TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Karácsonyi ajándékok a Koch Borházból: borok, szörpök, forraltbor szirup és éltető kékszőlőmag

17
2020 dec.

Karácsonyi ajándékok a Koch Borházból: borok, szörpök, forraltbor szirup és éltető kékszőlőmag

 

"Szoktam borral főzni, néha teszek az ételbe is" - ilyen és ehhez hasonló humorbonbonok nem ritkán kísérik Fehér Anna üzletvezető borajánlóit a Koch Borház Kecskemét üzletében, a vásárlás során. A karácsony előtti felfokozott idegállapotban kész felüdülés betérni hozzájuk: a barátságosan otthonos boltban Anna szellemesen, lazán ontja magából a személyre szabott tanácsokat: hardcore borfanatikusoknak és laikus borbarátoknak egyaránt megtalálja azt a bort, ami kívánja a ünnepi alkalmat vagy éppen a hétköznapi beszélgetést. Bár saját bevallása szerint a kisfia az egyetlen kivétel, akinek nem bort ajándékoz születésnapra, névnapra, karácsonyra, azért jó fej módon gondolt az absztinensekre is, amikor delikát szörpökkel, illetve antioxidánsokban gazdag kékszőlőmag termékekkel bővítette a borház kínálatát. Persze a szörpök között azért befigyelt egy borból készült, fűszeres forralt bor ízű szirup...

 


Trendalelke: A borkultúra évek óta emelkedésben van, és erre a trendre felültek a nagy kereskedelmi láncok is.  Miért a Koch Borházban vegyük meg a bort, és ne a hiper-, szupermarket polcáról tegyük a kosarunkba?


Fehér Anna: Először is el kell ismerni, hogy a multik borkínálata rengeteget fejlődött, találni nagyon szép tételeket ott is. Ami mégis különlegessé tesz minket, az egyrészt az ár: pinceáron kínáljuk a borainkat, ami a lehető legkedvezőbb palackárat jelenti. Másrészt nálunk nincs “gyorskasszázás”, igenis mindenkire időt és energiát fordítunk: tényleg azt szeretnénk, ha a kínálatunkból mindenki a számára legkedvesebb borokkal térjen haza. Hiszünk a személyre szabott borajánlásban.

 

 

Az ünnepi bor egy létező kategória?  Vagy csak jól hangzó marketing frázis?


Nagyon sokáig azt hittem, hogy ezt csak úgy mondjuk, de valamelyik nap csak álltam a bortartóm előtt, és vagy három palackot is visszatettem, mert úgy éreztem, ezt valami “nagy alkalomra” kell tartogatni még. Szóval azt hiszem, tényleg vannak ünnepi borok, de mi döntjük el, mi számít ünnepnek. Lehet az egy átlagos kedd is. Nekünk ahhoz is lesz egy megfelelő borunk.

 

 

Ha nem ismerjük a megajándékozott ízlését, milyen bort ajánlanál?  Vagy helyből egy borválogatással indítanál, és akkor minden eshetőségre ott egy palack?

Mi több mint 300 fajta borral dolgozunk, úgy gondolom, ebből mindig tudunk találni olyat, ami az ünnepelthez közel áll, és persze vannak jolly jokerek, amelyekkel karácsonykor nem lehet mellélőni. Ilyen például a kadarka, a pezsgő vagy éppen egy tokaji. A borválogatásainkban éppen ezért több népszerű termékünk is visszaköszön: szeretnénk, ha valóban mindenki találna benne számára kedves tételt. Valamint azt is ki szeretném emelni, hogy tévhit az, hogy csak férfiak örülnének egy palack bornak a fa alatt! Igenis a hölgyeknek is kiváló meglepetés! 

 Megállja a helyét még az az állítás, hogy testes vörösbort inkább férfinak, egy könnyű fehéret vagy jégbort inkább nőnek ajándékozzunk? Vagy már ezt is felülírta az élet?

A testes vörösborokat valami miatt automatikusan a férfiakhoz társítjuk, és az édesebb tételeket nőkhöz, de ahogy sok minden, ez is átalakult az utóbbi időkben, ezek a “szabályok” már nem érvényesek. Bár viccesen azt szoktam mondani, ha nem tudunk dönteni a vörös és a fehér között, akkor nincs más megoldás, csak a rosé.

 

 

Ha a Jézuska olyan jó fej, hogy borral ajándékoz meg téged, milyen bort kívánnál magadnak karácsonyra?

Nagyon jól prezentálja, hogy ezt az üzletet nő vezeti, hogy szoktam álldogálni a polcok előtt, és a “nincs egy ruhám sem” érzés kerít hatalmába 300 fajta bor között. Magamnak mindig az újdonságokat választom, mert szeretek naprakész lenni a saját kínálatunk tekintetében, most éppen a szőlőmag termékekkel és gyümölcslevekkel kísérletezem. Így arra kérném a Jézuskát, nekem kivételesen ne bort hozzon, jobban örülnék valami borral kapcsolatos könyvnek, vagy képzésnek, mert hiszek abban, hogy szakmailag mindig fejlődnünk kell.

 

Meglepődve fedeztem fel, hogy a borok között immár delikát élelmiszerek is megbújnak az üzletben. Ezek szerint gondoltok az absztinensekre is?

A Koch gyümölcslevek most debütálnak, bár nem “esett messze a fájától”, esetünkben tőkéjétől, mindegyik szőlőgyümölcs alapú. Kárász Rita szörpjeivel és lekvárjaival régóta foglalkozunk, idén ezt bővítettük kétféle, borból készült fűszeres sziruppal. A Bock Pincészet magas antioxidáns tartalmú kékszőlőmag termékeivel régóta szemezek, örülök, hogy elkezdtük a közös munkát ezekkel a vegán, állatkísérlet mentes termékekkel. De persze mindent összevetve mi egy borszaküzlet vagyunk, így a hangsúly mindig is a borokon lesz.


 

Házhozszállítással és ajándékcsomagolással is tudtok segíteni az ünnepi mókuskerékben?

Igyekszünk rugalmasak lenni, ajándékcsomagokkal, borválogatásokkal készültünk az ünnepekre, de van lehetőség utalvány vásárlására is, amit a jövőben majd borkóstolókra is be lehet váltani. A nálunk vásárolt termékeket pedig igény szerint házhoz is tudjuk szállítani Kecskeméten, természetesen egyedi díszcsomagolással, karácsonyi képeslappal.
 

Fotók: Tormási Zoltán

 

 

NYERMÉNYJÁTÉK


A Koch Borház Kecskemét jóvoltából megnyerheted a következő 6000 Ft értékű ajándékcsomagok egyikét:

 

1. Koch Pincészet válogatás

A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, gyümölcsös ízeket hozó borválogatás a 2019-es Év Bortermelőjétől, Koch Csabától:

 • 1 palack Koch Frisch Kadarka 2018
 • 1 palack Koch Frisch Rosé Cuvée dűlő válogatás 2020
 • 1 palack Koch Frisch Irsai Olivér dűlő válogatás 2020

 

2. BOCK kékszőlőmag termékcsalád

Ha fontos az egészséged, és rendkívül magas antioxidáns tartalmú kékszőlőmaggal védenéd magad:

 • 1 palack BOCK Villányi kékszőlőmag olaj, bioaktív komponensekben és polifenolokban gazdag
 • 1 darab BOCK Rosé Cuvée 2016 limitált kiadású szappan
 • 1 darab BOCK Happy Skin kékszőlőmagolajos volumennövelő ajakápoló


3. Ritaszörp válogatás

Kedveled a tartósítószermentes, természetes anyagokból készült, vegán és gluténmentes termékeket?

 • 1 palack készült Napfény fűszeres borszirup forralt borhoz
 • 1 palack csipkebogyó szörp
 • 1 üveg fahéjas alma lekvár


Melyiket szeretnéd megnyerni?

A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint

 • lájkolni a cikkhez tartozó bejegyzést,   
 • megírni kommentben, melyik válogatást szeretnéd megnyerni,
 • megjelölni az a személyt, akivel koccintanál egy pohár borral.

 
A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el a a cikkhez tartozó bejegyzésben.
 • Az érvényes kedveléssel és hozzászólással rendelkezők között kisorsoljuk a fent említett három darab ajándékcsomagot.
 • A kisorsolt nyertesek a hozzászólásban általuk megjelölt ajándékcsomagra jogosultak.
 • A nyeremény pénzre nem váltható.
 • A nyeremény a Koch Borház Kecskemét Bethlen krt. 12. sz. alatti üzletében vehető át.
 • A játék időtartama: 2020. december 17 - 20.
 • Sorsolás időpontja: 2020. december 21., hétfő reggel
 • Sorsolás módja: független, hivatalos sorsolás alkalmazással, a véletlenszerűség elve alapján.
 • A nyertest privát üzenetben értesítjük először, majd egy nyilvános posztban is kihirdetjük.

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 december 2020 10:18
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449