TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Nagyon várt filmekkel nyit újra az Otthon Mozi

23
2020 jún.

Nagyon várt filmekkel nyit újra az Otthon Mozi

 

Jane Austen-adaptáció, díjnyertes francia dráma és egy imádott kutyás történet leporolva - röviden így fest az Otthon Mozi vadonatúj kínálata, és a még jobb hír, hogy már rögtön a napokban élvezhetjük a város művészmozijának atmoszféráját! A június 25-ei újranyitás kapcsán a mozi vezetőjével, Csenkiné Túri Edittel beszélgettünk.

 

 

 

Trendalelke.hu: Hogyan telt az elmúlt három hónapod? Mennyit unatkoztál?

Csenkiné Túri Edit: Olyan szituáció állt elő márciusban minden mozis életében, amilyennel még sosem találkoztunk. A kezdeti meglepettség után aztán hamar feltaláltuk magunkat, az online térre fókuszáltunk. Mi nem indítottunk távmozit, de igyekeztünk tartani a kapcsolatot a közönségünkkel, és a közösségi médián keresztül elláttuk őket a mozgóképes világgal kapcsolatos érdekességekkel, hírekkel. Elkezdtünk online interjúkat készíteni olyan személyekkel, akik egyaránt kötődnek a filmezéshez és Kecskeméthez: Ulrich Gáborral és Menyhei Szabolccsal beszélgettünk, itt és itt láthatók ezek a videók. Szeretném megtartani a későbbiekben is ezt a vonalat. Szóval a karanténnal nem lett kevesebb a teendőm, csak más jellegű feladatok kötötték le az energiáim. Az volt egy nagy nehézsége ennek az időszaknak, hogy nem volt előttünk követendő példa.


Lassie hazatér

 

A betervezett, de elmaradt filmeket fogjátok az újranyitáskor vetíteni vagy teljesen új kínálatot kellett készítenetek?

Tulajdonképpen a márciusi filmek maradtak el, ugyanis az áprilisi, májusi megjelenéseket eltolta a vírus minden forgalmazónál. Így is akad azért jó néhány olyan értékes film az év elejéről, amit mi még nem vetítettünk, de fontosnak tartom. Néhányat már választottam is:

Az Emma című angol filmet fogjuk vetíteni, amely Jane Austen regényének legújabb feldolgozása. Indul a Családi mozi és a Vakáció mozi a Lassie hazatérrel - a német családi kalandfilm szintén a közkedvelt történet felélesztése. A harmadik filmünk pedig a Nyomorultak, amit én már régóta várok, hiszen ezzel kezdtük volna az idei Frankofón filmnapokat.

A fesztiválokról, filmnapokról sem kell az év további részében lemondanunk!

 

Sűrűbben fogtok egy-egy filmet játszani, készülve a nagy rohamra?

Egyelőre visszaállunk a régi kerékvágásba, a 18 és 20 órai vetítésekre.

 

Nyomorultak

 

Az egész filmipar leállt hónapokra, sok bemutató csúszik. Van olyan film, amit nagyon vártál, mégsem láthatod még egy jó darabig?

A Nyomorultakat vártam talán legjobban. Tavaly, Cannes-ban kapott Arany Pálmát, és Franciaország ezt a filmet jelölte az Oscar-díjra is, csupa jót olvastam róla. Christopher Nolan új filmjére szintén nagyon kíváncsi vagyok, főleg Menyhei Szabolcs miatt, aki vizuális effekt szakemberként működött közre az alkotásban. Roman Polanski Dreyfus-filmje ugyancsak ígéretes, Velencében díjazták. Jönnek klassz magyar filmek is, a mozik újranyitása után az első a Pesti Balhé lesz. A legjobb azonban maga a tény, hogy lehet újra mozizni azután, hogy az embereknek beszűkült ez a fajta szociális tere az utóbbi hónapokban. Végre új lendületet, inspirációt kapnak a beszédtémák. Nagyon számítunk a törzsközönségünkre - hiszen vannak olyan vendégeink, akik minden filmet megtekintenek - és mindenkire, akinek már hiányoztak a jó filmek.

 

Vonatkozik-e majd a nézőkre bármilyen korlátozás az újranyitást követően?

Rendeletileg nem szabályozza semmi a mozivetítések megvalósulását. Mi igyekszünk továbbra is nagy figyelmet fordítani az általános higiéniára, mint ahogyan a pandémia előtt is tettük. Szeretnénk felhívni a figyelmet az online jegyvásárlásra és a bankkártyás fizetésre, amelyek biztonságosabbak, mint a készpénzes fizetés. És ahogy elkezdünk újra vetíteni, szépen visszaáll minden a régi kerékvágásba.

 

Emma

 

Moziműsor:

 

Emma

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpontok: 2020. június 25-28., 18:00

 

Angol vígjáték, dráma, 124 perc, 2020

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Jane Austen imádott, örökérvényű komédiája arról, hogy találd meg a párod, és hogyan érdemeld ki a boldogságot, most új köntösbe bújik ebben a szikrázóan élvezetes adaptációban.
A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt.

Előzetes

 

Nyomorultak

 

Időpontok: 2020. június 26-27., 20:15, június 29-30., 18:00


Francia krimi-dráma, 102 perc, 2019

16 éven aluliak számára nem ajánlott

Stephane vidéki rendőr, nemrég költözött Párizsba és egy civil ruhás bűnüldöző egységhez kerül a város legproblémásabb negyedébe. A törvénytisztelő férfi számára sokkolóan hat, hogy az itt szolgálatot teljesítő kollégák az erőszaktól sem riadnak vissza szolgálatteljesítés közben, és teljesen szabadon értelmezik a törvényeket. A háromfős csapat tagja a rasszista fehér Chris és az afrikai származású, muszlim Gwanda, akik nem kímélik a külváros lakóit, s maguk is elsüllyednek a korrupció és bűn mocsarában. Stephane-nak rá kell döbbennie, hogy a környéken sajátos igazságszolgáltatás működik, ahol a békét a különféle bűnbandák tartják fenn, törékeny alkuk és pillanatnyi megállapodások alapján. S elég egy szikra, hogy fellángoljon a megállíthatatlan erőszak.

A film azon a környéken játszódik, ahol a rendező, Ladj Ly felnőtt; Párizs legszegényebb bevándorlónegyede nemcsak a francia főváros egyik legveszélyesebb környéke. A Nyomorultak az azonos című rövidfilm egészestés változata, amelyet a 2005-ös párizsi külvárosi zavargások inspiráltak. A film világpremierje az ’A’ kategóriás Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában volt, az alkotás az Arany Pálmáért versengett és elnyerte a zsűri díját. A film Franciaország Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában és a szakma egyöntetű véleménye szerint esélyes nemcsak az Oscar-jelölésre, de akár a díjra is. A filmet három kategóriában jelölték az Európai filmdíjra, s esélyes a legjobb film, a legjobb elsőfilm, a legjobb forgatókönyv díjainak elnyerésére. Egyöntetű vélemények szerint a Nyomorultak 2019 egyik legjobb, legfelkavaróbb filmje.

Előzetes

 

 

Lassie hazatér

 

Időpontok: 2020. június 26., 14:00 (Vakáció mozi), június 27-28., 16:00 (Családi mozi)

 

Német családi kalandfilm, 96 perc, 2020

6 éven aluliak számára nem ajánlott

A nehéz anyagi körülményekkel küszködő Maurer család arra kényszerül, hogy ideiglenesen megváljanak szeretett kutyájuktól, Lassie-től. De a világ talán legismertebb ebét sem a távolság, sem a láncok nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbáljon visszatérni imádott gazdáihoz. Az izgalmas kalandokkal teli utazás vár rá, mely során egyetlen egy cél lebeg Lassie szeme előtt: a hazatérés.

Előzetes

 

Pénztárnyitás: vetítés előtt egy órával

Telefon: 76/490-640

Online jegyfoglalás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449