TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Díjazták a kecskeméti múzeumot!

20
2020 okt.

 

Az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíjában részesült a Kecskeméti Katona József Múzeum.

 

A közelmúltban került sor a Pulszky Társaság és a Magyar Múzeumi Egyesület által létrehozott AZ ÉV MÚZEUMA 2020 elismerések átadására. Az 1996-ban alapított elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a bírálók. 

AZ ÉV MÚZEUMA díj meghirdetése idén két kategóriában történt: a „nagy múzeumok” sorában az országos múzeumok, országos szakmúzeumok és a megyei hatókörű városi múzeumok versenyezhettek, a „kis múzeumok” között a területi múzeumok, tematikus múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek szerepeltek.

 

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeummal, a miskolci Herman Ottó Múzeummal, a Ludwig Múzeummal, az esztergomi Duna Múzeummal és a Szépművészeti Múzeummal versenyezett egy kategóriában. AZ ÉV MÚZEUMA versenyét ebben a kategóriában a Ludwig Múzeum (Budapest), a „kis múzeumok” versenyében a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény (Budaörs) nyerte.

A Kecskeméti Katona József Múzeum képviselői, dr. Rosta Szabolcs igazgató és dr. Végh Katalin igazgatóhelyettes, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének (OKSZ) különdíját vehették át Dr. Fabényi Júlia OKSZ elnöktől, Varga Benedektől, a MNM főigazgatójától, Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkártól (EMMI), Kassai Hajnal, főosztályvezetőtől (EMMI Múzeumi Főosztály)és Dr. Bereczki Ibolyától, a Pulszky Társaság elnökétől. A program az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került megrendezésre.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 20 október 2020 14:59
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449