TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szépül a kecskeméti Egészségkert, egy váratlan vendég is hozzájárul a betegek jó közérzetéhez

21
2020 szept.

Szépül a kecskeméti Egészségkert, egy váratlan vendég is hozzájárul a betegek jó közérzetéhez

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház területén már el is készült az Egészségkert első fázisa, a betegek máris magukba szívhatják a szabad levegő és a zöld környezet gyógyító energiáit.

 

A kórház lelkes csapata 2020-ban Richter Anna Díjat nyert, és ezzel 4 millió forint állt rendelkezésükre elképzeléseik megvalósításához. Mertek viszont nagyot álmodni, és a tervezők, kivitelező segítségével egy több ütemből, számos attrakcióból álló, egyedi terápiás kertet szeretnének kialakítani az udvaron. A tervezés folyamán figyelembe vették a betegek, dolgozók igényeit és a nemzetközi szakirodalom ajánlásait.

Az elnyert támogatásból először a legfontosabb elem, egy út készült el, amelyen az Onkoradiológiai Központból ki lehet tolni a beteget akár betegágyastól is. A színes, illatos virágokkal és padokkal díszített ösvény egy pihenőöbölbe vezet, ahol a külvilágtól elvonulva, a beteg a családjával meghitt körülmények között tud értékes időt tölteni.

 

 

Az Egészségkert gondolata annyira elnyerte az onkológiai betegek tetszését, hogy egyikük 500.000 Ft-tal támogatta a megvalósítást. E mellett növény felajánlásaival egy Kecskemét közeli kertészet is a nemes ügy mellé állt.

A folytatásban – amennyiben sikerül újabb támogatókat szerezni – új kerti bútorok, padok, asztalok, még több járda, gyalogló ösvény, labirintus, kültéri tornaeszközök, lélekemelő installációk, pergola, és számos, a lélek és test felüdülését szolgáló meglepetés készülhet el a kórház udvarán.

 

 

A kerti munkánkat a Richter Anna Díj munkatársai is megtekintették személyesen, illetve a projekt zárásaként egy kisfilmet is forgattak a csapatról. A forgatáson megcsodálta a kertet Irénke néni, a kórház egyik betege is, aki végre hosszú idő után újra élvezhette a szabad levegőt és a csodás napsütést.

 

 

Mindeközben meglepte a stábot az Egészségkert első fanatikus rajongója, egy kedves cicus is, akit a csapattagok Vitaminnak kereszteltek el.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 21 szeptember 2020 19:37
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449