TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Elő a nagyi fotóalbumával! Régi karácsonyi képek kerestetnek Kecskeméten!

22
2020 dec.

Elő a nagyi fotóalbumával! Régi karácsonyi képek kerestetnek Kecskeméten!

Karácsonyfavásár a Szabadság téren, az '50-es évek végén Karácsonyfavásár a Szabadság téren, az '50-es évek végén Bajtai Ferenc fényképész

 

A ti családotokban milyen volt a karácsony néhány évtizeddel ezelőtt? Milyen díszekbe öltöztették a felmenőitek a karácsonyfát? Milyen ajándékok kerültek alá? Hogyan ünnepelt a család? A Kecskeméti Katona József Múzeum karácsonyi játékában nosztalgiára invitálják a kecskemétieket, méghozzá értékes ajándékokért.

 

A karácsony talán mindannyiunk számára a legszebb ünnep, hisz megannyi, szívmelengető érzésünk és emlékünk kapcsolódik hozzá. Így van ez már jó ideje, hiszen az első karácsonyfát már a 16. században felállították Németországban. Magyarországon elsőként Brunszvik Teréz grófnő tette ezt a Fejér megyei Martonvásáron levő birtokán, 1824-ben.

 

 

Utazzunk vissza együtt a múltba és hangolódjunk az ünnepre egy kis nosztalgiázással! A fotóalbumok lapjai között megőrzött a családi emlékezet előhívására buzdít a Kecskeméti Katona József Múzeum. Arra biztatnak mindenkit, hogy bátran válogassanak a fotókból, és ezeket osszák is meg, hogy a világjárvány okozta nehéz helyzetben is örömet tudjunk okozni egymásnak.

Várják a családi fotókat: kérjetek fényképeket a szülőktől, nagyszülőktől, esetleg dédszülőktől, és töltsétek fel ehhez a poszthoz kommentben vagy küldjétek el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre!

A beérkezett képeket megosztják az oldalukon, és a legtöbb like-ot elérő fotók feltöltőit (vagy tulajdonosait) értékes múzeumi ajándékcsomaggal jutalmazzuk, amelyet Vízkereszt után, a karácsonyi ünnepkör végezetével vehetnek át a nyertesek a múzeumtól.

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449