TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Nézd meg online a Kecskemétfilm Kft. díjnyertes meséjét!

28
2020 dec.

Nézd meg online a Kecskemétfilm Kft. díjnyertes meséjét!

 

Hogyan képzeli el az emberi test működését két kislány? A Városi legendák című tv-sorozat epizódjából kiderül! A Kecskeméten készült háromperces animált családi mese épp most zsebelt be egy újabb elismerést! Mutatjuk is, hol tudjátok megnézni!

 

Idén online rendezték meg a gyerekeknek szóló cross-média és tévés produkciók fesztiválját, a Cartoons on the Bay-t, amely az olasz közszolgálati televízió, a RAI kezdeményezésére indult útjára 1996-ban. A 7–11 éves korosztályt megszólító tv-sorozatok kategóriában mutatták be a Kecskemétfilm Kft. gyártásában, Glaser Kati rendezésében készült Városi legendák sorozat Az emberi test című epizódját, melyben két kislány szellemes eszmecseréje során derül fény a csodálatos és fenséges emberi test működésére. A filmet a nemzetközi zsűri kategóriájának legjobbjának választotta, Pulcinella-díjban részesült. Újszerű, eredeti, innovatív – emelték ki a film értékelésében.

A háromperces animált családi mesének nem ez az első elismerése. A tavalyi évben két különdíjat is bezsebelt, melyeket az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál gyerekfilmes versenyszekciójának zsűrijétől és az argentin Anima fesztivál tv-filmes zsűrijétől kapott. A 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon pedig a legjobb forgatókönyvnek járó elismerésben részesült. Ezeken kívül további hat fesztivál tűzte programjára.

A díjat nyert epizód a nagysikerű első széria folytatása, amely még 2017-ben kapott támogatást a Magyar Média Mecenatúra Program Dargay Attila-pályázatán, majd 2018-ban a Lakiteleki Filmszemlén a Nemzeti Művelődési Intézet különdíját nyerte el. A magyarországi fesztiválokon kívül a különböző epizódok bemutatkoztak a világ számos filmfesztiválján: Szlovéniában, Csehországban, Dél-Koreában, Szlovákiában, Indiában, Új-Mexikóban, az Egyesült Államokban, és Romániában is.

A 13 új rész idén ősszel készült el. A valóság és képzelet keverékéből összegyúrt lendületes történetek bárki számára ismerősek lehetnek, hiszen mindenki hallott már olyan anekdotát, amely úgy kezdődik: az apukám testvérének a barátnője mesélte, a szomszéd fiának a kutyájának az előző gazdájával történt, vagy éppen, a barátom barátjának a volt albérlőjének a nagybátyja mesélte, hogy...

Mindkét sorozat elérhető teljes hosszában a Kecskemétfilm YouTube-csatornáján: 1. sorozat, 2. sorozat

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: hétfő, 28 december 2020 19:00
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449