TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Nagy kedvencekkel és új műfajjal készül a kecskeméti színház a 2020/2021-es évadra

28
2020 máj.

Nagy kedvencekkel és új műfajjal készül a kecskeméti színház a 2020/2021-es évadra

 

A vírus miatt csonka maradt a 2019/2020-as színházi évad, viszont a tavasszal izgalmas best of videók és felolvasósorozat, tánc és zenei etűdök, videórejtvények és online közvetítések kötötték össze a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat a nézőkkel. Több száz videót és bejegyzést készítettek, hogy ne érezzük úgy, a színház eltűnt a mindennapjainkból. Most azonban már előre tekint a néhány hónapja nemzeti minősítést kapott teátrum: beharangozták az új évadot.

 

 

Az első teljes nemzeti évadban sok premier, sok műfaj, sok zene és még több tánc és izgalom várja a nézőket - ígéri Cseke Péter direktor. Mert a Kecskeméti Nemzeti az a hely, ahová az álmok is játszani jönnek!”

 

Bemutatók:

 

Nagyszínház

 

 • LÉGY JÓ MINDHALÁLIG musical (r.: Nagy Viktor)
 • HAMUPIPŐKE mesebalett (r-k.: Barta Dóra)
 • EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI zenés vígjáték (r.: Szőcs Artúr)
 • A JEGESMEDVE SZERELMESE klímamese, zenével (r.: Cseke Péter)
 • A REVIZOR vígjáték (r.: Ilja Bocsarnikovsz)
 • SZENTIVÁNÉJI ÁLOM táncszínházi előadás (r-k.: Barta Dóra)
 • DONIZETTI: A CSENGŐ vígopera (r.: Cseke Péter)


Kelemen László Kamaraszínház

 • NYOLC NŐ bűnügyi komédia (r.: Kéri Kitty)
 • Woody A.: FÉRJEK ÉS FELESÉGEK komédia (r.: Szente Vajk)

 

Ruszt József Stúdiószínház

 • JÖVŐRE, VELED, UGYANITT 2. romantikus vígjáték (r.: Szerednyey Béla)

 

Noha 3 bemutatóval többet tervezett a következő évadra a színház, a mostani karantén helyzet miatt ezeket a következő évadra kell csúsztatniuk.

 

 

Megtriplázódik a zenés darabok száma!

 

Kecskemét a komolyzene és a jazz egyik magyarországi fellegvára élénk zenei élettel, amiben a színházi előadásoknak is nagy szerepük van. A musicaleket vagy zenés játékokat mindig élénk érdeklődés kíséri. Eddig évadonként egy nagyszínpadi zenés produkció született, a következő évadban ez azonban változni fog köszönhetően annak, hogy a színház elnyerte a nemzeti címet. Ezentúl évente három nagyszínpadi zenés bemutatóval is kedveskednek a közönségnek. Ilyen bemutató lesz a Légy jó mindhalálig című musical. A mindenki számára ismerős, megható történetet rengeteg gyerekszereplővel viszik színpadra. Az Egy csók és más semmi Eisemann-operett vagy zenés játék rengeteg slágerrel és nagyon népszerű dallamokkal szinte biztosan közönségkedvenccé válik majd - véli Károly Kati, a színház zenei vezetője. Az újdonság az opera lesz a zenés műfajokat kedvelők számára. Donizetti A csengő című vígoperájának van egy különleges aktualitása, ugyanis az 1836-ban, Észak-Olaszországban pusztító, rendkívül súlyos kolerajárvány után, megkönnyebbülésképp írta a szerző.

 

 

A Kecskemét City balett a 8. évét kezdheti a színház falai között

 

A Négy évszak című előadást márciusban éppen a főpróbahét derekán kényszerültek abbahagyni és jegelni egy kicsit, de az őszi időszakban ezzel az önálló táncszínházi produkcióval várják a közönséget. Barta Dóra, a tánctagozat vezetője szerint mindannyiunk számára egy üdítő pillanat lesz, hiszen Vivaldi Max Richter által újrakomponált zeneműve alkotónak és nézőnek egyaránt csodálatos lelki élményt ígér mint egy erős injekció azoknak, akik az utóbbi időszakban hiányt szenvedtek művészi katartikus élményekben.

Shakespeare világa örök színházi alapanyagnak tekinthető, és számos prózai feldolgozás örökítette már a Szentivánéji álmot is. Kíváncsian várjuk a táncszínházi adaptációját, amely a rendező-koreográfus elmondása szerint a színház táncművészei számára egyénileg is érdekes és karizmatikus feladatokat rejt majd, zenei síkon pedig összedolgozik majd a klasszikus és a kortárs vonal, hogy a földöntúli és a földi világ elkülönülését és kapcsolatát alátámassza.

Charles Perrow, a Grimm fivérek és a Walt Disney-remekek egyedülálló összeboronálása lesz a Hamupipőke, a mindannyiuk által ismert rongyos-gazdag történet. Barta Dóra ígéri, a felnőttek a gyerekekhez hasonlóan fogják élvezni a történetet, amiben kiderül, hogy micsoda erő lakozik a különleges cipellőkben. A rendező-koreográfus figyelmeztetett, ne gondolja senki, hogy ez egy lányos mese, gondolnak közben a fiúkra is, úgyhogy humorból sem lesz hiány!

 

Nem változnak a bérletárak

 

A 2020/2021-es évadra áremelés nem történt, június 2-től a tavalyi 5+1-es bérletárakkal várják a nézőket a jegypénztárban.

Június 15-től megkezdődik az előbérletezés, idén két formában: személyesen, június 15. és június 26-a között lesz lehetősége a nézőknek 10 % kedvezménnyel megváltani bérleteiket a következő évadra. Azok a nézők, akik nem szeretnének személyesen befáradni ezért a jegyirodába, ők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. oldalon egy e-mailben jelezhetik igényüket egészen augusztus 16-ig, így is jár számukra a 10 % kedvezmény.

Augusztus 17-től pedig megkezdődik a bérletek értékesítése a szabad helyekre.

A március 12-től az évad végéig az elmaradt előadásokra váltott jegyek visszaváltása június 15-ig történik. Az elmaradt nagyszínházi előadások számának függvényében különbözőképp kárpótolják a nézőket.

Bővebb információ a jegyvisszaváltásról 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 máj. 2020 17:35
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449