TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Én és a kedvencem: Pajkó Andi és a szertelen kiscicák, Harry Potter és Hógolyó

03
2020 okt.

Én és a kedvencem: Pajkó Andi és a szertelen kiscicák, Harry Potter és Hógolyó

 

Állati hétvégénk lesz az állatok világnapja alkalmából! Remek sztorikat olvashattok Dr. Juharos Ágota radiológus főorvos és Koltai-Nagy Balázs színművész kutyáiról, illetve szerkesztőségünk is megmutatja a kiskedvenceit.

 

Trendalelke.hu: Miért pont macska?

Pajkó Andrea: Soha életemben nem volt macskám, nehéz is lett volna tizenegynéhány kutya mellett, amiket házőrzőként tartottunk gyerekkoromban. Volt köztük kaukázusi, csau-csau, és a két faj nászából született gyönyörűséges keverék egyaránt.

Szonja és Zsanna persze már nagyon vágytak állatra, macska, kutya, sün, tengerimalac is szerepelt a kívánságlistájukon, de lakásban nem szerettem volna tartani semmilyen házi kedvencet. Volt, hogy már csak egy hajszál választott el attól, hogy elcsábuljak egy-egy cuki menhelyi kutyakölyök láttán a Trendalelke “Kecskeméti árva vagyok” sorozatban, de aztán a párom megpendítette, hogy szeretném-e szétrágva látni a magassarkú topánjaimat…

Tavaly belevágtunk az építkezésbe, a sok érv között az egyik az állattartás volt. Szoktam is rajta élcelődni, hogy elég magas a házi kedvencek bekerülési értéke…

Kutyabiztos kerítés és kapu híján egyelőre a kutyáról le kellett mondanunk, mivel nem szeretnék napokat tölteni egy szertelen kiskutya keresgélésével. Így maradt a lányok másik nagy favoritja, a macska.

Most épp úgy érzem, hogy van két új gyerkőcöm, akiket nevelni kell. Esténként le is fektettük őket, hogy megszokják az új helyüket, épp csak mesét nem olvastam nekik...

 

 Harry Potter cica transzformációja

Mit kell tudnunk a házi kedvencedről?

Kiscicáink június 20-án születtek egy baráti családnál, ahol 3 gyerkőc abajgatta őket nagy szeretettel, így igazán jó természetű, bújós kismacsokat kaptunk tőlük. Ahhoz képest, soha nem volt macskánk, egyből két kölyökre neveztünk be, nehogy vita tárgya legyen a lányoknál, hogy éppen ki simogathatja agyon a cicát. Persze az is szempont volt, hogy ne legyen egyedül egy 11 hetes kiscica, mert a környéken rengeteg felnőtt macska flangál, együtt talán jobbak az esélyeik és jobban is érzik magukat.

Egy fiú-lány páros került hozzánk: Hógolyó egy nagyon kíváncsi, ragaszkodó cicahölgy, Harry Potter pedig egy igazi eleven fiú macsek. Kinti cicák, de Szabi így is küzd a macskaszőr allergiával… Ennek ellenére szuper jó macskaházat épített neki, a mostani hideg, szeles idő beálltával pedig hungarocell és kőzetgyapot szigeteléssel is ellátta a macskaotthont.

 

 

Mi a “kedvenc közös programotok”?

Szonja szívesen olvas a teraszon a nyugágyban, ilyenkor a kíváncsi kiscicák felugranak az ölébe, és aztán együtt alszanak, pihengetnek Szonjával. Nagyon idilli életkép.

Én legjobban nézni szeretem őket, ahogy mindenből játékot csinálnak, például belebújnak a kinti papucsomba, és a pánt két oldaláról pofozgatják egymást. A legnagyobb poén pedig az volt, amikor nem találtam őket, mert az ereszcsatorna hosszú, vízszintes csövébe bújva aludtak, aztán  pár perces kiabálás után, álmos fejjel, tolatva jöttek elő nagy nehezen.

 

A bújós Hógolyó

 

Mi volt a kedvenced eddigi legnagyobb csínytevése?

Ugyan csak egy egy hónapja vannak nálunk, de azért feszegetik a határokat. A kiteregetett ruhákat játéknak nézték, és bele-bele próbáltak a karmaikkal, aminek én nyilván nem örültem. Hógolyó eszméletlenül kívánkozik befelé, egy fél pillanatra sem lehet az ajtót nyitva hagyni, mert azonnal belóg.

 

Felelős állattartóként mire hívnád fel a kecskemétiek figyelmét?

Egy házi kedvenc olyan, mint egy gyerek: időt és energiát kell fordítani rá, gondozni, nevelni. Akinek erre nincs kapacitása, inkább más hobbit válasszon.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 03 október 2020 11:36
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449