TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Csütörtök 5 órától Kecskeméten belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen maszkot kell hordani!

11
2020 nov.

Csütörtök 5 órától Kecskeméten belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen maszkot kell hordani!

 

Önkormányzati rendelet született arról, hogy Kecskemét közigazgatási területén belül kötelező lesz a maszkviselés. A Helyi Operatív Törzs ezen felül más irányelveket is megfogalmazott.

 

 

A Helyi Operatív Törzs november 11-ei határozatai:


A maszkviselésről szóló önkormányzati rendelet holnap reggel 5 órakor lép hatályba. Az operatív törzs javasolja, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) 1. § (1) bekezdés b) pontja alapján Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen legyen kötelező a maszk viselése. A kötelező maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévét be nem töltött kiskorúra, továbbá nem kell maszkot viselni a sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken. Az operatív törzs felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányrendelet 4. § (1) bekezdése értelmében tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, valamint a gyülekezés.

Az operatív törzs javasolja továbbá, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek a lakosság figyelmét hangosbemondó útján hívják fel a kötelező maszkviselés és a szociális távolságtartás szabályaira. Az operatív törzs kéri, hogy a hatáskörrel rendelkező szervek (rendőrség, városrendészet) fokozottan ellenőrizzék a kötelező maszkviselés szabályainak betartását.

Az operatív törzs javasolja, hogy a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. az üzlethelyiségek bérleti díját a koronavírus-világjárvány első hulláma során alkalmazott gyakorlat és szempontok figyelembevételével csökkentse.

Az operatív törzs javasolja, hogy a Kecskemét Főterén csütörtöki napokon megtartott termelői piac a Piaccsarnok külső helyszínén kerüljön megtartásra 2020. november 19. napjától kezdődően.

Az operatív törzs tekintettel a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó rendelkezésekre javasolja, hogy a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak 2020. november 11. napjától történő elengedése, illetve a tárgyban megkötött közterület-használati szerződések kerüljenek felülvizsgálatra.

Az operatív törzs kéri, hogy kerüljön megvizsgálásra a Kecskeméten 2020. évre megváltott parkolóbérletekkel kapcsolatos kompenzáció lehetősége, illetve a 2021. évi parkolóbérletek értékesítése ne kezdődjön el egyelőre.

Az operatív törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala csak a jogszabály alapján kizárólag személyesen intézhető ügyekben tartson személyesen ügyfélfogadást 2020. november 16-tól kezdődően. Az ügyfelek egyéb ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézhetik.

Az operatív törzs kéri a személy-taxi szolgáltatást igénybe vevő utasokat, hogy az utazás során használjanak maszkot. Az operatív törzs javasolja a szolgáltatást végzőknek, hogy az egészség megőrzése érdekében kizárólag maszkot viselő személyek részére biztosítsák a személy-taxi szolgáltatást.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 11 november 2020 17:14
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449