TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A Chicago és a Liliomfi tarolt a kecskeméti nézők szívében

02
2020 jún.

A Chicago és a Liliomfi tarolt a kecskeméti nézők szívében

 

Idén online osztották ki az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálán a kecskeméti Oscar-díjakat, de ez mit sem csorbított a megszokott izgatottságon. Nagyon vártuk, hogy kedd este legyen, és megtudjuk, a díjazottak között vannak-e azok a művészek és előadások, akikre voksoltunk. Kiválóan ráéreztek a színházban, mire van most nagy szükségünk az elmúlt időszak viszontagságai után: önfeledt szórakozásra. A gála ezt a tévéképernyő előtt ülve is hozta.

 

 

Mi a csonka évad ellenére is hosszú perceket töltöttünk a virtuális szavazólap felett, mert egyszerűen lehetetlennek tűnt végítéletet hozni az egyes kategóriák kiválóságai kapcsán. A teljesség igénye nélkül: az örök klasszikus Anna Karenina sok szempontból lenyűgözött minket, egy-egy jelenet mélyen belénk égett, és igencsak irigykedve szemléltük a táncosokat a Barta Dóra által megálmodott ruhakölteményekben. Megdolgoztatta a lelkünket a Ballada a 301-es parcella bolondjáról c. dráma, de amilyen megrázó volt, épp annyira szerettük. A Chicago teljesítette küldetését: maximális kikapcsolódást nyújtott, no, és persze fejet hajtunk Hajdú Melinda profizmusa előtt, aki nem kis szereppel tért vissza gyermeke születése után. A Társasjáték New Yorkban és a Liliomfi ugyancsak tökéletes ellenszere volt a mindennapokban ránk zúduló stressznek. A Mutatvány de la danse számunkra egészen új színházi élményt nyújtott, amiből bízunk benne, hogy repetázhatunk. Az Illatszertár hangulata olyannyira magával ragadott minket, hogy szívesen betérnénk idén karácsony előtt vásárolgatni kicsit. A Jelenetek egy házasságból összetett és vegyes érzelmekkel teli impulzusokkal és több estényi gondolkozni- és beszélgetnivalóval szolgált.

 

 

Az est háziasszonyaként a 2019/20-as évad győzteseit Decsi Edit fedte fel a közönség szavazatai alapján:

 • Előadás: Chicago
 • Kisszínházi előadás: Liliomfi
 • Város kedvence: Csombor Teréz
 • Színész: Kocsis Pál
 • Színésznő: Csapó Virág
 • Női epizodista: Hajdú Melinda
 • Férfi epizodista: Szemenyei János
 • Férfi táncművész: Szóka Roland
 • Női táncművész: Nagy Nikolett
 • Díszlettervező: Cziegler Balázs
 • Jelmeztervező: Remete Kriszta

Cseke Péter direktor pedig a Latabár-díj és a Csizmadia-díj nyerteseit ismertette: ők Aradi Imre és Szegvári Júlia.

 

 

Az online gálának is megvolt a maga különlegessége, például Körtvélyessy Zsolt József Attila A Dunánál című versét a színpad helyett zöld övezetben szavalta el, ahol a zenei aláfestést a csicsergő madárhad biztosította, az elmúlt hetekben a színház Facebook-oldaláról már jól ismert karantén mémeken is újra kacaghattunk, Tóth Jázmin és Földes Gábor pedig vidám dallamokkal dobta fel a hangulatot.

 

 

A vírus miatt elmaradt előadások ellenére ebben az évadban 12 bemutatóval örvendeztette meg a közönséget a közben már nemzetivé avanzsált színház, ezeket a darabokat közel háromszázszor játszották. A gála alkalmával nosztalgiázhattunk kicsit a Jelenetek egy házasságból, a Chicago, a Liliomfi és a Mutatvány de la danse c. előadásokból.

 

 

Nem maradhattak ki idén sem a szórakozott nézők aranyköpései, Aradi Imre tolmácsolásában, kellő öniróniával derülhettünk magunkon, milyen muris helyzetekbe keveredhetünk, ha tompa aggyal állítunk be a jegypénztárba. Elhangzott például egy röpke, de annál viccesebb párbeszéd: “Hol ülnek a bérlettel?” - “Kecskeméten.”, feltették az év kérdését: “A pótszéket nekem kell magammal vinnem és elhelyeznem valahol?”, és természetesen néhány darabot sikerült átkeresztelni is, így született meg a Társastánc New Yorkban, a Társalgás New Yorkban, a Társasjáték Chicagóban, a Társasház New Yorkban, a Farkas és a Péter, az Aladdin és Péter, a Gyógyszertár és a Charlie.

 

 

A támogatóknak (Cab Tec Kft., Diego Kft., Phoenix Mecano Kecskemét Kft., Reuzál Trend Bt., KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.) köszönhetően a díjazottak ezúttal is értékes jutalmakat vihettek haza: az emlékplakettet Vámos Zoltán (Vaamoos) kecskeméti alkotóművész készítette, továbbá Harsányi Zsuzsanna festőművész felajánlott egy-egy képet a Legjobb előadás és a Legjobb kisszínházi előadás kategóriában a színház kedvenceinek. Az egyéni díjazottak pénzjutalomban is részesülnek.

 

 

A színház már közben aktívan készül a következő évadra, amikor is nagy kedvencekkel, előadáspótlásokkal és új műfajjal is várnak minket. 

Addig is van még hátra egy online közvetítés - a János vitéz -, illetve trianoni emlékműsorral ugyancsak jelentkezik a Kecskeméti Katona. 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 03 június 2020 12:40
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449