TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 244 kecskeméti gyermek hátára került Varázstáska, a kecskemétiek összefogásaként

27
2020 aug.

244 kecskeméti gyermek hátára került Varázstáska, a kecskemétiek összefogásaként

 

A tanszerek összeválogatása a szerencsés gyermekek számára örömünnep, sok családban azonban maga a legbonyolultabb matekfeladat, főleg idén, hogy rengeteg szülőt taszított nehéz anyagi helyzetbe a világjárvány okozta felfordulás. Az ilyen családok megsegítésére indult júliusban egy társadalmi összefogás, a Varázstása akció, amely során több mint 200 gyermeket juttatott tanszerhez Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, céges támogatók és nagylelkű magánszemélyek hada.

 

 

A koronavírus-járvány sok olyan családot hozott nehéz helyzetbe anyagilag, akik „békeidőben” nem szociális rászorulók. Sokan elvesztették munkájukat, mások nem, de jövedelmük, bevételük alaposan megcsappant. Az iskolakezdés minden évben megterhelő, idén különösen nehéz a családoknak. A vészhelyzet miatt anyagi gondokkal küzdő családok mellett azok is segítséget kaptak, akik tartósan mélyszegénységben élnek. A rászoruló családok kecskeméti iskolák, a Védőnői Szolgálat és a rászorulókat támogató civil szervezetek jelzései alapján kerültek a program látókörébe.

 

 

7 adománygyűjtő helyszínen (Alföld Áruház, Auchan, Kiss-Firka, Malom Központ, Metro, kis és nagy Tesco) buzdították a kecskeméti szülőket arra, hogy amikor saját csemetéjüknek vásárolnak be tanszerekből, vegyenek mindenből duplán, és ajánlják fel egy ismeretlen, rászoruló gyermeknek, illetve kértek mindenkit, ha csupán egy füzetet tud felajánlani, azzal is nagyot segít, ha bedobja a gyűjtőládába.

A jószándékú magánszemélyek, a KMJV Polgármesteri Hivatala és az adományozó cégek, közösségek (Auchan, BNI kecskeméti tagozata, Kingspan, Kiss-Firka, Malom Központ, Metro, Polgár Üveg, Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai) révén végül 4,5 millió forint értékű tanszerrel telt meg az egyre inkább papír-írószer boltra hajazó raktár. Kisebb és nagyobb cégek egyaránt fontosnak tartották, hogy segítő kezet nyújtsanak a szeptemberi iskolakezdéshez. Közülül voltak, akik komplett tanszerlisták megvásárlásával járultak hozzá az adománygyűjtés sikeréhez. Szintén több magánszemély komplett tanszerlistát “fogadott örökbe”: egy-egy gyermek részére a teljes tanszerlista beszerzését vállalták.

 

 

A kezdeményezés természetesen hatalmas emberi erőforrást is igényelt. Örömteli látni, milyen aktívan megmozdult a város: az adománygyűjtő helyszíneken a Kecskeméti Sportiskola 50 növendéke és közel 40 kecskeméti középiskolás hirdette és koordinálta az akciót. Ők a közösségi szolgálat keretében önkénteskedtek. A Kecskeméti Sportiskola fiataljai igen lelkesen segítették a jótékonysági kezdeményezést. Az akció utolsó napján is hatékonyan kampányoltak a vásárlók figyelméért. Kedden délben még több száz szórólapot igényeltek, hogy a délutáni frekventált időszakban megszólíthassák a Malom Központ közönségét.

 

 

Az önkéntesek a tanszercsomagok összeállításában, átadásában ugyancsak kulcsszerepet töltöttek be. Aki saját gyermekével átélte már mindezt, jól tudja, mekkora idő- és energiarabló feladat mindent kipipálni az iskola által adott listáról. A CédrusNet Szupernagyik, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány védőnői és önkéntesei, a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház és a Család és KarrierPONT Kecskemét szorgalmas önkéntesei szívüket-lelküket belecsomagolták a pakkokba, fáradhatatlanul, késő estékbe nyúlóan szortírozva névre szólóan a rengeteg füzetet, írószert és egyéb, nélkülözhetetlen iskolai kelléket.

Csütörtökön, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester átadta az első néhány csomagot, majd a napokban folyamatosan találnak gazdára a pakkok.

Bízunk benne, hogy ezután minden kecskeméti gyermek mosollyal az arcán és hiánytalan felszereléssel lép be iskolája kapuján, jövő héten.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 27 augusztus 2020 19:13
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449