TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Egy klassz kecskeméti hely, ha egyedi karácsonyi ajándékra vadászol: a Kedves Hangok Piciny Boltja

11
2020 dec.

Egy klassz kecskeméti hely, ha egyedi karácsonyi ajándékra vadászol: a Kedves Hangok Piciny Boltja

 

Szilágyi Áron és Madla Anett, a Leskowsky Hangszergyűjtemény szívei-lelkei gondoltak egyet, és "a józan észnek (és a jó zenésznek) is teljesen szembe menő módon Kecskemét kulturális verőerén, szívcsakrájának jobbpitvarában, szellemi Szent András vonalának tengelyén, a Rákóczi úton nyitottak egy kis boltot". A Kedves Hangok Piciny Boltjában igazi különlegességekre bukkanhatunk: zenei múlttal rendelkező és lelkes amatőr rokonoknak, barátoknak, kortól függetlenül egészen egyedi ajándékokra lelhetünk. Bár állítják, idomított hangszereket árulnak, amiket elég hazavinni és már szinte maguktól megszólalnak, azért természetesen minden darabot kipróbálhatunk a boltban. Madla Anett mesélt nekünk az ötletükről, illetve szolgált néhány konkrét ötlettel, mi kerülhet a fa alá a Kedves Hangok Piciny Boltjából.

 

 

Trendalelke.hu: A bolt nyitása azt jelenti, hogy kinőttétek a Hangszergyűjtemény shopját?

Madla Anett: Mivel a Hangszergyűjteményt a jelenlegi előírások szerint be kellett zárnunk, és foglalkozásokat sem tarthatunk, kihasználjuk a jelenleg üzemen kívül álló Stúdiónk adta lehetőségeket: könnyebben megközelíthető, és biztonságosabb is olyan szempontból, hogy itt kellemes körülmények között tudunk kiszolgálni egyszerre egy embert.

 

 

Milyen korosztályoknak találunk nálatok hangszereket és könyveket?

Figyeltünk rá, hogy minden korosztály találjon magának valami érdekességet. Mindenképpen a jó minőségre törekszünk, csak olyasmit árulunk, amit magunk is szívesen használunk és már jól beváltak akár a foglakozásaink alatt is. Bővítettük a gyerekeknek szóló könyveink kínálatát, és kaphatók művész puzzle-k is, természetesen zenész témában. A hangszerek pedig korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlhatók.

 

 

A muzsikával ismerkedő gyerkőcöktől a profi zenészekig, mindenkinek tartogattok izgalmas hangszereket? Melyek a legkülönlegesebbek?

Elsősorban különleges, a városban nem könnyen beszerezhető hangszereket tartunk a kínálatban: tibeti hangtálak, harangok, szélcsengők, dorombok és egyszerű népi hangszerek, mint például a tilinkó, kaval is kapható. Aki egyszer hallotta már a hangját, biztosan beleszeretett a kalimbába, most ezt is be lehet nálunk szerezni, gyönyörű ajándék lehet a karácsonyfa alatt bárkinek, akit megfognak a szép hangok. A cél az volt, hogy karácsony közeledtével különleges ajándékokhoz adjunk ötletet, akár olyanoknak is, akik nem játszanak hangszeren, de fogékonyak az új hangokra vagy tudásra. Ukulelézni, citerázni, dorombozni, tilinkózni viszonylag rövid idő alatt meg lehet tanulni alapszinten, így ez egy nagyon hasznos ajándék lehet bárkinek, aki mondjuk eddig kihagyta a zenei oktatást, de mégis szeretne megtanulni saját vagy családja örömére muzsikálni.

 

 

Mi minden található még a kínálatban?

Gyimesi ütőgardon, ceglédi kanna, tanuló citerák, ukulelék, mesekönyvek, cd-k, egyedi tervezésű hangszeres maszkok és kecskeméti művész barátaink karácsonyi angyalkái.

 

 

Szolgálnátok néhány konkrét karácsonyi ajándékötlettel a zeneimádó kicsiknek és nagyoknak?

Minden családba kell hangszer! Ahol már van, ott ki lehet bővíteni valamilyen ütőhangszerrel (akár egy cajonnal), csörgőkkel. Egy hangtál vagy egy csengő segítheti az ellazulást, erre a karácsonyi időszakban talán több ideje is lesz az embereknek. Sokakra szakad most rá a váratlan szabadidő egy hosszabb-rövidebb karantén idejére: kiváló időtöltés ez idő alatt megtanulni egy hangszeren: erre szerintem a legalkalmasabb hangszerek egyike az ukulele.

 

 

Kedves Hangok Piciny Boltja

 

Cím: Kecskemét, Rákóczi u. 15. (a Leskowsky Hangszergyűjtemény oldalában)

Nyitvatartás:

  • Keddtől péntekig: 14:00-19:00
  • Szombaton: 10:00-14:00

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: péntek, 11 december 2020 17:30
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449