Nyomtatás
20
2021 ápr.

Leendő ötödikeseket toboroznak az MCC tehetséggondozó programjába

 

Szívesen lennél varázsfőzetet kotyvasztó tudós vagy életeket mentő orvos? Érdekel a gazdaság, a bankok titkos világa? Vagy inkább profi riporterként, netán rendezőként képzeled el magad? A tanulás lehet izgalmas, sőt, még a kémia is válhat kedvenc tantárggyá! Legalábbis a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjában, ahova iskolán túli, izgalmas kiegészítő képzésekkel várják a tudásra szomjas és kreativitásra nyitott leendő ötödik osztályos diákokat.

 

MCC FIT Program

 

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 30.

Jelentkezni egy szülői ajánlással itt lehet

 

Az MCC a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemig. A FIT Program egyedülálló oktatási formát jelent, amely felső tagozatos diákoknak biztosít iskolán túli, komplex szemléletű tehetséggondozást. Oktatási koncepciójának fókuszában olyan, az iskolai oktatást kiegészítő/hiánypótló képzések állnak, amelyek sok szálon kapcsolódnak a diákok mindennapi életéhez.

Kecskeméten 2017 óta működik a program. Az élménypedagógiai alapokra épült program célja, hogy teret adjon a kivételes nyitottsággal és érdeklődéssel rendelkező, tanulni vágyó diákok tehetséggondozására kiváló oktatók és pedagógusok segítségével.

Tavaly Tóth Ákos Károly régióvezetővel beszélgettünk a programról. Az interjú itt olvasható.

 

A középiskolások is lehetnek FIT-diákok!

 

AZ MCC középiskolás programja pedig várja a 9-12. évfolyamos diákok jelentkezését. Az ingyenes, iskola mellett végezhető képzések elsősorban azoknak a fiataloknak szólnak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból az érettségi és az egyetemi felkészülés során. E-learning kurzusok, személyes készségfejlesztő napok, tehetségtáborok, angol és német nyelvi kurzusok, klubdélutánok, tanulmányi kirándulások várják a jelentkezőket. 

Jelentkezni június 13-ig lehet itt.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: kedd, 20 április 2021 19:35
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned