TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szente Vajk a kecskeméti színház új főrendezője!

24
2020 aug.

Szente Vajk a kecskeméti színház új főrendezője!

 

Augusztus 24-én hétfőn ünnepélyes évadnyitót tartott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A pandémiás időszak miatt kialakult rendkívüli, augusztusi játéknapok ugyan még tartanak, de a színház társulata már felkészülve várta az új évad indulását. Cseke Péter direktor optimistán tekint a jövőbe és reméli, hogy a nyár végén tapasztalt nagy érdeklődés az előadások iránt kitart az új bemutatókig. A hangulatos eseményen a nemrégiben forgatott évadfilm is bemutatkozott.

 

 

 

A 2020/2021-es évad előadásai:

 

Nagyszínház:

 • Móricz - Kocsák - Miklós: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG musical
 • Esisemann - Halász - Békeffi: EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI operett
 • Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A REVIZOR vígjáték
 • William Shakespeare: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM táncszínházi előadás
 • Gaetano Donizetti: A CSENGŐ vígopera

 

Gyermekbemutatók

 • Charles Perrault, Grimm testvérek: HAMUPIPŐKE zenés mesebalett
 • Tóth Kata: JEGESMEDVE SZERELMESE klímamese

 

Kelemen László Kamaraszínház

 • Robert Thomas: NYOLC NŐ bűnügyi komédia
 • Woody Allen: FÉRJEK ÉS FELESÉGEK komédia

 

Ruszt Stúdiószínház

 • Bernard Slade: JÖVŐRE VELED UGYANITT 2.
 • Tasnádi István: MEMO- A FELEJTÉS NÉLKÜLI EMBER - felolvasószínház

 

Továbbra is műsoron:

 • Andrew Bergman: TÁRSASJÁTÉK NEW YORKBAN komédia
 • LÁTOD, EZ A SZERELEM! zenés szerelmes est
 • Elzbieta Chowaniec: GARDÉNIA színmű

 

 

Az évadismertetőn kívül a karanténidőszak tanulságairól és az újrakezdés fontosságáról beszélt Cseke Péter igazgató az összegyűlteknek. Megköszönte a társulat helytállását az online tartalmak előállításában és az augusztusi bemutatók magas színvonalú megtartásában. A tagozatvezetőkkel közösen bemutatta az évadban a teátrumhoz szerződő új vezetőket, társulati tagokat, illetve azokat a vendégművészeket, akik együtt játszanak majd a társulattal.

Főrendezőként csatlakozik a társulathoz Szente Vajk, akit rendezőként és szerzőként már többször vendégül láttak Kecskeméten. Művészeti tanácsadóként jön Kecskemétre Pataki András, a Soproni Színház igazgatója, akire az operatív teendőket bízza majd Cseke Péter. Új marketingvezetője is van a teátrumnak, Gégöl Sarolta személyében.  

A színház zenekara kilenc fővel bővült, őket Károly Kati zenei vezető mutatta be. Az énekkar művészeit is már kiválasztották, nemsokára ők is csatlakoznak a zenei tagozathoz. A tánctagozat új művészeit Barta Dóra mutatta be a kollégáknak.  

Vendégművészként Vörös Edit az operettben és az operaelőadásban is szerepet vállal, míg Bori Réka Vörös Edittel kettőzve játssza az Egy csók és más semmi női főszerepét. Az operában mutatkozik be először Kecskeméten Altorjay Tamás, aki a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagja. Nem ez az első kötődése Kecskeméthez, hiszen tanít a Kodály Szakközépiskolában. Bot Gábor szintén az operában kap szerepet.

A kaposvári Cseke-osztályból, az évadban öten kapnak szerepet: Támadi Anita, Szabó Dorottya, Kelecsényi Panni, Varga-Huszti Máté és Urbán Richárd. A közönség által jól ismert többi egyetemista művész az ország különböző színházainál kezdi meg a gyakorlati évét.

 

 

„Úgy látom, hogy a színház egyik nagyon fontos közössége, a Közönség teljesen kész az újrakezdésre. Mi, színháziak pedig az elmúlt hónapokban olyanok voltunk, mint az ügetőn a lovak, akiket a zsoké még az indulás előtt igyekszik visszatartani. Aztán eldördül a startpisztoly és gyerünk mindent bele! Néha olyan érzésem van, mintha semmi nem történt volna. Közben pedig tudjuk, hogy a lelkünkben nagyon sok minden megváltozott. Van, ahol pozitív irányban – és ez nagyon üdvözlendő -, van, ahol éppen ellenkezőleg. Remélem, a jót és az építőt ebből a járványból magunkkal visszük, a rosszat pedig, mint egy elnyűtt kabátot levetjük és elhagyjuk” – adta útravalóul Cseke Péter az új évadhoz saját gondolatait.

 

A 2020/21-es évad szlogenje: Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok is játszani jönnek.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 24 augusztus 2020 19:11
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449