TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Egészségkert teszi szebbé a betegek mindennapjait a kecskeméti kórház területén!

07
2020 máj.

Egészségkert teszi szebbé a betegek mindennapjait a kecskeméti kórház területén!

 

Elnyerte a Richter Anna Díjat Dr. Molnár Mária és csapatának ötlete: egy álomszép kertet vizionáltak a kórház területére gyalogló ösvénnyel, labirintussal, pihenőhelyekkel és rengeteg lélekgyógyító növénnyel. Ezúton gratulálunk a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapatának!

 

 

A Richter Anna Díjról

Hazánk egyik legismertebb gyógyszercége, a Richter Gedeon Nyrt. pályázati kiírásával kreatív ötletek kidolgozására inspirálta az egészségügy, gyógyszerészet és oktatás területén dolgozó nőket. A Richter Anna Díj olyan újszerű, megvalósítható projektterveket várt a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

 

A kecskeméti csapat és a mesebeli Egészségkert

A versenyben legfeljebb öt főből álló csapatok indulhattak, a megjelölt területek valamelyikén aktívan tevékenykedő női csapatkapitány vezetésével. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata egy szemet-lelket gyönyörködtető kertet álmodott meg a kórház területén található 3000 négyzetméteres kihasználatlan területre.

A kert fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló ösvény, a labirintus, a pergolával körülvett pihenő részek lennének. A természetes környezet kialakításának a célja, hogy a hosszan kórházban fekvő betegeinknek feltöltődést nyújtson, lehetőséget teremtsen a hozzátartozókkal való félrevonulásra és a dolgozók számára is felüdülést jelentsen. A fák, növények között végzett séta gyógyító hatását számos tanulmány igazolta, így a megálmodott kert a gyógyulás folyamatához is lényegesen hozzájárulhatna.

Csapatvezető: Dr. Molnár Mária pszichiáter főorvos, pszicho-onkológus

Csapattagok: Nagyné Szigeti Dóra, Leskowsky Laura, Gyapjas Tünde, Lantos Lenke

 

Az eredményhirdetés:

 

Aktuális helyzetünkben rugalmasságot, újfajta alkalmazkodást kér tőlünk az élet. Erre ez a rendhagyó díjátadó is...

Közzétette: Richter Anna Díj – 2020. május 7., csütörtök

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 máj. 2020 11:59
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449