TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A tanév végéig marad a digitális oktatás, lesznek viszont nyári táborok!

21
2020 máj.

A tanév végéig marad a digitális oktatás, lesznek viszont nyári táborok!

"Designed by Freepik" "Designed by Freepik"

 

Június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez. Június 2-től oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért. Közben minden óvodaköteles gyermek felvételt nyert Kecskeméten.

 

Június 2-től minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. A gyermekfelügyeletben résztvevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek.

Tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni. A nyári táborokról még tartanak az egyeztetések.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkenése lehetővé teszi, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től, a fővárosiak pedig június 2-tól visszatérjenek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. Erre azért van szükség, mert sok esetben elfogyott a szülők szabadsága, és dolgozniuk kell.

A döntéseket Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte szerdán, Magyarország kormányának Facebook-oldalán. 

Forrás: MTI

 

Designed by Pressfoto / Freepik

 

Zöld lámpát kaptak a nyári táborok!

 

Június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak. Csak egészséges gyerekek és személyzet lehet jelen, amit nyilatkozattal kell igazolni. Ha valaki a tábor ideje alatt betegedne meg, egy ott kialakított elkülönítőbe kerül. A 300 fősnél nagyobb táborokban kötelező lesz az orvosi jelenlét. Ugyancsak kötelezik a táborszervezőket a nyitás előtti fertőtlenítésre, a gyerekeknek pedig higiéniás oktatást kell tartani a táborozás kezdetén.

A napokban mi is jelentkezünk a kecskeméti nyári táboros lehetőségekkel, kövessétek az oldalunkat!

 

 

Minden óvodaköteles gyermek felvételt nyert Kecskeméten

 

Kecskeméten az 1177 idén óvodaköteles gyermek közül az önkormányzati óvodák 922 főt vettek fel. A többi a 14 nem önkormányzati fenntartású óvodákba (egyházi/magán) került.

Mivel a 215/2020. (V.20.) Kormányrendelet értelmében 2020. május 25-től a bölcsődék és az óvodák a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, az operatív törzs Kecskeméten úgy döntött, hogy:

  • a bölcsődékben és óvodákban dolgozók részére kötelező a maszk viselése a munkavégzésük során.
  • az intézményvezetők gondoskodjanak a csoportszobák és közös használatú helyiségek, valamint az udvari játékok megfelelő fertőtlenítéséről.
  • felkéri a bölcsődei és óvodai ellátást igénylő szülőket, hogy mielőbb igényeljék az intézménytől az étkezést a gyermekek részére.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármesteri határozatban döntött a 2020. évi nyári nyitvatartás rendjének módosításáról oly módon, hogy a bölcsődék és az óvodák a teljes nyári időszakban nyitva tartanak.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 máj. 2020 12:40
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449