TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Én és a kedvencem: Koltai-Nagy Balázs és Cheever

04
2020 okt.

Én és a kedvencem: Koltai-Nagy Balázs és Cheever

Fotó: Szabó Gábor Fotó: Szabó Gábor

 

Állati hétvégénk lesz az állatok világnapja alkalmából! Remek sztorikat olvashattok Dr. Juharos Ágota radiológus főorvos és Koltai-Nagy Balázs színművész kutyáiról, illetve szerkesztőségünk is megmutatja a kiskedvenceit.

 

Trendalelke.hu: Mindig is “kutyás” voltál?

Koltai-Nagy Balázs: Otthon, Kaposváron folyamatosan tartottunk kutyákat. Gimnazista koromban például hozzánk került egy németjuhász-keverék, vele rengeteget foglalkoztam, tanítgattam. Egy éve úgy éreztem, készen állok arra a pillanatra, hogy saját kutyám legyen, így érkezett meg az életembe Cheever.

 

Micsoda különleges név! Mi a sztorija?

Arthur Miller A salemi boszorkányok című drámájában hívják így az egyik karaktert, amelyet volt szerencsém játszani és igen nagy hatást gyakorolt rám, mert úgy éreztem, egy új fejezet az életemben, hogy ezt a szerepet megkaptam. Egy kutya gondozása szintén nagy lépés, ezért találtam méltónak számára ezt a nevet. Egyébként a drámában Cheever egy igazi imposztor, és kezdetekben az én Cheeveröm is az volt.

 

Fotó: Szabó Gábor

 

Akadtak nagy csínytevései?

Szerencsére általában a játékait szedi szét, a bútorokat békén hagyja. Korábban egy-egy papucs és bakancs is az áldozatául esett, de most, másfél évesen higgadt, nyugodt és tudja, hol húzódnak a határok. Én nevelem őt, ő pedig tanít engem alázatra, fegyelemre, tiszteletre. A nővérem kutyatenyésztő, illetve kutyás terápiával foglalkozik, tehát tőle jócskán tudok tanulni, hogyan kell bánni egy négylábúval. A nyáron jártunk kutyaiskolába is, ott némi extra tudásra tettünk szert, és már az 5. alkalommal átkerültünk a haladó csoportba. Ez természetesen nem csak rajtam múlott! Cheever rendkívül tanulékony, okos kutya.

 

Tudatos döntés volt, hogy ilyen fajtát válassz?

Olyan kutyust szerettem volna, amely nem túl méretes, nincs extrém mozgásigénye és a szőre sem hosszú - ezek szimplán praktikussági okok. A staffordshire bull terrier tökéletesen megfelelt ezeknek a szempontoknak.

 

Mi a kedvenc közös programotok?

Igyekszem sokat sétálni és labdázni vele a szabadban, esténként pedig be szoktam vinni a színházba, ahol persze mindenki babusgatja. Imád társaságban lenni - kutyákkal és emberekkel egyaránt. A családomnál most négy kutya van, a nyáron beépült oda ötödiknek, és láttam rajta, amikor visszajöttünk Kecskemétre, hogy hiányzik neki a falka, eleinte megviselte az egyedüllét. Próbálom ezért úgy alakítani a napi rutinomat, hogy Cheeverre mindig jusson 1-1 óra.

A színházi elfoglaltságaim miatt nem rendszeres program, de előfordult, hogy egy kiállításon én vezettem fel, és második helyezést értünk el. A tenyésztő rendszeresen hordja versenyekre, múlt héten, Jakabszálláson három díjat is bezsebelt. Az a második hely kicsit rajtam is múlott, hiszen én nem vagyok profi handler.

 

Fotó: Szabó Gábor

 

A színház színpadán látni fogjuk valaha Cheevert?

Szeretném őt inkább úgy megőrizni, mint egy partnert, ezért nem tervezem. Nem akarnám, hogy azt csinálja, amit én és úgy éljen, ahogyan én, hiszen nem ez a dolga.

 

Felelős állattartóként mire hívnád fel a kecskemétiek figyelmét?

Értékeljék a kutyák jelenlétét és viseljék gondjukat, mert lehet tőlük tanulni! Soha ne tekintsünk eszközként egy állatra, mert érző lelkek, van gondolkodásuk, és egy kiváló zarándokút ezt megtapasztalni. Nagy élmény látni a fejlődésüket, a leleményességüket és a tekintetükből áradó tisztaságot.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 04 október 2020 17:41
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449