Nyomtatás
18
2020 máj.

Csinosítsd ki a kerted, legyen a tiéd Kecskemét legszebbje!

"Designed by Freepik" "Designed by Freepik"

 

Idén is versenybe szállhatnak a kecskemétiek a legszebb konyhakert címért: Kecskemét az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 8. alkalommal csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű programhoz.

 

 

„A legszebb konyhakert program 2020 – Kecskemét” 

 

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.

Jelentkezési lap

A kitöltött jelentkezési lap leadható:

  • Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Irodájának portáján: 6000 Kecskemét, Csányi krt. 14. (munkanapokon 7:30 – 16:30 óráig)
  • online: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eredményhirdetés: 2020. október 3. (szombat)

 

Image by Jill Wellington from Pixabay

 

A megmérettetés keretén belül keresik a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Továbbá az Egyesület a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, amelynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése, hiszen ez az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet a lelkes kertművelőkre, akik munkájukkal megmutatják, hogyan használhatjuk ki a környezet adta lehetőségeket.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben a Szervezők arra ösztönzik a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb, mint valaha. A konyhakert művelése a szép hobbin túl, nagyban hozzájárul az egészséges életmód elterjedéséhez, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszerhez juthat a lakosság.

 

 

Image by Manfred Antranias Zimmer from Pixabay 

Nevezési kategóriák:

  • Balkon: Erkélyen kialakított
  • Mini: 10 – 50 m2
  • Normál: 50 m2 felett
  • Zártkert 1: Zöldség
  • Zártkert 2.: Gyümölcsös
  • Zártkert 3.: Vegyes (zöldség és gyümölcs)
  • Közösségi: Csoportok, szervezetek által megművelt kertek

 

 

"Designed by Freepik"

 

Jelentkezhet: a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője.

A bírálatnál előny: öko/bio-módszerek alkalmazása, vegyszermentes művelés, komposztálás, szerves tápanyag utánpótlás, öntözés lehetőleg csapadék- vagy csatornavízzel, régi, népi módszerek alkalmazása, fűszer- és gyógynövények megléte a kertben, madárbarát (madáretető, madáritató és odú), rovarbarát kert kialakítása, a kertművelést több generáció végzi, figyelmet fordítva a talaj védelmére és a régi, saját megőrzésű fajtákra! Vegyszer használata esetén a Permetezési napló naprakész, szabályos vezetése KÖTELEZŐ!

Jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen veszik fotók készítését a balkonról, kertről, amely segíti a bírálók munkáját. Az országos díjra jelöléshez ez elengedhetetlen lesz!

Teljes körű tájékoztatás: a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned