TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Iskolatündér-keresztanyává avanzsáltak a Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai

28
2020 aug.

Iskolatündér-keresztanyává avanzsáltak a Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai

 

A roma gyerekeket segítő kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda 15 pátfogoltjának arcára varázsoltak örömöt alaposan megpakolt iskolatáskákkal, pakkokkal a Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai. Az iskolák kérései alapján összeállított tanszereket személyesen adták át csütörtökön az ismeretlenül választott gyermekeknek. A tanodában Bárdos Péterné Edit vezetésével délutánonként, a kötelező iskolai oktatás után folytatódik a tanulás a hátrányos helyzetű gyerekekkel, némi játékkal és kreatív foglalkozással fűszerezve, ezáltal csökkentve a szakadékot és lehetőséget adva az esélyek kiegyenlítésére.

 

 

A közösség vállalkozónői a Varázstáska jótékonysági adománygyűjtés (még több infó a Varázstáska programról itt) keretében villámgyorsan lecsaptak a Somogyi Tímea Anna által küldött, egy-egy gyerkőc teljes tanszerigényét tartalmazó listákra: 15 általános iskolás gyermek teljes tankészletét szerezték be a keresztanyuvá avanzsált vállalkozónők, akik olyan odafigyeléssel állították össze az adományokat, mintha saját gyermekeiknek vásároltak volna be. Az iskolák által kötelezően előírt holmik mellett minden csomagba kerültek olyan tárgyak, amelyekkel a gyerekszíveknek kedveztek: naplók, szivárvány színben pompázó tollak, új táskák és tolltartók a régi helyett, és volt olyan támogató, aki a legdivatosabb unikornis mintás őszi kabáttal is kiegészítette az adományát.

A tanodás gyerekek mellett egyébként még 80 ezer forint pénzbeli hozzájárulással is támogatták a vállalkozó hölgyek a Varázstáska program rászoruló családjait.

 

 

Bárdos Péterné Edit tanodavezető és Somogyi Tímea Anna szociológus átadó ünnepséget szerveztek a gyerekeknek és a vállalkozónőknek, ahol a gyermekek izgatott mosolya mellett a felnőttek azért pár örömkönnyet is elmorzsoltak a meghatottságtól. Bár az átadáson nem tudott minden vállalkozónő jelen lenni, üzenetet mindannyian küldtek az általuk választott gyerkőcnek. “Soha ne adjátok fel, higgyétek el magatokról, hogy elég jók vagytok” - írta például a gyerekeknek az egyik “keresztanyu”, dr. Klucsikné Bujdosó Irén.

A terem falát díszítő idézet - “Ragyogtok, mint a csillagok a világban, ha az Élet Igéjére figyeltek.” - magában foglalja a tanoda küldetését: a cél, hogy minden kisdiák ragyogó csillag-életet élhessen. Ehhez járult most hozzá a vállalkozónői közösség, akik számára a gyermekek nem csupán egy-egy nevet jelentettek a lista tetején, hanem reménysugarakat, akiknek csak egy kis segítség kell az úton való elinduláshoz.

 

 

Hálásan köszönjük közösségünk tagjainak, hogy társak voltak ebben a küldetésben:

Dr. Bakos Bettina, Bálint Zsófia, Csatos Erika, Fehér Anna, Hamvai Edina, Janiné Etelka, Dr. Klucsikné Bujdosó Irén, Kováts Vörös Ágnes, Leskovics-Ortelli Andrea, Makra Zsuzsanna, Nagy Ágnes, Pajkó Andrea, Perjési Anna, Vénné Meskó Katalin, Vidám Marcsi

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 28 augusztus 2020 09:55
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449