Nyomtatás
11
2021 febr.

Ne dobd ki az üveget, tisztítsd vele a kecskeméti levegőt!

 

Üveggyűjtési akció indul Kecskeméten! A korábbi kampány során 600 tonna újrahasznosítható hulladékot hordtak össze a kecskemétiek, az ellenértékéből defibrillátorokat vásároltak. Ezúttal a tiszta levegőért dobálhatjuk a 12 kijelölt gyűjtőhelyre a feleslegessé vált üvegeket.

 

 

Üveggyűjtési akció

 

2021. április 6-20. 

 

Az eddig is nagy népszerűségnek örvendő üveggyűjtési akciók sikerére tekintettel április 6-20. között ismét nagyszabású üveggyűjtési kampányt szervez Kecskemét önkormányzata, ez alkalommal a Városgazdasági Nonprofit Kft. segítségével.

Előzmény, hogy a 2019 őszén megszervezett Életmentő Üveg kampányban a kecskemétiek összefogásának köszönhetően 600 tonna újrahasznosítható hulladék landolt a város 17 pontján kihelyezett tárolókban. Akkor a DTkH vállalta magára a szervezést. A sikeres akció eredményeként az üvegek ellenértékéből egy-egy defibrillátort helyeztek el a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába, a Kadafalvi Általános Iskolába és a Budai utcai nagypiacra.

Az idei akció a tervek szerint 12 gyűjtőponton zajlik majd. A helyszíneket a korábbi kampányok alapján választják ki. A hulladék elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) végzi majd, szükség szerinti rendszerességgel.

Az üvegből ez alkalommal „tiszta levegő” lesz, ugyanis az összegyűlt pénzből 3 darab levegőtisztító készülék beszerzését tervezik.

A hasonló akciókban való részvétel, a hulladék szelektív gyűjtése mindannyiunk közös érdekét, Kecskemét tisztaságát segíti elő.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(4 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned