TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tegyél tanszert a kosaradba - Varázstáska jótékonysági program indul Kecskeméten, a rászoruló gyerekekért

15
2020 júl.

Tegyél tanszert a kosaradba - Varázstáska jótékonysági program indul Kecskeméten, a rászoruló gyerekekért

 

Gyerekként te is imádtad az új füzetek, tollak, táskák varázsát? Anno élveztük a nyári szünet minden pillanatát, de augusztus második felében már megszállt minket valami kíváncsisággal vegyített izgatottság, ha arra gondoltunk, lassan mehetünk bevásárolni a papír-írószer boltba. Órákig tudtunk válogatni a színes tollak, kreatív eszközök, csomagolóanyagok és matricák rengetegében. A pandémia azonban fordított egy nagyot a sors kerekén, és rengeteg családot taszított - önhibáján kívül - nehéz helyzetbe, ahol a szülők számára inkább félelem társul az iskolakezdéshez.

 

 

Ismerünk olyan családot, ahol az édesanya csökkentett fizetésért, részmunkaidőben lett kénytelen dolgozni, és mivel egyedül neveli három gyermekét, komoly fejtörést okoz a beiskolázásuk. Egy másik családban még ettől is nagyobb a vész: minden hónapban dilemma, hogy a rezsit vagy az albérlet díját fizessék-e ki - vajon ők hogyan tudják útnak indítani szeptemberben a gyermekeket?

Szerencsére nem mindenkit érintett egyformán a vírus okozta krízis, így ha teheted, segíts a bajba jutott gyermekes családoknak, ahol most idegeskedés és nagy matekozás előzi meg az iskolakezdést.

 

Az első Varásztáskára való adomány a város vezetőjétől érkezett

 

 

Tegyél tanszert a kosaradba!

 

Varázstáska névvel, igazi összefogás indult Kecskemét Megyei Jogú Város vezetésével, civil szervezetek és vállalkozók bevonásával, hogy egyenlő esélyekkel indulhasson minden gyermek iskolába.

Felsorakozott a kezdeményezés mögött a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány, a Család és KarrierPont, a Kecskeméti Egyszülős Klub, a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli közössége, több kecskeméti áruház, az Alföld Áruház, Auchan Áruház, Malom Központ, Metro Áruház, és a két Tesco Áruház, illetve a Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia egyaránt. A sportiskolás gyerekek önkéntesként segítik majd a kezdeményezést, az áruházak pedig helyet biztosítanak a gyűjtőpontokhoz és tanszerekkel is segítik az akciót.

 

A Malom Központ négy "varázstáskával kedveskedett, a sportiskolások sportfelszereléseket ajándékoztak

 

Ma délután Szemereyné Pataki Klaudia polgármester töltötte meg elsőként a Varázstáska dobozt adományokkal, majd a Malom Központ ügyvezető igazgatója, Rácz József adott át a bevásárlóközpont képviseletében 4 tanszerrel alaposan megtömött iskolatáskát. A sportiskolások sportzsákokkal és kulacsokkal színesítették az adományok körét.

 

 

Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtés

 

Időtartam: 2020. július 15. és augusztus 25.

Helyszínek: Alföld Áruház, Auchan Áruház, Malom Központ, Metro Áruház, Tesco Áruházak

 

Hogyan segíthetsz?

Adományozhatsz tanszert:

  • írószert (toll, ceruza, szövegkiemelő),
  • tanszert (füzet, tolltartó, vonalzó, körző, számológép, vízfesték, tempera, ecset, olló, papírragasztó, füzetborító, füzetcímke),
  • bármit, ami jól jön az iskolában (tornazsák, irattartó mappa, tisztasági felszerelés, uzsonnás doboz).

Pénzadománnyal ugyancsak támogathatod a kezdeményezést:

  • Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány - OTP Bank 11732002-20410229-00000000
  • Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület - Szigetvári Takarékszövetkezet 50800128-11037163-00000000
  • Közlemény: Varázstáska 2020

 

 

 

Vegyél részt a tanszergyűjtésben önkéntesként!

 

A jótékonysági tanszergyűjtéshez önkénteseket keresnek a program koordinátorai 2020. július 15. és augusztus 25. között. Olyan önkéntesekre lenne szükség, akik a helyszíneken tudnának segíteni a vásárlók tájékoztatásában. A leendő önkéntesek 4 óránként váltják egymást. Akinek belefér az idejébe, az akció időtartama alatt többször 4 órát is vállalhat.

Diákoknak a közösségi szolgálat leigazolására is lehetőség nyílik. Önkéntesnek jelentkezni 15. életév betöltését követően lehet.

Jelentkezés és bővebb információ a projektet koordináló Család és KarrierPONT-nál.

  • Telefonon: 06 20 331 77 35 vagy 06 70 255 20 41
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Facebook esemény 

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 15 július 2020 16:26
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449