Nyomtatás
12
2020 nov.

Nagyszüleink hagyatéka: egy klassz kecskeméti irodalmi és rajzpályázat

Fotó: Freepik/rawpixel Fotó: Freepik/rawpixel

 

Szuper unaloműző programot kínál Kecskemét a gyerekeknek és felnőtteknek, ráadásul a téma egyszerre megható, fontos és szívmelengető! Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Médiacentrum Nagyszüleink hagyatéka címmel irodalmi és rajzpályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyekből kiderül, hogyan él tovább az idősebb generáció szellemi vagy tárgyi hagyatéka, milyen emlékképeket őrzünk róluk, mi mindent tanultunk tőlük, és hogyan érvényesül életünkben a nagyszülők, dédszülők életfelfogása, értékrendje.

 

 

Irodalmi pályázat


A pályázatra nevezni a fenti témában olyan pályaművekkel lehet, melyek terjedelme maximum 10 000 karakter szóközök nélkül. Egy szerző legfeljebb két saját művel pályázhat. Műfaji megkötés nincs. Lehet például novella, vers, riport és interjú is a beküldött írás.

A pályamunkákat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell beküldeni. A levél tárgya ez legyen: Irodalmi pályázat. Amennyiben a beküldő diák, a pályaműnek tartalmaznia kell a pályázó iskoláját és osztályát is.

Az irodalmi pályázat korcsoportjai:

  • 5-8. osztályos korcsoport
  • 9-12. osztályos korcsoport
  • felnőtt korosztály

Beküldési határidő: 2020. november 29.

Zsűri: Füzi László, a Forrás főszerkesztője, Turai Laura, költő, az irodalomtudományok doktora, Pásztor Andrea a Hirös.hu felelős szerkesztője és Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester.

 

Rajzpályázat 

 

A pályázatra nevezni a fenti témában A/3 vagy A/4 méretű alkotásokkal lehet. A művek elkészítési technikájára vonatkozó megkötés nincs. Egy alkotó legfeljebb két saját művel pályázhat. A pályamunkákat a Kecskeméti Televízió szerkesztőségébe kell eljuttatni a Szabadság tér 2. szám alá postai úton vagy személyesen. A pályamű hátoldalán szerepeljen a pályázó neve, iskolája és osztálya is. A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében bemutatják az Ifjúsági Otthonban.

A rajzpályázat korcsoportjai:

  • 1-4. osztályos korcsoport
  • 5-8. osztályos korcsoport
  • 9-12. osztályos korcsoport

Beküldési határidő: 2020. november 29.

Zsűri: Szappanos István, festőművész, Bruncsák András, festőművész, Engert Jakabné, alpolgármester

 

A pályázat fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester

A díjátadóra előreláthatólag 2020. december 8-án 17 órakor kerül sor az Ifjúsági Otthon tükörtermében.

Az első három helyezett minden kategóriában értékes tárgyjutalomban részesül. A legtöbb alkotást beküldő osztályt pedig egy élménynappal ajándékozzák meg.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 november 2020 10:53
Értékelés:
(1 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned