TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hadat üzent egy kecskeméti cég a várost elcsúfító gumihulladéknak

24
2020 nov.

Hadat üzent egy kecskeméti cég a várost elcsúfító gumihulladéknak

 

Borzasztóan kiábrándító és egyben rémisztően valóságos a fotón látható kecskeméti életkép. Sajnos sokfelé lehet ehhez hasonló fényképet kattintani városszerte. De már nem sokáig! Egy kecskeméti cég ugyanis elhatározta: begyűjti és a megfelelő helyre szállítja őket, hogy ennyivel hozzájáruljanak a tisztább, kellemesebb életérzést biztosító Kecskeméthez. A Bartus Team példamutató kezdeményezésére mi is kíváncsiak voltunk, Bartus Pétert kérdeztük, hogyan működik a gyakorlatban a vállalásuk.

 

 

Trendalelke.hu: Hogyan jött az ötlet? Miért pont az autógumit választották a hulladékok közül?

Bartus Péter: Korábban, a Bartus Gumi Kft. cégvezetőjeként tapasztaltam és figyelemmel kísértem az elrongálódott, elhasznált gumik sorsát, így egyértelmű, hogy nagyobb a rálátásom erre a témára. Mi tudtuk, hova és hogyan kell leadni, ellentétben sokakkal, akik úgy gondolják, hogy az út mentére kidobált gumi ott teljesen jó helyen van.

 

Mi lesz a sorsa az általatok begyűjtött hulladéknak?

Összeszedjük, és a megsemmisítő telepre szállítjuk őket.

 

Ki és hogyan jelezheti, ha elszállítandó gumihulladékra bukkan?

A Kecskeméten szétdobált gumiabroncsok pontos helyét fényképpel, akár Messengeren, vagy e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is beküldheti a lakosság, így mi könnyen megtaláljuk, és már intézzük is az elszállítást. Amióta erről posztoltunk a közösségi médiás csatornáinkon, azóta folyamatosan jönnek az információk. Célunk folyamatosan felszámolni az illegális gumiszemét-lerakatokat.

 

 

Egyébként mivel foglalkozik a cég?

A Bartus Team profilja céges és lakossági költöztetés. Céges szinten költöztetünk irodákat, telephelyeket, raktárakat, irattárat, műhelyt, egyszóval bármit. Lakossági szinten pedig lakások, házak komplett költöztetését végezzük, továbbá tehertaxiként is igénybe vehetik szolgáltatásunkat, akár túlméretes tárgyak esetében (zongora, széf, jakuzzi, stb).

 

Egyébként is figyelnek a környezettudatosságra a cégen belül? Mi mindent tesznek a fenntarthatóságért, zöldítésért, hulladékmentességért?

Amennyire lehet, igyekszünk törekedni a környezettudatosságra. Kisgyermekes szülőként tudom, hogy a példamutatás rendkívül fontos. A hétköznapi életben odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, az irodában minimális esetben nyomtatunk. Ha pedig a Bartus Teamet hívják elhasznált, leselejtezett vagy hagyatéki bútorok elszállítására, akkor azt vagy az adományboltba visszük, vagy ha nekik nincs rá szükségük, nem hasznosítható, akkor megy a szeméttelepre. Termeszetesen, ha olyan fa bútorról van szó, ami használhatatlan már, de a rászorulók el tudják tüzelni, akkor mi azt ingyen és bérmentve elszállítjuk hozzájuk.

 

 

 

Hogyan sikerült ösztönözni a munkavállalókat, hogy ők is küldetésüknek érezzék ezt a kezdeményezést, ne plusz tehernek, plusz munkának? Mindenki részt vesz a gumigyűjtésben?

Szerencsére nagyon összeszokott és szorgalmas csapat a miénk. Nem rettennek meg a kemény munkától, így ez a feladat sem okoz gondot, lelkiismeretesen végzik.

 

Terveznek-e nagyobb akciót, amibe bárki civil önkéntes becsatlakozhat segítőként?

Jó kérdés! A civilek segítségét abban kérjük, hogy jelezzék nekük Facebookon vagy e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), ha látnak szétdobált gumiabroncsokat Kecskeméten. Örülünk, ha segítünk, és bízunk benne, hogy sikerül hozzátennünk az élhetőbb és tisztább környezetünkhöz. Nagyobb akciót még nem terveztünk, de nyitottak vagyunk további társadalmi szerepvállalásra a környezetvédelem érdekében.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 25 november 2020 18:31
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449