TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Így változott az élet Kecskeméten orvosi alapellátás és nyitvatartás fronton

05
2020 máj.

Így változott az élet Kecskeméten orvosi alapellátás és nyitvatartás fronton

Fotó: Benkó Zoltán Szabadidőközpont Facebook-oldala Fotó: Benkó Zoltán Szabadidőközpont Facebook-oldala

 

A Városi Operatív Törzs enyhített bizonyos szabályokon, például már lehet sportolni, viszont a játszótereket továbbra is zárva tartják. Az orvosi alapellátás és az üzletek is óvatosan, de kezdenek visszatérni a régi kerékvágásba. Az önkormányzat által biztosított lakossági maszkok postai kézbesítése hamarosan véget ér, de ha valaki kérne még, megteheti.

 

 

A Városi Operatív Törzs 2020. május 5-i döntései:

“Az operatív törzs javasolja, hogy a köznevelési intézmények sportlétesítményei továbbra is maradjanak zárva. Az utánpótlás sportolók edzései az önkormányzati sportlétesítményekben, a vizes sportok edzései pedig a Kecskeméti Fürdő kültéri 50 m-es medencéjében megtarthatók.

A közterületeken lévő kültéri fitness eszközök saját felelősségre, a használó által biztosított óvintézkedések mellett igénybe vehetők.

A közterületi játszóterek továbbra is zárva tartanak.

 

 

Az operatív törzs javasolja, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, a Kecskeméti Arborétum és a Szent Hubertus Parkerdő legyenek látogathatók, azonban az ott található játszóterek továbbra is maradjanak zárva.

Az operatív törzs javasolja, hogy a bentlakásos szociális intézményekben dolgozók koronavírus tesztelése 2 hetente történjen meg.

Az operatív törzs úgy dönt, hogy kerüljenek felülvizsgálatra az elvitelre biztosított étkezés helyszínei és lehetőség szerint a szolgáltatás több intézményben legyen igénybe vehető. Biztosítani kell, hogy a tízórait, az ebédet és az uzsonnát is elvihessék a közétkeztetést igénybe vevők egyszer használatos edényben.

Az operatív törzs kéri, hogy a Kecskeméten működő munkásszállások üzemeltetői adjanak tájékoztatást a kapacitásuk igénybevételének jelenlegi mértékéről, illetve a pandémiás tervüket nyújtsák be Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere részére.”

 

 

Az orvosi alapellátás új rendje:

“Háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati rendelésre minden esetben előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Az orvosok óránként 4 beteget láthatnak el, ezért kérjük, hogy legyenek pontosak!

A rendelői várókban kötelező az 1,5 méteres védőtávolság megtartása. A rendelőbe lépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése.

Vényért nem feltétlenül szükséges személyesen felkeresni az orvost. Kérjük, hogy éljenek az e-recept lehetőségével, amelyet elegendő telefonon kérni az egészségügyi szolgáltatótól” - tájékoztatott Dr. Pataki Mariann, az ESZII intézményvezetője.

 

 

Visszatért az élet a városba

A Malom Központ üzleteinek nagy része hétfőtől nyitva tart a megszokott nyitvatartási rendben

Hétfő óta a Kecskeméti Vadaskert is újra várja a kicsiket és nagyokat, méghozzá a közelmúltban született kisállatokkal, a jól beilleszkedett fiatal fekete párducokkal és az új játszótér-komplexummal. 

Az Alföld Áruház hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 10-től 15 óráig várja a vásárlókat. Kérik, hogy szádat és orrodat takard el szájmaszkkal vagy kendővel, és tartsd meg a biztonságos 1,5 méteres távolságot másoktól. A pénztáraknál biztosítanak kézfertőtlenítőt. Az idősáv korlátozásai az Alföld Áruház osztályaira nem vonatkoznak.

A legtöbb kávézó és étterem, illetve a fitnesztermek ugyancsak kinyitottak a korlátozások enyhítését követően, természetesen a szükséges óvintézkedések betartása mellett.

 

 

Te kaptál maszkot?

A végéhez közeledik a kecskeméti önkormányzat által biztosított lakossági maszkok postai kézbesítése. Kecskemét önkormányzata kéri a lakosságot, hogy aki esetleg nem kapta meg a küldeményt, vagy plusz maszkra van szüksége, az a lakcím megadásával jelezze a Gondoskodó Szolgálatnál munkanapokon 8-18 óra között.

Tel: 76/503-892 vagy 20/556-34-02

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 máj. 2020 18:06
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449