Ezt olvastad már? https://trendalelke.hu Sat, 24 Aug 2019 17:22:20 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Miért tűnik el a Férfi? https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3201-miert-tunik-el-a-ferfi https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3201-miert-tunik-el-a-ferfi Miért tűnik el a Férfi?

 

Sokszor hallom ezt a problémát nőktől a munkám során, hogy nem értik, miért menekül el a férfi. Miért válik köddé, pedig olyan jól indult minden. És a Nő nem érti, mit rontott el.

Semmit. Egyszerűen csak nem értjük női aggyal a férfi működést. A hozzám forduló férfiak nagyjából ugyanazt mondják el a „menekülésük” okáról. Nézzük akkor összefoglalva, hol csúszik el a dolog, ami miatt nincs meg az összhang férfi és nő között a kapcsolódásban. Szeretnék különbséget tenni az ismerkedés és a már működő kapcsolat között. Mindkettőben eltűnhet a férfi, de más a mögöttes energiája, a dinamikája ennek.

 

I. Ismerkedés fázisában:

 

Ilyenkor a Nő még tele van reményekkel, örömmel, elképzelésekkel, vágyakkal a férfi iránt, akit szeretne maga mellett társként tudni. A megismert férfi azonban nem ezt a formát hozza.

 

Lássuk, ennek mik lehetnek az okai:

 

1. Még nem rendezte le a múltját.

A Férfinek sokkal nehezebb ez a folyamat, mert alapvetően racionális, míg az elválás, elengedés nagyon is szól az érzésekről. De mit kezdjenek a fájdalmukkal, a szomorúsággal, ha nincs erre eszközük? Általában szakember segítségét is sokkal nehezebben kérik, hisz úgy gondolják, nekik kell tudni megoldani a problémáikat. Egy válás, megcsalás, a nő kilépése a kapcsolatból egyet jelent a férfinek a kudarccal. Olyan veszteség élmény, amit lehet, inkább besöpör a szőnyeg alá, de ettől még az nincs rendezve benne, csak jó mélyre el van temetve.

Viszont egy új nővel való találkozás felhozhatja benne a régi csalódásokat, akár önmagában, akár a nőben. Ezért inkább elmegy, ahogy azt érzi, komoly kapcsolat is lehet a dologból. Nehogy újra sérüljön.

 

2. Nincs kész még egy komoly kapcsolatra.

Ha túl gyorsan keresi a szakítás után a következő nőt, akkor még egyszerűen nincs kész. Még levegőhöz akar jutni, még nyalogatni akarja a sebeit, még bizonyítani akar. Bizonyítani azt, hogy ő igen is férfi, akkor is, ha nem tudott helytállni a múltbeli kapcsolatában. Főleg akkor, ha gyerek is volt és szétesett a család a különválással.

Tehát ha olyan nő vagy, aki most nem csak szórakozást keres a férfi oldalán, hanem az elköteleződést is, akkor ez a férfi minőség még nem a te embered.

Az ismerkedés során ez könnyen kiderül egyébként, mert ha első alkalmakkor sokat beszél, „drámázik” még a múltján, az exén, akkor még biztos, hogy érzelmileg nincs kész egy új tartós kapcsolatra.

 

3. Fáradt, erőtlennek érzi magát.

A férfinek nagyon fontos egy kapcsolatban, hogy FÉRFI-nek érezhesse magát. Hogy tudjon adni, védelmezni, biztonságot nyújtani. Hogy érezhesse a nő, mellette nem kell semmitől félnie.

De a férfi sokat harcol, küzd a világban, önmagával és a nőkkel is. Amikor ebben az enervált állapotában van, akkor nem tud adni. Csak igyekszik kilátni a mélyvízből és összeszedni magát. És ha ilyenkor a nő elkezdi istápolgatni, akkor még szerencsétlenebbnek fogja magát érezni, tehát menekül, hogy ne lássa meg a nő, hogy ő még gyenge. Hogy még erőt kell gyűjtenie ahhoz, hogy büszke lehessen magára. Természetesen lehet mellette állni és támogatni, bíztatni, de nem biztos, hogy veled fog tudni ebből a helyzetből talpra állni és meg is maradni melletted.

 

4. Kevésnek gondolja magát.

Ha sok csalódáson ment keresztül a férfi és ez nincs feldolgozva benne, akkor rögzül benne az a kép, hogy nem lehet elég jó a nőnek.

Ettől ő még próbálkozik, ismerkedik. De amint érzékeli, hogy a nő látja benne a Férfit – mert valljuk be, azért mi mesterei vagyunk annak, hogy olyat is lássunk a férfiben, amit ő még nem lát magában – megijed. Mert bekapcsolnak benne azok a tudattalan tartalmak, hogyha megteszek mindent a nőért, dolgozok, utazni viszem, stb., akkor annak az az eredménye, hogy úgy sem leszek elég jó. Így egy újabb kudarc elkerülés miatt inkább eltűnik.

 

5. Szabadságot akar.

„Miért nem hív már?” „Tegnap se találkoztunk és ma sem, biztosan átvágott ez is.” „Ha nem keres naponta, akkor nem is vagyok neki fontos” „Én már úgy bemutatnám a családomnak, ő meg csak lapít.”

Na, ezek azok a női elvárások, amiktől a férfi megriad. Mert az is előfordul a férfinél, hogy pusztán azért nem jelentkezik, mert más a ritmusa. Már tempóban tud megnyílni, más módon tud befogadni.

Ha te nőként azonnal az összeköltözést és a gyereket tervezgeted vele, lehet ettől megijed és befékez. Mert neki először látnia, éreznie kell, hogy te vagy e az a nő, akivel ő közös jövőt akar élni. És ez a férfinál több időt igényel, mint nálunk nőknél, akik alapvetően érzelem vezéreltek vagyunk. Időt kell hagyni neki és figyelni az ő igényeire is.

 

6. Más a jövőképe.

Egy kapcsolat hosszú távú működésének egyik alappillére, hogy a két fél hasonlóan tud-e gondolkodni a jövőjükről. Hisz nem lehet a közös hajót két irányba kormányozni.

Ha pl. a nő már gyereket szeretne, de a férfi még nem áll készen a családalapításra, akkor valószínűleg nem lesz tartós a kapcsolat. Hiszen nem várható el, hogy a férfi úgy változzon, ahogy a nő akarja, mert neki is van egy saját elképzelése, ritmusa, életszakasza. Ha a nő erőteljesebben fejezi ki a jövőre vonatkozó vágyát és a férfi nem tud ezzel azonosulni, lehet, elmarad a tartós kapcsolat lehetősége.

 

 

II. Ha már kapcsolatban éltek:

 

Ebben az esetben már ismeritek egymást valamennyire. Sőt, lehet, már sok éve éltek együtt és bele is szürkülve a hétköznapokba. A férfi „eltűnése” ilyenkor gyakran abban nyilvánul meg, hogy nincs ott érzelmileg. Sokszor fizikálisan sem. Bütykölget a garázsban, vagy túl sokat van a munkahelyén, vagy inkább a barátokkal „kocsmázik”, vagy minden szabadidejét a hobbijával tölti vagy szeretőt tart, vagy alig kommunikál, vagy nem ad érintést, intimitást. Bármelyiket is választja, azt érezheted, a férfi nem veled van. Nem neked adja a figyelmét. Nem te vagy a fontos. A reakciód lehet erre a „beszéljük meg”, vagy a számonkérés, a duzzogás, a vita, az érzelmek megvonása, a szex letiltása.

De valahogy eljutottatok ebbe az állapotba, amiben ugye mindkettőtöknek szerepe volt.

A férfi akkor menekül a kapcsolatból, ha azt érzi, a nőnek sosem jó semmi, amit ő csinál. Ha a nőnek nem tud megfelelni. Ha a nő mást vár el tőle, mint amit ő adni tud.  Ha folyamatosan kritizálják, minősítik, utasíthatják.  Vagyis ha a nő elvár tőle.

Ilyenkor a férfi azért megy el, mert nem érzi magát elég jónak. Nem akar bántani, csak nem tudja, mit tegyen. És persze a nő sem rossz szándékból mondja a férfinak a mondandóját, csak neki is van egy múltja, amit hordoz magában. Alapvetően biztonságot akar a nő, legfőképp érzelmi biztonságot.

És a férfi? Valójában ő is ugyanezt. Hiszen mindannyian egyetlen dologra vágyunk. Minden igényünk, tettünk, szándékunk mögött egy mozgatórugó van: hogy szeressenek és szerethessünk. Hogy érezzük, fontosak vagyunk valaki számára és nekünk is értékes lehet valaki.

Ezt azonban Férfi és Nő másként tudja adni. A férfi alapvetően a tettein keresztül, azzal, hogy védelmez, biztonságot teremt, hogy igyekszik teljesíteni azt, amire képes. Amire képes adott életszakaszában. A Nő pedig az érzelmein, a gondoskodásán, a törődésén keresztül. És az által, hogy a hitét adja a Férfinak. Hogy hisz benne, az ő férfias teremtő erejében.

Így lehet a Férfi és Nő együttléte egy kölcsönös teremtés, amiben mindketten megélhetik magukat és emellett inspirálhatják, emelhetik is egymást. Tehát nem rossz a férfi, alapvetően nem akarja bántani a nőt. Ő is csak arra vágyik, hogy szeressék. Türelem, elfogadás, megértés, elvárás nélküliség, befogadás, és szeretet minden mennyiségben, amit adhatunk nekik. És persze mindezeket magunknak is! Azért, hogy Nőként ne a hiányból, a szűkségből, hanem az örömből, a könnyedségből, a szívűnkből, elvárások nélkül kapcsolódhassunk a férfihez!

 

 

 Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

kovacs.fatime@vipmail.hu, fatime@eleteszencia.hu 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Thu, 22 Aug 2019 08:50:58 +0200
Babakocsis felvonulás: vasárnap jön a nyár egyik legvidámabb kecskeméti eseménye https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3200-babakocsis-felvonulas-vasarnap-jon-a-nyar-egyik-legvidamabb-kecskemeti-esemenye https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3200-babakocsis-felvonulas-vasarnap-jon-a-nyar-egyik-legvidamabb-kecskemeti-esemenye Babakocsis felvonulás: vasárnap jön a nyár egyik legvidámabb kecskeméti eseménye

 

Babakocsis és gyermekfelvonulás

 

Gyülekező helyszíne: a Kecskeméti Katona József Színház előtt

Időpontja: 2019. augusztus 25., vasárnap 16:15-től

 

A zsűri a három legszebbnek, legötletesebbnek, legeredetibbnek ítélt babakocsit értékes ajándékokkal jutalmazza: Az első helyezett 20 ezer, a második 15 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forint összegű ajándékutalvány boldog tulajdonosa lehet. Ezen kívül társasjátékok, futóbicikli, kismotor, roller, nagy maci, és még sok-sok minden más is gazdára talál augusztus 25-én vasárnap a „Gyermekeink a kincseink” programsorozat keretében. 

A felvonulásra várják a babakocsiból már kinőtt gyermekeket nevelő kecskeméti családokat is. A kis fatalicska vagy játék babakocsi se maradjon otthon!

 

 

További családi programok vasárnap a Hírös 7-en:

 • 16:30 Babakocsis és gyermekfelvonulás
 • 17:00 Köszöntő és áldás: az egyes egyházak képviselőinek áldásmondása
 • 17:15 Babakocsis felvonulás eredményhirdetése: a három legszebb babakocsi díjazása, meglepetés különdíj
 • 17:15 “Mózeskosár körbejár”: a kecskeméti újszülöttek köszöntése, majd a 10 mózeskosár és a babakelengye átadása. Az ajándékot átadja: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony
 • 17:40 Gyermeknéptánccsoport műsora
 • 18:00 Szeretetvendégség a gyermekek részére

 

A Hírös 7 Fesztivál további programjai

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 21 Aug 2019 14:40:28 +0200
Hétvégi programválogatás Kecskemétre szabva https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3199-hetvegi-programvalogatas-kecskemetre-szabva https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3199-hetvegi-programvalogatas-kecskemetre-szabva Hétvégi programválogatás Kecskemétre szabva

 

 

A művészet fény - Tsunoda Taeko japán képzőművész kiállítása

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4

Megnyitó: 2019. augusztus 22., 16:00–17:00

 

Tsunoda Taeko japán képzőművész első önálló magyarországi kiállítása.

Fővédnöki köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

A kiállítást megnyitja: Csáky Lajos festőművész

Megtekinthető: 2019. szeptember 22-ig, a Kamara nyitvatartási rendjében

 

 

Góliát

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.08.22. csütörtök, 18:00
 • 2019.08.23. péntek, 18:00
 • 2019.08.24. szombat, 18:00
 • 2019.08.25. vasárnap, 18:00

 

Színes, magyar feliratos, svéd krimi, 88 perc, korhatár: 16 év, rendezte: Peter Grönlund, szereplők: Sebastian Ljungblad, Sampo Sarkola.

Egy kis svéd iparvárosi közösségben, ahol a helyiek nagy része bűnözésből él, a 17 éves Kimmie apja drogkereskedelem miatt börtönbe kerül. A fiúra hárul a feladat, hogy gondoskodjon a megszokott életéből kibillentett család megélhetéséről. Kőkemény választás elé kerül: tovább viszi-e apja üzleti ügyeit, aki igazi férfit faragna belőle, vagy egy jobb élet reményében barátnőjével elhagyja a várost. A film a fiú felnőtté válásának brutális történetéről szól egy hagyományosan patriarchális társadalomban, a mai, változó Svédországban.

A film írója és rendezője, Peter Grönlund elsősorban mai társadalmi és politikai problémákra reflektál filmjeiben. Számos díjnyertes rövidfilmje után első nagyjátékfilmjével (Drifters) az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon nyert különdíjat az elsőfilmes rendezők kategóriájában. A Góliátot hat kategóriában jelölték a Svéd Filmakadémia díjára, többek között az év svéd filmje elismerésére. A film végül négy díjat kapott, s elnyerte a legjobb színész, forgatókönyv, vágás és zene Guldbagge-díjait.

Jegyár: 850 Ft

Előzetes

 

 

Gerincjóga a parkban

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2019. augusztus 23., 17:30

 

Te is szeretsz jógázni? Esetleg fáj a hátad és derekad, és szeretnél ellene tenni? Szeretsz a természetben lenni, feltöltődni és kihasználni a jó időt? Jógázzunk együtt a szabadban! Fókuszban a gerincoszlop, az erő és stabilitás jegyében!

A szomszédos játszótéren pedig (látótávolgáson belül) a család apraja is jól érezheti magát.

Az óra díja: 1.500 Ft

 

 

Hírös Gobelin és Kézimunka Klub, Höveji Csipke Múzeum kiállítása


Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Megnyitó: 2019. augusztus 23., 18:00


A Hírös Gobelin és Kézimunka Klub és a Höveji Csipke Múzeum közös kiállítása.

A kiállítást megnyitja Székelyné Kőrös Ilona, történész-etnográfus.

Közreműködik a Vadhajtás Citerazenekar Urbán Bernadett vezetésével és a Kunszállási "Csűrcsavaró" Néptánc Egyesület.

A kiállítás szeptember 8-ig látogatható 10:00-18:00 óra között.

A belépés díjtalan.

 

 

Jóga a szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza körút 7.

Időpont: 2019. augusztus 24., 8:30–10:45

 

Program:

 • 8:30-tól érkezés
 • 9:00-től Berényi Zsuzsanna jóga oktató órája ovis és kisiskolás korúaknak: Gyereknek lenni jó!
 • 9:00-től Sebők-Vakulya Gizella jóga oktató órája

A helyfoglalás érkezési sorrend alapján történik.

Belépőjegyek: 1.000 Ft / fő

A program csak esőmentes időben valósul meg!

Jógaszőnyeget, és a jógaszőnyeg alá polifoamot, vagy rongyszőnyeget mindenki hozzon magával.

 

 

Játékos Nyílt Nap - MCC FIT Program

 

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző kar, Kaszap utca 6.

Időpont: 2019. augusztus 24., 14:00–18:00

 

“Egy jó csapatot keresel, ahol igazi barátokra lelhetsz? Egy helyet, ahol játszva tanulhatsz, fejlődhetsz? Szívesen lennél varázsfőzetet kotyvasztó tudós, vagy irányítanád sajátkészítésű robotodat? Kipróbálnád magad tévériporterként vagy mentősként? Akkor a legjobb helyen jársz! Ha személyes tapasztalatokat is szereznél az ősszel induló új évfolyamunkról, akkor gyere el, találkozzunk személyesen! Vidám, ismerkedős, játékos nyílt napot tartunk leendő ötödikes diákok és szüleik számára az MCC FIT Program kecskeméti központjában.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést. Tehetséggondozó képzésünk a gazdagítás módszertanával dolgozik: diákjainkat napjaink fontos területeivel ismertetjük meg, célunk, hogy feltérképezzük az egyéni érdeklődési köröket, fejlődési igényeket és lehetőségeket. Moduljaink egymásra épülnek, egyre mélyebb jártasságot, tudást céloznak meg. Pedagógiánk a learning by doing, a cselekedve tanulás elvét helyezi középpontba. Diákjaink képzésünkön a nem-formális edukáció eszközeivel, a tantermi oktatásban nehezebben megvalósítható munkaformákkal (páros és csoportmunka, projektfeladatok stb.) találkozhatnak, és nagy hangsúlyt fektetünk a játékosságra, az élménypedagógiára is.”

Az esemény minden érdeklődő számára nyitott, regisztrálni az atoth@mcc.hu címen lehet.

 

 

Keserű Aszú

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt.12/C

Időpont: 2019. augusztus 24., 19:00–22:00

 

Színházat, bort és kiváló minőségű ételeket kóstolhattok össze! Nem utolsó sorban pedig személyesn találkozhattok Bata Éva színésznővel (Mi kis falunk - Teca, B.U.É.K. c. film stb.) és Bárnai Péter színművésszel (Martfűi Rém c. film) és sűrű koccintások közepette kikérdezhetitek őket a színész élet hétköznapjairól.

 

A darabról:

A nosztalgikus első fellángolás és a vulkánként fortyogó nagy szerelem csodái után mi lesz velünk? Megmaradunk egymásnak, s szépen leülepedünk, mint vulkanikus hamu az egykor virágzó tájra. Nagy kortyokban gurítjuk le torkunkon a kezdetben mézédes, mára keserűvé vált aszút. Így kell ennek lennie? Derítsük ki együtt. A nyomozáshoz Bata Éva színművésznőt és Bárnai Péter színművészt hívtuk segítségül.

 • Szereplők: Bata Éva - Bárnai Péter
 • Konzulens: Tóth Ákos Károly
 • Rendezte: Sárosi Gábor

 

Gasztronómia:

 • Előétel: Farm kóstoló tál (Npk sonka-Npk szalámi-kézműves sajt- egészséges zöldség)
 • Főétel: Npk charolais marha mini burger kóstoló
 • Desszert: Nagyi igazi barackos piskótája

Borsor:

 • Koch Hajós-Bajai Prémium Irsai Olivér 2018
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Cabernet Sauvignon Rosé 2018
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2017
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Cabernet Franc 2017
 • VinArt Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2013

A 5 tételből álló borkóstoló, az ételek, valamint a színházjegy ára: 7.900 Ft

Jegyvásárlás/foglalás:

Betti Delikát, Kecskemét, Csáky utca 18.

Telefon: +36 20 384 2428, S. Nagy Bettina

 

 

Nyári csobbanós hétvége

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. augusztus 24-25.

 

Programok:

Aquafitness (TST Tánc és World Jumping Stúdió):

 • 14:00-14:10
 • 15:00-15:10
 • 16:00-16:10
 • 17:00-17:10

Játékos, ügyességi feladatok:

 • 14:15-14:35
 • 15:15-15:35
 • 16:15-16:35
 • 17:15-17:35

Esőhelyszín: Kecskeméti Fürdő (Kecskemét, Csabay Géza krt. 5.)

 

Fotó: Kovács László

 

Hírös 7 Fesztivál

 

Időpont: 2019. augusztus 25-ig

 

Ami még hátravan: Best of Geszti, Tanévnyitó fesztivál, Kollányi Zsuzsi feat Ritmo, Hírös Vágta, Harley Davidson találkozó, Gospel koncert – Bayer Friderika, Babakocsis felvonulás és még sok más!

A Trendalelke programválogatása

 

 

Nyárbúcsúztató retró party

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. augusztus 25., 10:00-18:00

 

Programok:

 • A '80-as és '90-es évek legnagyobb slágerei, a lemezjátszóknál: dj Flower, dj Rolez, dj Németi, dj Matt Tyb,
 • Veterán Autó Kiállítás a Hírös Veteránjármű Egyesület tagjaival,
 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal,
 • kézműves foglalkozások,
 • aquafitness

A rendezvény csak esőmentes időben valósul meg!

 

 

Előzetes: Flamingó fesztivál

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. szeptember 15., 15. 15:00 – 17:30

 

Rózsaszín és édes. A bagoly és unikornis után most itt az újabb őrület. Mi is itt vagyunk, hogy ezt az egyesek szerint cuki, mások szerint csúnya, de mindenképpen rózsaszín állatot megsüssük. Na jó, nem úgy, hanem mindent, ami rá hasonlít torta, fánk, csokoládé és süti formában. Kihagyhatatlan program, ha szeretsz sütni, szereted a rózsaszínt, de legalábbis te szeretnél a legtrendibb lenni a suliban!

Menü:

 • Flamingó torta
 • Sütőben sült flamingó fánk
 • Ruby csokoládés flamingó bonbon
 • Flamingó süti
 • Pink lemonade

A programot 9 éves kortól ajánlják. A szülők ezúttal kimenőt kapnak.

Vezeti: Rigóné Vásárhelyi Anita

Részvételi díj: 6000 Ft, jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 21 Aug 2019 09:17:00 +0200
Heti mottó https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3180-heti-motto https://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3180-heti-motto Heti mottó

 

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Női percek Mon, 19 Aug 2019 09:00:00 +0200
A legmenőbb programok a hosszú hétvégére Kecskeméten és az országban https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3197-a-legmenobb-programok-a-hosszu-hetvegere-kecskemeten-es-az-orszagban https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3197-a-legmenobb-programok-a-hosszu-hetvegere-kecskemeten-es-az-orszagban Fotó: Kovács László - foto.designest.hu

 

 

 

Retró véradás

 

Helyszín: Kecskeméti Vérellátó, Koháry István körút 4.

Időpont: 2019. augusztus 15., 08:00-18:00

 

A véradást sörrel, virslivel és nyári ajándékkal hálálják meg.

 

 

Negyedik Kecskeméti Fotószalon megnyitó

 

Helyszín: Magyar Fotográfiai Múzeum, Katona József tér 12.

Időpont: 2019. augusztus 15., 17:00–19:00

 

A 3 évente megrendezésre kerülő esemény kecskeméti és a városhoz kötődő fotósok számára ad lehetőséget legújabb alkotásaik bemutatására.

A kiállítást Libor Zoltán költő nyitja meg.

A kiállítás kurátora: KIrály László György és Ujvári Sándor.

Megtekinthető augusztus 16. és szeptember 15. között a Magyar Fotográfiai Múzeum nyitvatartási idejében.

 

 

Olvasókör a Malomban - Seanan McGuire: Mélybe ránt a Lápvilág

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2019. augusztus 16., 16.00

 

“A Hugo- és Nebula-díjas Seanan McGuire 2016-ban indult könyvsorozata, a Csellengő gyerekek már első kötetével magához láncolta a nemzetközi és a hazai fantasyrajongókat. A világ, amit a Minden szív kaput nyit című történetben felépített, olvasók millióit ragadta magával, most pedig itt a folytatás! Találkozzunk és idézzük fel együtt a könyv legjobb pillanatait a Libri Olvasókör következő eseményén!”

 

 

Gerincjóga a parkban

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2019. augusztus 16., 17:30

 

Te is szeretsz jógázni? Esetleg fáj a hátad és derekad, és szeretnél ellene tenni? Szeretsz a természetben lenni, feltöltődni és kihasználni a jó időt? Jógázzunk együtt a szabadban!

Fókuszban a gerincoszlop, az erő és stabilitás jegyében!

A szomszédos játszótéren pedig (látótávolgáson belül) a család apraja is jól érezheti magát.

Az óra díja: 1.500 Ft

Bejelentkezés itt. Amennyiben nem tudsz eljönni, jelezd az óra kezdete előtt 3 órával!

A program csak esőmentes időben valósul meg.

Jógaszőnyegedet hozd magaddal!

Tartja: Sebők-Vakulya Gizella, 06-30-23-95-191

 

 

Hedon Kézműves Sörfőzde Sörvacsora

 

Helyszín: Vágódeszka, Széchenyi tér 14.

Időpont: 2019. augusztus 16., 19:00–23:00

 

Ezen az estén kiderül ki is Helmut igazából, hogyan került került Charli Fripo ekkora pácba, és hogy a balatoni macik milyen málnát szeretnek! Extra különlegessége az estének, hogy itt kerül bemutatásra a nagy közönség előtt először a Maci a Málnásban nevű málnás gyümis lager söre a Hedonnak!

A Hedon eleinte vándor sörfőzdének indult, három gerilla sörfőző alapította 2014-ben. Balatonvilágoson találtak épületet saját főzdéjükhöz, amely átépítése után 2015. augusztusában elindult a sörfőzés az országban akkor az egyik legmodernebb és legnagyobb kapacitású üzemben.

A részvételi díj jelképesen 3500 Ft/fő.

A programra csak vacsorás asztalfoglalással lehet regisztrálni!

A vezetett sörkostoló mellé kötetlen ételválasztást és szervizt biztosítanak majd az éppen aktuális heti étlapról!

Bővebb információ

 

 

Felhangoló - lazító és relaxáló hangfürdő

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. augusztus 16., 19:00–20:00

 

Egy energizáló és feltöltő hangfürdőre vár Hallók Dénes. Zárd le felfrissülve a munkahetet, készülj az ünnepre csendes környezetben! Töltődj fel a hangtálak energiájával, harmonikus rezgésével.

Ivóvizet hozz magaddal, jógaszőnyeg, plédek és párnák rendelkezésre állnak.

Belépődíj: adomány jelleggel

Kérnek, figyelj a pontos érkezésre, kezdés előtt néhány perccel már elcsendesedünk és ráhangolódunk az eseményre.

 

 

Papírjátékok készítése

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. augusztus 16-17.

 

Program:

 • Augusztus 16. 10.00-12.00 - Papírkaleidoszkóp
 • Augusztus 17. 10.00-12.00 és 14.30-16.30 - Memóriakártya készítése

 

 

Augusztus 20-i hosszú hétvége a strandon

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. augusztus 17-20.

 

Program:

Aquafitness:

 • 14:00-14:10
 • 15:00-15:10
 • 16:00-16:10
 • 17:00-17:10

Játékos, ügyességi feladatok:

 • 14:15-14:35
 • 15:15-15:35
 • 16:15-16:35
 • 17:15-17:35

Esőhelyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza krt. 5.

 

 

Logikai Társasjáték - Gyilkosság Vacsorára

 

Helyszín: Kisbugaci Étterem, Munkácsy utca 10.

Időpont: 2019. augusztus 17., 19:00–21:30

 

“Egy kellemes étterem, két óra élmény, háromfogásos vacsora… Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra!

A vacsora során egy gyilkosság történik, és a Ti feladatotok, hogy felderítsétek. Fogásonként új nyomokra és bizonyítékra bukkantok, melyeket csak a többi asztaltársasággal egyeztetve, csapatoddal összedolgozva tudtok értelmezni, megfejteni. Hangulatos légkört teremtünk, ahol csakis a környezetetekben elhelyezett nyomok alapján tudjátok megfejteni rejtélyünket. Itt nem szerepet játszotok el, hanem a saját asztaltársaságotokkal kell összedugnotok a fejeteket és figyelni a jeleket. A játékban kockadobás helyett, kreatív logikai feladatok helyes megfejtésével juttok előrébb - melyek többnyire újabb fejtörőhöz vezetnek.

Regisztráció

Korhű (de legalább elegáns) öltözetben jelenj meg az eseményen!

Interaktívabb, mint a mozi! Rövidebb, mint egy könyv! Izgalmasabb, mint egy vacsora!

Kedvezményes ár 6.980 Ft/fő*, mely tartalmaz 3 fogásos vacsorát + Rejtélyes Vacsora-Logikai Társasjáték-Gyilkosság Vacsorára játékot. A kedvezményes ár feltétele a játékosok e-mail címeinek megadása és Facebook oldalunk LIKE-olása.”

 

 

Hosszú hétvége a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. augusztus 17-20.

 

Programok:

 • 9:00 A Vadaskert megnyitja kapuit
 • 10:00-16:00 Ajándék arcfestés a gyerekeknek augusztus 18-án és 20-án!
 • 10:30-11:00 Látványetetések (örvös medvék, rézusz makákók, csacsik)
 • 11:15-12:00 Hüllő bemutató
 • 14:30-15:00 Látványetetések (ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák)
 • 15:15-16:00 Óriáscsótány tapogatózoo
 • 18:30 A Vadaskert zárja kapuit (17:45 Pénztárzárás)

 

 

 

Hírös Hét Fesztivál

 

Időpont: 2019. augusztus 17-25.

 

Óriási bulival és tűzijátékkal búcsúztatjuk az idei nyarat: a Hírös 7 Fesztivál pörgős koncertekre csalogat bennünket esténként Ákostól Geszti Péterig, Kollányi Zsuzsitól Metzker Vikiig; szurkolhatunk a Hírös Vágtán; a baba-mama program nem merül ki a babakocsis felvonulásban; mókás vetélkedőket láthatunk a Harley Davidson találkozón; 2 az 1-ben jótékonykodhatunk és vacsorázhatunk a főtéren.

Részletek

 

Fotó: Kovács László

 

Kitekintő: Ősök napja

 

Helyszín: Bugac

Időpont: 2019. augusztus 16-18.

 

Ma a Kurultaj- Magyar Törzsi Gyűlés a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye. A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Több mint száz, Kárpát medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt benne aktívan.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

 

 

Ezeregy csillagos éjszaka

 

Helyszín: Kolon-tó

Időpont: 2019. augusztus 17., 18:00–22:00

 

“Közösen kimegyünk a B. Bognár tanyára, ahol az est folyamán szakember segítségével megismerjük az éjszakai égboltot. Napnyugta előtt sétálunk a Bikatorok tanösvényen, majd előadást hallgatunk a csillagokról. Besötétedés után csillagászati távcsővel figyeljük meg a Holdat, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint galaxisokat, planetáris ködöket. Az est romantikáját a hullócsillagok adják.”

Találkozóhely: 6223, Soltszentimre, Hősök tere (központ), GPS: 46.770796, 19.285727

Részvételi díj: felnőtt 900 Ft/fő, kedvezményes 600 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 2400 Ft.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoport létszáma korlátozott.

További információk, jelentkezés: Morvai Edina,+36/70-4118-445, kolonvilag@kolon-to.com

 

 

Éjszakai labirintusozás

 

Helyszín: Csillagösvény Labirintus Öko Élménypark, Ópusztaszer

Időpont: 2019. augusztus 17. és 19., 19:00–23:59

 

A szeri puszta labirintusainak koromsötét falait csak a csillagok fénye világítja be! Zseblámpa, fejlámpa ajánlott! Aki a logikai, népi és ügyességi játékokat is ki szeretné próbálni, jöjjön még sötétedés előtt! Zárás éjfélkor, de legkésőbb akkor, amikor már mindenki kitalált az útvesztőkből!

 

 

33. Mesterségek Ünnepe - Tutyitól a csizmáig

 

Helyszín: Budai vár

Időpont: 2019. augusztus 17-20.

 

 • vásári forgatag
 • 1000 kézműves mester
 • kiemelt téma: a lábbeli készítés
 • díszvendég: Japán
 • idén először FOLKKOCSMA - karaoke, mesemondás, tánc, eszem-iszom
 • velük is találkozhatsz: Kerekes Band, Lajkó Félix, Szalonna és bandája, Dresch Quartett, Bársony Bálint...

Részletek

 

 

Előzetes: Pompon klub

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.08.19. hétfő, 18:00
 • 2019.08.20. kedd, 18:00

 

 

Színes, szinkronizált, angol-amerikai filmvígjáték, 91 perc, rendezte: Zara Hayes, szereplők: Diane Keaton, Pam Grier.

Tudni kell élvezni az életet… a kor nem kifogás.

Martha (Diane Keaton) élete egyik legbizarrabb kihívásával néz szembe, mikor a nyüzsgő New York-ból elköltözik egy csinos nyugdíjas otthonba, ahol a lakosok puccos golfautóval közlekednek, klubfoglalkozásokra járnak, és mindezt egy túlbuzgó biztonsági őr vigyázó szemei előtt teszik. Martha eleinte mindenkit lenéz, még az életvidám szomszédját, Sherylt (Jacki Weavert) is, aki csak igyekszik kimaxolni a helyi lehetőségeket némi alkohol és pár pókerparti kíséretében.

Amikor a folyton csacsogó Sheryl rátalál Martha gimis hajrálány egyenruhájára, a nőből feltörnek az emlékek, mekkora boldogság is volt együtt szurkolni a lányokkal. Az újdonsült barátnők másnap fantasztikus ötlettel állnak elő: megalakítják a saját klubjukat, az első hatvan pluszos Pompon klubot, ahol végre felszabadultan, minden tabut megdöntve, szanaszét táncolhatják magukat. A vidámságra kiéhezett lakók között hamarosan megtalálják a legderűsebb csapattársakat, akikkel még a helyi versenyre is beneveznek, és ország világ előtt bebizonyítják, az álmok megvalósításához sosincs késő – mert egy biztos, nem létezik lehetetlen.

Diane Keaton a nagy sikerű Könyvklub producereinek és a Rossz anyák alkotóinak legújabb, imádnivaló vígjátékában tér vissza a mozivászonra, hogy ismét bebizonyítsa, az álmaink megvalósításához a kor nem szabhat határt. Sőt! Akkor dőlnek csak le igazán a gátlások.

Jegyár: 850 Ft, online jegyfoglalás

Előzetes

 

 

Burger különlegességek

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. szeptember 13., 18:00–21:00

 

“Ettél már bölényt? Megkóstolnád a tevét? És Leonardo Dicaprio új hamburger cégének termékébe beleharapnál? Nem mindennapi hamburgerek kóstolására invitáljuk vendégeinket, ahol igazán különleges burgereket tesztelhetünk. Megízleljük a bölény burgert, grillre dobunk néhány teve húspogácsát és megkóstoljuk az új - Leonardo Di Caprio által is támogatott vegán húspogácsát, mely 100%-ban növényi alapanyagokból készült, de - állítólag - a megszólalásig hasonlít egy igazi marhapogácsa ízére. A húspogácsák nem fognak unatkozni, hiszen szószok, köretek és kézzel készül bucik társaságában kerülnek asztalunkra.Figyelem! Ezen a programon kizárólag a köreteket, szószokat és bucit készítjük saját magunk, a húspogácsákat nem vendégeink gyúrják, azok már kiporciózva érkeznek, csak sütjük őket!”

Menü:

 • Bölény burger Kézzel készített szezámmagos buciban steak burgonyával
 • Fokhagymás mártogatós és házi chilis ketchup
 • Teve burger kuszkuszos tabulé salátával
 • Beyond burger zöld salátával

Részvételi díj: 9900 Ft. A program ára a fenti menüsor elkészítése és elfogyasztása mellett ásványvíz, kávé és személyenként 2 pohár bor fogyasztását tartalmazza.

Jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 15 Aug 2019 09:45:44 +0200