TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Itt az utolsó (műanyag) szívószálmentes augusztus! Csatlakozol?

06
2020 aug.

Itt az utolsó (műanyag) szívószálmentes augusztus! Csatlakozol?

"Designed by freepic.diller / Freepik" "Designed by freepic.diller / Freepik"

 

Kedveljük a mozgásra serkentő kihívásokat, az olvasásra buzdító kezdeményezéseket, de a környezettudatos akciókért egyenesen rajongunk, mert hisszük, hogy egy-egy ilyen megmozdulás tömegeket terelhet zöldebb útra. Mi már régóta nem kérünk szívószálat az itókánkba, és erre biztatunk téged is! Kezdésnek tökéletes, ha beszállsz a szívószálmentes augusztusba!

 

Már senkinek sem kell talán részletezni, miért fontos folyamatosan és sokat beszélnünk a világszerte eluralkodott műanyagszennyezésről. A Felelős Gasztrohős csapata ezért évről évre felhívja rá a figyelmet ezzel a vagány kampánnyal.

 

 

“Természetesen mi is tisztában vagyunk azzal, hogy nem a szívószálak mellőzésével fogjuk megoldani a műanyagszennyezés, az ökológiai válság problémáját. Ahhoz azonban még mindig tartjuk magunkat, hogy a műanyag szívószálak elhagyása egy jó kezdés lehet azoknak, akik most ismerkednek a tudatos életmóddal, bevezetőként szolgálhat a fenntarthatóság különböző szegleteibe” - vallják. “Hisszük, hogy az olyan sikerélmények, apró lépések mint, hogy eszünkbe jutott szívószál nélkül kérni az italunkat, tovább vezeti az embereket egy odafigyelőbb, tudatos, pazarlásmentes életmód felé.”

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése. Izgalmas és szerethető lakossági kampányokkal, egyszerűen alkalmazható tippekkel, finom receptekkel mutatják meg, mennyire egyszerű odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra. Abban hisznek, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot!

És hogy miért ez az utolsó (műanyag) szívószálmentes augusztus? Mert szerencsére 2021-től tilos lesz az egyszer használatos műanyag szívószálak forgalmazása.

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 06 augusztus 2020 17:08
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449