TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hétfőtől újra használhatók a kecskeméti játszóterek és más enyhítések is jönnek!

15
2020 máj.

Hétfőtől újra használhatók a kecskeméti játszóterek és más enyhítések is jönnek!

 

A játszótereket már hétfőtől újra birtokba vehetik a gyerkőcök, június közepén pedig terv szerint a strand is megnyit. Vidéken jövő héttől a szállodák és a panziók fogadhatnak vendégeket, és a vendéglátóhelyek belső, zárt részében, éttermekben, kávézókban, büfékben és presszókban szintén megengedett tartózkodni. A védőtávolság és az arc eltakarása továbbra is indokolt az egész országban.

 

 

A Városi Operatív Törzs 2020. május 15-ei döntései:

 

“Az operatív törzs felkéri a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-t, hogy gondoskodjon a játszóterek megnyitásáról 2020. május 18-tól.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. gondoskodjon a játszóterek fokozott tisztántartásáról a Gondoskodó Szolgálat fiatal önkénteseinek bevonásával.

Az operatív törzs javasolja a szülőknek, hogy a játszóterek látogatása során tartsák be a szociális távolságot és gondoskodjanak kézfertőtlenítő használatáról.

Az operatív törzs úgy dönt, hogy a Kecskeméti Városrendészet naponta 16-19 óra között fokozottan ellenőrizze a játszótereket, és hívja fel a figyelmet az 1,5 méteres védőtávolság betartására.

Az operatív törzs felkéri a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark (strand) június közepére tervezett megnyitásához a szükséges előkészületeket tegye meg.

Az operatív törzs úgy dönt, hogy a gyermekfelügyeletbe bekapcsolódó további bölcsődék, óvodák esetében a gyermekek érkezése és távozása szintén zsilipeléssel történjen.

Az operatív törzs felkéri a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetőjét, hogy gondoskodjon a helyi közösségi közlekedés menetrendjének folyamatos felülvizsgálatáról."

 

Nem igaz a rémhír!

 

Kecskeméten is kinyithatnak a vendéglátóhelyek, minden egyéb híresztelés szándékosan terjesztett álhír, aminek semmi valóságalapja nincs!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jelezte az önkormányzat számára, hogy a vendéglátó egységek üzemeltetői tömegesen hívják a kamarát, azt kérdezve: igaz-e, hogy Kecskeméten tilos lesz megnyitniuk.

Kecskeméten ilyen korlátozás szóba sem került. Erre vonatkozó felhatalmazása a polgármestereknek egyébként sincs, így a feltételezés is abszurd, a polgármester feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

 

 

Koronavírusos betegek szállítására alkalmas eszközöket kapott a kórház

 

“Betegágyra helyezhető zárt rendszerű izolációs buborék eszközök érkeztek a kecskeméti kórházba a Hotel Uno ügyvezetőjének, Deutschné Sipos Irén felajánlásának köszönhetően.

Az ágyra helyezhető zárt rendszerű buborékban biztonságosan szállíthatják kórházon belül vizsgálatokra a koronavírussal fertőzött betegeket. Az izolációs buborék hermetikusan lezár, védve ezzel a személyzetet és a beteg környezetét a koronavírussal fertőzött betegek ellátására az intézményben elkülönített vörös zónán belül. Szerencsére egyelőre nem volt még rá szükség, reméljük ez még sokáig így is marad.

A Hotel Uno ügyvezetője, Deutschné Sipos Irén aggódva figyelte a járvány okozta nemzetközi és hazai helyzetet. Felkereste az izolációs buborék gyártóját és rövid időn belül vásárolt belőle két darabot, melyet felajánlott a kecskeméti megyei kórház számára az egészségügyi dolgozók, az orvosok, ápolók és betegszállítók védelmének érdekében. Dr. Svébis Mihály főigazgató úr örömmel fogadta az adományt, mely használatra készen, az A épületben, a koronavírus betegek ellátására kialakított vörös zónában található.”

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 15 máj. 2020 15:21
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449