelhető élelmiszerek közé fognak tartozni a zöldségek, gyümölcsök, friss és füstölt húsok, tejtermékek és a piacon árusított termelői virágok is.

A rendszer indulásakor egyelőre csak a leginkább veszélyeztetett, idős korosztály számára lesz elérhető a szolgáltatás, amelyet a későbbiekben, a szállítási kapacitások függvényében bővítenek majd.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 15 április 2020 13:57
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449