TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Én és a kedvencem: Sárdi Barbi újságíró és a meglepő háziállatok

03
2020 okt.

Én és a kedvencem: Sárdi Barbi újságíró és a meglepő háziállatok

 

Állati hétvégénk lesz az állatok világnapja alkalmából! Remek sztorikat olvashattok Dr. Juharos Ágota radiológus főorvos és Koltai-Nagy Balázs színművész kutyáiról, illetve szerkesztőségünk is megmutatja a kiskedvenceit.

 

Balról jobbra: Turbó, Nitró, DRS, Ferrari és Imola

 

Trendalelke.hu: Miért pont csigák?

Sárdi Barbara: Gyerekkoromtól mindig voltak állataim: kutyák, macskák, nyuszi, teknős, degu, hörcsög, madarak, tyúkok. Átmeneti lakóink is voltak gyakran, afféle állatkórházként működtünk: hol macskát, hol sünt mentettünk. A szüleimnél most is lakik két cica, Maszat és Herceg, és bár roppantul hiányoznak, mivel macskákról beszélünk, ez sajnos abszolút nem kölcsönös. Mivel én albérletben élek, nem tarthatok semmilyen nagyobb házi kedvencet. Az afrikai óriáscsigák ellen viszont szerencsére még egyetlen főbérlő sem tiltakozott!

 

 

Mit kell tudnunk a házi kedvenceidről?

Turbó, Nitró és DRS achát csigák, 5 éve kaptam őket egy kedves ismerőstől. Alig mertem őket megfogni, olyan picikék voltak, amikor hozzám kerültek. Most meg már végig érik a tenyeremet!

 

Küzdelem az uborkával

 

Mi a “kedvenc közös programotok”?

Nem a leginteraktívabb állatok, szóval hosszas felsorolásba nem tudok bocsátkozni, de nagyon mókásak tudnak lenni evés közben, például, ahogy áteszik magukat egy-egy vastag szelet uborkán, vagy ahogyan egymás hegyén-hátán csemegéznek. A wellnesst nagyon bírják: időnként meg szoktam tisztogatni a házukat fogkefével, illetve nagyon mini vízben ilyenkor hagyom őket pancsolni egy kicsit. Vigyázni kell azonban a víz mennyiségével, hiszen bőrlégzésűek. Egyszer teljesen elfeledkeztem róla, hogy ők a mosdókagylóban dőzsölnek, belevetettem magam a munkába, és órákkal később pillantottam rá az üres terráriumra. Mentem keresni őket, és mit ne mondjak, időbe telt, mire megtaláltam a csavargókat a fürdőszoba legkülönbözőbb pontjain, például a zuhanyfüggönyön, fejmagasságban… Azóta sokkal óvatosabb vagyok!

 

A legifjabbak: Ferrari és Imola

 

Mi volt a kedvenced eddigi legnagyobb csínytevése?

Komolyabb rosszaságaik nincsenek, de nem esik jól, amikor hajnalban nekiállnak a szépiát rágcsálni (ez a házépítéshez szükséges nekik) vagy a terráriumot átrendezni, mert ezek meglehetősen zajos tevékenységek. Pár hete pedig megleptek egy nem tervezett csigagyerekkel. Nagyon örülök, hogy vannak ők nekem, imádom őket, de már rájöttem, sokkal jobb volna nekik is a természetes élőhelyükön, mint egy papagájnak, teknősnek vagy szinte bármilyen állatnak, néhány kivétellel. Szóval megfogadtam, hogy nem lesz több csigám, ha ők befejezik pályafutásukat. Épp ezért mindig figyelmesen elcsenem a tojásokat, és bármennyire fáj a szívem, de ezt tartom a leghumánusabbnak: mennek a fagyasztóba. Ezúttal egy tojás elkerülte fürkésző tekintetem, és egy - a szó legszorosabb értelmében - kis élet fogadott: ő lett Ferrari. Majd a történelem gyorsan megismételte önmagát, és pár nappal ezelőtt a trióból valaki egyetlen tojást rakott a megszokott kb. 50 helyett, amit esélyem sem volt észrevenni a vastag földrétegben. Már csak arra lettem figyelmes, hogy ismét ott mászik egy mini csigusz a nagyok között. Ő az Imola nevet kapta. Tehát most ötfős a csigaklán, és remélem, ez a létszám sokáig stagnál!

 

Ébredezés a téli álomból

 

Felelős állattartóként mire hívnád fel a kecskemétiek figyelmét?

Ha választanak maguk mellé kiskedvencet, akkor szeressék, tiszteljék és kezeljék úgy élete végéig, mint egy teljes értékű családtagot! Vegánként pedig természetesen azt mondom, hogy próbálják csökkenteni az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, mert a pipi és a nyuszi is kedves cimborák, nem a tányéron a helyük! 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 04 október 2020 11:17
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449