TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Elmarad a Téli Fesztivál - intézkedéseket hozott a kecskeméti Operatív Törzs

04
2020 nov.

Elmarad a Téli Fesztivál - intézkedéseket hozott a kecskeméti Operatív Törzs

 

Miután a kormány ismét bevezette a rendkívüli jogrendet kedden, önmagunk és környezetünk védelme érdekében a Helyi Operatív Törzs is összeült, és a szakemberekkel konzultálva ők is hoztak intézkedéseket.

 

 

Az alábbiak fogalmazódtak meg:

  • a kormányrendeletben előírt autóbusz járatsűrítéseket a helyi sajátosságok (pl. a Kecskemétre jellemző csúcsidőszak reggel korábban kezdődik, mint ahogyan az a rendeletben szerepel) figyelembe vételével kell kialakítani.
  • a kulturális intézmények továbbra is látogathatók, tekintettel arra, hogy az előírt óvintézkedések (távolságtartás, maszk, fertőtlenítés) biztosítható, ezek betartatását a vezetők vállalták. A távolságtartást a népszerű előadások megkettőzésével biztosítják majd.
  • a Kecskeméti Fürdő szintén fogadhat vendégeket. Az létesítmény látogatottsága ugyanis erőteljesen csökkent, a létszámkorlát tartható, továbbá a fürdő írásos szakvéleménnyel rendelkezik arról, hogy a klóros vízben és a szauna magas hőmérsékletén a vírus elpusztul. Az úszósportok edzéseit, az edzésen egyszerre résztvevők számát azonban meg kell felezni.
  • a Gondoskodó Szolgálat tavasz óta folyamatosan működik. Most ismételten fel kell hívni a lakosság figyelmét a lehetőségre.
  • a csütörtök délutánonként megtartott, Kossuth téri termelői piacon a sajtok, húsáru és pékáru csak előre csomagolt formában forgalmazható. Erről az árusok holnap tájékoztatják vásárlóikat, a csomagolt áru forgalmazása jövő csütörtöktől lesz.
  • a Téli Fesztivál hagyományos formájában idén elmarad. A város karácsonyfája, a Betlehem, az adventi koszorú helyet kap a Főteren, továbbá egymástól megfelelő távolságban kézművesek, meleg italt és előre csomagolt élelmiszert árusítók kapnak majd helyet.
  • rendkívüli jogrend időszaka alatt a polgármestereknek egyedül kell meghozniuk döntéseiket, közgyűlés nem tartható. Fontosnak tartom azonban, hogy az önkormányzati képviselők valamilyen módon részt vehessenek a munkában. Ezért a munkaanyagokat megkapják, és telefonos, internetes konferenciabeszélgetések formájában konzultálunk majd egymással.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449