TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskeméti győztese lehet a Nők Magyarországért Díjnak!

15
2020 szept.

Kecskeméti győztese lehet a Nők Magyarországért Díjnak!

 

Mindig különleges érzés egy országos díj kapcsán kecskeméti vonatkozásban írni. Most arra buzdítunk mindenkit, szavazzon a Nők Magyarországért Díj közönségszavazásán, hogy Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház jelöltje büszkélkedhessen a kitüntetéssel!

 

 

Közel 500 javaslat érkezett arra, hogy ki kapja meg a Nők Magyarországért Klub díjait 4 különböző kategóriában. Az oktatás, a szociális terület, az egészségügy, illetve egyéb kategóriában lehetett jelölni, és most ezekben a kategóriákban lehet szavazni, kategóriánként 1-1 szavazattal. 

 

Itt lehet szavazni!

 

2020-ban felhívást tett közzé a Nők Magyarországért Klub olyan nők erkölcsi és anyagi elismerése céljából, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése-kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a koronavírus járványra készülve létrehozott egy Kórházi Koronavírus Operatív Testületet, melynek a menedzsmenten kívül néhány osztályvezető főorvos volt tagja, szakmai tanácsadója, többek között Dr. Patyi Márta, a Kórházhigiénés Osztály osztályvezető főorvosa. A testület minden nap reggel 8 órától ülésezett.

Dr. Svébis Mihály főigazgató Dr. Patyi Mártát bízta meg a járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálására, meghozatalára, felügyeletére. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kórházhigiénikus osztályvezető főorvosa kiváló tudással, több évtizedes szakmai és kórházi gyakorlattal rendelkező infektológus. A megyei kórház részeként működő kalocsai és kiskunfélegyházi kórházak kórházhigiénés irányításán kívül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is Dr. Patyi Márta látja el az infekciókontroll feladatokat.

 

 

Dr. Patyi Márta személye hozzájárult Bács-Kiskun megyében a COVID-19 járvány lassításához, megfékezéséhez. Áldozatos, kitartó, precíz, példamutató, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően a megyei fertőzöttségi adatok országos szinten is kiemelkedően jók, alacsonyan maradtak, illetve egészségügyi dolgozói érintettség sem fordult elő. A COVID-19 járvány idején mindvégig áldozatos, megterhelő, lelkiismeretes munkát végzett, folyamatosan rendelkezésre állt. Minden eddig megszerzett tudása, tapasztalata segítette a járvány elleni védekezést, mely során mindvégig a betegek és a dolgozók biztonsága volt számára az elsődleges szempont.

Főorvosnő kísérte figyelemmel az eljárásrendeket, melynek intézménybe történő betartásáról személyesen gondoskodott. Elkészítette a Katasztrófa terv és az Influenza pandémiás terv protokolljainak aktualizálását. Új dokumentumokat készített, többek között a Koronavírus pandémiás tervet, a Koronavírus járvány esetén érvényes Infekciókontroll kézikönyvet. Osztályos eljárásrendeket írt a Patológiai osztály, a Központi Laboratórium, a Kardiológiai és Gasztroenterológia Osztály számára.

Állandó, 0-24 órás infektológiai készenlétet biztosít az intézmény számára, a COVID-19 gyanús és igazolt esetekben szükséges teendőkről intézkedik azonnal. Megszervezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé szükséges napi jelentés elkészítését. Folyamatosan kapcsolatot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával. A Bács-Kiskun Megyei oktatókórház járványügyi helyzettel kapcsolatos dokumentumain kívül ő készített el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház – Mobil Járványkórház infekciókontroll kézikönyvét, és segítette a halasi kórház munkatársainak munkáját.

Telefonos szakmai konzultációt biztosított a háziorvosok számára. Felkérésre, igény szerint oktatást is tartott.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 15 szeptember 2020 16:25
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449