Nyomtatás
28
2020 okt.

Egy estére Kecskemét amerikai város lesz: Halloween séta és csokigyűjtés

Fotó: Freepik Fotó: Freepik

 

Idén először Halloween sétára indul egy csapat nagyon ijesztő jelmezekbe öltözött gyerkőc a Vacsiközben, hogy házról házra kopogtassanak és az amerikai filmekből oly jól ismert mondattal édességet csaljanak ki a háziaktól.

 

Csokit vagy csalunk! - Hangzik majd el bizonyára jó néhányszor szombaton, Halloween estéjén, a Vacsiközben. Az előzetesen regisztrált több mint 15 család fogadja az 50 fős gyereksereget, hogy ellássák őket megfelelő mennyiségű - esetleg annál kicsivel több - édességgel. A fogadó házak stílusosan égő mécsessel és tökös képpel jelzik majd, hogy benne vannak a játékban.

A legötletesebb, legfélelmetesebb, legklasszabb jelmezeket díjazzák is, így a gyerkőcök ajándékokat is bezsebelhetnek a sok édesség mellé.

Annak ellenére, hogy egy ízig-vérig angolszász területeken elterjedt ünnepről van szó, hamar népszerű lett a városrészben élők között a Szilva Egyesület kezdeményezése, hiszen remek közösségépítő erővel bír és természetesen óriási bulival kecsegtet a gyerekeknek.

“Még olyan nagyszülők is jelentkeztek, akik már nem indítanak útnak gyereket, de szívesen várnak csokival rémisztő gyerkőcöket” - meséli Schonerné Emődi Edit, az egyik szervező. “A garázsvásárok és ennek az eseménynek a szervezésébe is bekapcsolódva azt látom, hogy nagy igény van a kapcsolódásra, amit a Covid talán még fel is erősít - az emberek úgy szeretnének újra élni, mint korábban.”

A létszámstoppot hamar elérte az esemény, de szerintünk érdemes lehet barátokkal, szomszédokkal más városrészben is szervezkedni, mert az garantált, hogy a gyerkőcök a csoki mellé felejthetetlen élményeket is gyűjthetnek ezen az estén.

 

További halloweenes programok gyerekeknek, felnőtteknek Kecskeméten.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 28 október 2020 13:48
Értékelés:
(6 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned