Nyomtatás
01
2021 ápr.

Mennyi vizet locsolt el Kecskemét ifjúsága száz éve? A Kecskeméti Húsvétoló felfedező sétán ez is kiderül!


Különleges felfedező sétára csábítja a Hírös Város Turisztikai Központ, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Séramóra Sétairoda a kecskemétieket: a belvárosban kihelyezett QR-kódok segítségével gyűjthetünk élményeket helytörténeti érdekességekről, húsvéthoz kapcsolódóan. A séta a járványhelyzetre tekintettel teljesen érintkezés- és találkozásmentesen végigjárható, sőt, akár otthon, a fotelből is végigkövethetjük az online felületen.

 

Kecskeméti Húsvétoló – felfedező séta

 

2021. április 2. és 5. között tetszőleges időpontban

Időtartam: kb. másfél óra

 

A Séramóra Sétairoda által készített kalandozás közben kiderül például, hogy hány hektoliter locsolóvizet "öntözött el" a város ifjúsága száz éve, ki volt a sztárfellépő a két világháború között a színház húsvéti repertoárjában, illetve voltak-e élő állatok a korabeli húsvéti kirakatokban...

Az első állomás a Hírös Város Turisztikai Központ és a Kelemen László Kamaraszínház épülete. A bejáratnál kihelyezett QR-kód egy képekkel és izgalmas történetekkel teli felületre irányít. Az érdekességek hangoskönyvszerűen meg is hallgathatóak Aradi Imre színművész előadásában.

Minden állomás végén pedig iránymutatást kapnak a sétálók, hogy merre tovább, hol kell a következő QR-kódot keresni. Állomásonként egy-egy online játék is várja a résztvevőket, illetve nyereményjátékban is részt vehetnek a sétát teljesítők, ha feltöltik saját Facebook-oldalukra az utolsó állomáson készített szelfijüket, és felcímkézik a fotót a #húsvétolókecskemét és #kecskemétinemzeti hashtagekkel. A három legtöbb szavazatot begyűjtő fotó beküldőjét, valamint az általa kiválasztott további három személyt egy exkluzív kulisszajárásra várják majd a színházban.

További információ 

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(0 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned