Nyomtatás
02
2021 dec.

Tündérkeresztanya vállalkozónők hívták bábszínházba pártfogoltjaikat, a tanodás roma gyerkőcöket


A mélyszegénység bugyraiban biztosan nem az adventi élményprogram a legégetőbb kérdés a tél beköszöntével. A fűtés és az élelmiszer olyan gyakori hiánycikk ezekben a családokban, hogy a szórakozás és kultúra már csak ködösen felsejlő vágyálmok a gyermekek lelkében. A Trendalelke Vállalkozónői Közösség tündérkeresztanyává avanzsált tagjai ismét felcsatolták szárnyaikat, és mosolyt csaltak a roma gyerekek arcára, vagy ha úgy nézzük, befektettek a jövőjükbe.

A Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjai nem először patronálták a gyerekeket: 3 éve rendszeresen beiskoláznak jobb sorsra érdemes cigány gyermekeket. A közösség partnere a Műkerti sétány 38. sz. alatt található Hajnalcsillag Tanoda. A tanodában Bárdos Péterné Edit vezetésével délutánonként, a kötelező iskolai oktatás után folytatódik a tanulás a hátrányos helyzetű gyerekekkel, némi játékkal és kreatív foglalkozással fűszerezve, ezáltal csökkentve a társadalmi szakadékot és lehetőséget adva az esélyek kiegyenlítésére.

 


A Varázslétra programban idén augusztusban 32 vállalkozónő 32 gyermeket pártfogolt. Minden vállalkozónő megvásárolta egy gyermek komplett tanszerlistáját, ső,t a tanszercsomagba gyermekszívnek kedves holmikat is becsempésztek.

Az örömteli szeptemberi iskolakezdés után sem engedték el a tündérkeresztanyák a tanodások kezét. Az augusztusi beiskolázás óta többen jelezték a vállalkozónői közösségben, hogy szeretnének jelen lenni a pártfogolt gyermekek életében: szeretnék őket évközben is látni, és szívesen meglepnék őket karácsonyi ajándékkal.

 

 

November 28-án, vasárnap  tárgyi ajándék helyett közös együttléttel és élményprogrammal lepték meg a vállalkozónők a gyerekeket: karácsonyi meglepetésként bábszínházi mókára várták a tanodás pártfogoltakat advent első vasárnapján, a Ciróka Bábszínházban.

 

 


A Vitéz László és Vas Juliska című vásári bábjátékot nézték meg együtt, az előadás végén pedig közelebbről is szemügyre vehették a bábokat és díszleteket Fabók Mariann színművész és bábos mesemondó.

 


Januárban pedig folytatódik tovább a Varázslétra program a workshopokkal, ahol egy-egy vállalkozónő a maga szakterületét játékos és interaktív módon ismerteti meg a gyermekekkel életvezetési célzattal, hogy értsék és lássák, van miért tanulni, fejlődni: Maria Bloom kreatív zenés angollal hangolta jókedvre és szórakoztató nyelvtanulásra a gyerkőcöket, Nagy Zsuzsanna öko füzeteit egyedire pingálhatták. Mészáros Mariannával kreatív városnéző túrán jártak, Óváriné Marikával az egészségükről tanultak. Leskovics-Ortelli Andreával és Marosi Tímeával az önbizalmukat fejlesztették, Adamik Zsanett-tel a drogprevención dolgoztak a felső tagozatosok.

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 03 december 2021 19:09
Értékelés:
(2 szavazat)

Legfrissebbek a szerzőtől: Pajkó Andrea

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned