TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Erdőfürdőzéssel hangolódott a kórházi kert kialakítására az Egészségkert csapata

13
2020 aug.

Erdőfürdőzéssel hangolódott a kórházi kert kialakítására az Egészségkert csapata

 

Háromórás vezetett erdőfürdőzésen vett részt a kecskeméti kórház Egészségkert csapata az Arborétumban Valkó Zsuzsi, az első magyar hivatalosan képzett erdőfürdőzés-vezetőnek köszönhetően. Ezzel a csapat megkezdte az intézmény terápiás kertjének kialakítására a szakmai felkészülést, érzékenyítést a téma kapcsán.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Egészségkert csapata idén megnyerte a 4 millió forint támogatással járó Richter Anna Díjat, orvos kategóriában. Céljuk, hogy a kórház udvarán egy testi-lelki felüdülést és gyógyítást segítő terápiás kertet valósítsanak meg.

 

 

Az erdőfürdőzés az Egészségkert csapatának első, operatív munkákat megelőző közös programja volt, hogy szakmailag-lelkileg felkészüljenek, ráhangolódjanak a kórház kertjének kialakítására.

A csapat tagjai: Dr. Molnár Mária onko-pszichiáter, Gyapjas Tünde pszichológus, Lantos Lenke ápoló, Leskowsky Laura gazdasági osztályvezető-helyettes, Nagyné Szigeti Dóra PR menedzser.

Csend, nyugalom, napfény, lágy szellő, madárcsicsergés. Relaxáció, ellazulás, megnyugvás, testi-lelki felüdülés. Ebben az élményben lehet részünk, ha néhány órára kiszakadunk a nagyvárosi, zajos létből, elhagyjuk az irodát, letesszük az autót és csak a természetre és önmagunkra figyelünk.

 

 

Az erdőfürdő, azaz sinrin-joku egy japán eredetű stresszcsökkentő, irányított relaxációs séta, mely során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. A módszer segítségével mélyebbé és nyugodtabbá válik légzésünk, közérzetünk jobb lesz, és nyugodtabbá válunk. A program során leülünk a fűben, megállunk egy fa mellett, elmerülünk a táj látványában. Megérintjük a növények sokféle textúráját és megfigyeljük az apró élőlényeket, melyek mellett máskor elmegyünk.

 

 

Hasonló élményekben lehet része a kórházban dolgozóknak, lábadozóknak és a hozzájuk érkezőknek. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház területén fekvő 3000 nm-es fűvel borított park jó ideje üresen várta, hogy végre hasznos funkciót kapjon. Itt valósul meg hamarosan az Egészségkert, amelyben helyet kap majd egy végtelen jelet megformáló gyaloglóösvény, egy sövénylabirintus, padok és pergolás pihenők, tornaeszközök, valamint zöld növények és virágok garmadája. 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449