Köz-tér http://trendalelke.hu Fri, 22 Oct 2021 21:20:34 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Tündérkeresztanyák vagy társadalmi befeketetők? 34 kecskeméti vállalkozónő fogott össze rászoruló gyermekek iskolakezdéséért http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4047-tunderkeresztanyak-vagy-tarsadalmi-befeketetok-34-kecskemeti-vallalkozono-fogott-ossze http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/4047-tunderkeresztanyak-vagy-tarsadalmi-befeketetok-34-kecskemeti-vallalkozono-fogott-ossze Tündérkeresztanyák vagy társadalmi befeketetők? 34 kecskeméti vállalkozónő fogott össze rászoruló gyermekek iskolakezdéséért

 Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata idén másodszor szervezett gyűjtést a rászoruló családokban élő, nehéz sorsú gyermekek iskolakezdésének megkönnyítésére. A jótékonysági ügyhöz magánszemélyek és cégek egyaránt csatlakoztak, és vállalkozónői közösségünk is első szóra igent mondott a kezdeményezésre. Összesen 235 rászoruló gyermek kezdheti felszabadultan a tanévet. A vállalkozónők 35 tanodás gyermeket pártfogoltak, ebből 32-en a tanoda pártfogoltjai. Engert Jakabné, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere a tanodás átadó ünnepségen összefogásra biztatta a város polgárait, mert együtt hatalmas eredményekre vagyunk képesek.

 


A Műkerti sétány 38. sz. alatt található tanodában Bárdos Péterné Edit vezetésével délutánonként, a kötelező iskolai oktatás után folytatódik a tanulás a hátrányos helyzetű gyerekekkel, némi játékkal és kreatív foglalkozással fűszerezve, ezáltal csökkentve a szakadékot és lehetőséget adva az esélyek kiegyenlítésére. Tavaly 15 vállalkozónő csatlakozott a Varázstáska programhoz, melynek keretében 15 tanodás gyerkőc iskolakezdését segítettük. Idén szinte mindannyian úgy döntöttek, hogy tündérkeresztanyák maradnak ebben a tanévben is. A jó példa ragadós: a tavalyi fotók és történetek hatására újabb 17 vállalkozónő társunk döntött úgy, hogy támogatja az iskolakezdést félelmekkel váró családokat, így összesen 32 cigány gyermek kezdheti.

 


Társadalmi befektetés színes ceruza és füzet képében


Sokan kérdezték, hogy mi motivál bennünket a roma gyerekek beiskolázásában. Ha tudományosan nézzük, az iskolák kérései alapján összeállított tanszerek komplett beszerzésével tulajdonképpen társadalmi befektetővé váltunk a vállalkozónői közösséggel. Ha nőként, anyaként szemléljük, akkor „csupán” örömöt szerzünk. Akár így, akár úgy, de mindenképpen megéri! Ugyanolyan szeretettel válogattuk össze a tanszereiket, mintha a saját gyermekeinket készítettük volna fel az iskolakezdésre, így a tanszerlistákon felül gyerekszívnek kedves meglepetéseket is rejtettek a csomagok.

 

 


Az elmúlt években véletlenszerűen választottuk ki, hogy ki melyik gyermeknek vásárolja meg a tanszereket. Idén Bárdosné Edit tanodavezető és Somogyi Tímea szociológus felvetésére hosszú távú stratégiában gondolkodtunk: gondoskodó keresztanyaként igyekszünk végigkísérni a választott gyerkőcöt az általános iskolai gyermekeket, mert ők nem csupán egy-egy nevet jelentenek egy listán, hanem reménysugarakat.

 

 A tavalyi tanszerátadón kétféle érzelem tükröződött az arcokon. A gyerekek szégyenlősen, megilletődötten ácsorogtak mellettünk, mi felnőttek pedig meghatódva, könnyes szemmel néztük őket. Idén már nem idegenként álltunk szemben egymással, köszönhetően a 2020/2021-es tanév Varázslétra foglalkozásainak, ahol minden résztvevő vállalkozónő a maga szakterületét játékos és interaktív módon ismertette meg a gyerekekkel, hogy értslk, lássák, van miért tanulni, fejlődni.Maria Bloommal angolul daloltak és zenéltek. Óváriné Marikával az egészségről tanultak, vércukorszintet, vérnyomást mértek.Leskovics-Ortelli Andival és Marosi Timivel az önbizalmatokat fejlesztettétek, Nagy Zsuzsival gyermeknapon egyedi öko papír naplót dekorálhattak, Mészáros Mariannával pedig kreatív városnéző túrára indultak a tanodások.

 

 

Hálás köszönet mindenkinek tündérkeresztanyának, aki részt vett a Varázstáska és Varázslétra programban!

 • Leskovics-Ortelli Andrea pszichológus
 • Perjési Anna - mAnna Műhely
 • Szabó Annamária virtuális asszisztens
 • Dr. Ácsné Szepes Krisztina - Dr. Ács Optika
 • Kerekes Tünde - Tünde Gyermekcipő és Ruházati Szaküzlet
 • Abonyi Anita - tartalommarketing tanácsadó
 • Marosi Tímea pszichológus
 • Csernus-Farkas Ágota stílus- és színtanácsadó
 • Kováts Vörös Ágnes - felnőttképzési szakértő
 • Csatos Erika - Álomjövő Kft.
 • Nagy Ági - kellegyhonlap.hu
 • Vidám Marcsi - Happy Mozgáscentrum
 • Pajkó Andrea - Trendalelke.hu    
 • Meskó Kati
 • Fehér Anna - Koch Borház Kecskemét
 • Dr. Járomi Éva - Járomident
 • Molnár Netta - Hair by Netta
 • Kovács Fatime - Életeszencia
 • Apolka - apolkanalak.hu
 • Bálint Zsófia - Insignio Kreatív Ügynökség
 • Nép-Fehér Adrienn - Életmód Fitnesz
 • Sebők-Vakulya Gizella - Ramadasa Yoga és
 • Szabó Rita lakberendező
 • Horváth Éva igen mentor
 • Nagy Erzsébet - Fűszeráruház
 • Pázmány Patrícia - Nefrit Stílus
 • Dr. Klucsikné Bujdosó Irén - Dermaland Kozmetika
 • Jóka Alexandra hawaii lomi lomi masszőr
 • Makra Zsuzsanna gyermekagykontroll-oktató
 • Dr. Lányi Krisztina - Dr. Lányi Dent
 • Fekete Anikó - Fortuna Casa Ingatlanközvetítés
 • Zala Szilvia szívszerész
 • Hamvai Edina - Central Papírbolt
 • Nagy Zsuzsanna - Füzet nélkül soha -egyedi öko füzetek, naplók

 

 

 

Külön köszönet a Central Papírboltnak és Hamvai Edinának, akik felvállalták, hogy ebben a tanévben biztosítják a Hajnalcsillag Tanoda papír-írószer szükségletét.

Köszönjük Tőzsér Juditnak, aki 100 ezer forinttal támogatja a Tanoda munkáját a gyermekek pártfogásában.

 

Fotógaléria

 

Fotó: Csomós Nándor - Nand-o-graphy

 

{gallery}trend/kozter/2021/Tanoda/ATADO{/gallery}

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Köz - tér Thu, 02 Sep 2021 11:01:25 +0200
Újraszíneznéd az életedet? A Nőnek lenni jó konferencián remekül inspirálódhatsz! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4041-ujraszinezned-az-eletedet-a-nonek-lenni-jo-konferencian-remekul-inspiralodhatsz http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4041-ujraszinezned-az-eletedet-a-nonek-lenni-jo-konferencian-remekul-inspiralodhatsz Újraszíneznéd az életedet? A Nőnek lenni jó konferencián remekül inspirálódhatsz!A 12. Nőnek lenni jó konferencia - Színezd újra

 

2021. szeptember 2., csütörtök, 13.00-19.00

Új helyszín! Four Points By Sheraton Kecskemét, Izsáki út 6.

Regisztráció és jegyvásárlás

 

Program

 

 

KHK -Kende-Hoffher Krisztina

A sikertől az elégedettségig

Krisztina évek óta ott található a Forbes Magyarország Legbefolyásosabb magyar nők listáján! A sztárok menedzsere azonban ma már motivációs előadóként is hazánk első számú kedvencei között van. Ezrek kezdik hétfőnként a hetüket élő Hétindítójával. A KHK_TMC instaoldalát lassan 25 ezren követik. Az Akard jobban, mint amennyire félsz tőle zárt FB csoportjában a hétköznapi embereket támogatja praktikus tanácsaival

 

 Zubor Rozi - IgenAnya - Évamagazin.hu főszerkesztője

Miért éppen IGEN?

Rozi 3 gyermek és 2 podcast anyukája, feleség, barátnő és közben egy nő, aki olykor csak azért kel fel hajnali 4-kor, hogy csendben, nyugiban, egy bögre forró kávé társaságában mondhasson IGEN-t egy jó könyvre.” Miért mondok igent akkor, amikor az egész világ a NEM-et tanulja? Sokszor a terveink gátolnak meg minket álmaink elérésében. Aztán jön egy váratlan fuvallat és összeomlik a kártyavár.De mi van, ha ez nem véletlen? Ha szándékosan kell újragondolva újjáépítenünk? IGEN-t mondva valami másra, valami újra" - vallja Rozi.

 

 

Holló Klára - a St. Andrea Nő&BOR Klub megalapítója

Színezd újra!

Egy ízig-vérig nő, 3 gyermek édesanyja, nagy csapatjátékos és maratonfutó, egy nagybetűs közösségépítő! Maratonfutásra készülve ötlött fel Kláriban egy női rendezvénysorozat gondolata: szóljon ez a minőségi együttlétről, izgalmas élő témákról, no és finom ételekről, borokról. A gondolatot azonnal tett követte, és ma már több mint 5 éves a St. Andrea Restaurant keretei között működő NŐ&BOR klub. Az idők során túlnőtte magát az eredeti elképzelések szerinti klub: igazi lüktető,élő női közösséggé vált.

 Szabó Dalma - a Curvy me márka megálmodója, a test pozitivitás nagykövete

Csak akkor veszíthetek, ha nem próbálom meg!

Ez a fiatal hölgy aztán nem ijed meg a saját árnyékától! Egy éve döntött úgy, hogy nem halogatja többé az álmait és jól fizető állását sutba dobva, elindította stílustanácsadói karrierjét és új ruhamárkáját. Mit mondjunk, bizony alaposan újra színezte ezzel az életét! “A stílus nem kiváltság, a stílus mindenkié” - így hangzik Dalma filozófiája.

 


Bak Zsuzsanna - Príma díjas író, forgatókönyvíró és rendező

Az élet a legjobb forgatókönyvíró

Konferenciánkon találkozott Sümeghy Claudiával és rajta keresztül a rendező, Topolánszky Tamás Yvánnal. Mindhármójuk első nagyjátékfilmje, a Curtiz, az „A” listás Montreáli Filmfesztivál fődíját hozta el 2019-ben, és több külföldi elismerés után három Magyar Filmdíjat is bezsebelt. Ez az alkotás jelenleg a Netfix világforgalmazásban áll. A Curtiz sikere meghozta a további lehetőségeket. Első rendezése, a Rend a lelke című dokumentumfilm elnyerte Olaszországban a Grand Prix-t a világ legnagyobb vallási filmfesztiválján, az Astra Filmfesztiválon pedig legjobb Európai Dokumentumfilm jelölést kapott.

 

 Tóth Diána - farmer lánya, 2019-ben az Év Agrárembere volt

Lehet ezt másképpen is csinálni! Nem kell hozzá más, csak Te!

Dia, a “Farmer lánya”, aki az Év Agrárembere volt 2019-ben. Akkora tulipánosa van, hogy sok százunk vázáját megtöltötte tavasszal, de kipróbálhatjuk nála az élmény-traktorozást, kombájnozást is. Örök újító, távlatokban gondolkodó, hihetetlen energiákkal megáldott ifjú hölgy. Az a fajta fiatal, akire gondolva elszállnak a kételyeim a jövőnkkel kapcsolatban.

 

 

Tomek Noémi - coach, motivációs tréner

Cseréld le a szemüveged!

“Vagyok, aki vagyok. Rengeteg címkét aggattam már magamra az éppen betöltött szerepeim, az éppen zajló tanulmányaim, vagy az aktuálisan végzett munkám miatt. Egyik sem vagyok, és mindegyik vagyok. Mesterségem hivatalos címere: coach, mestertréner, motivációs előadó, ThetaHealing mester instruktor. Hiszem, tudom és tapasztalom, hogy életünk minden mozzanata fontos alkotóeleme a nagy puzzle-nek. 47 éve rakosgatom egymáshoz a saját kirakósom darabkáit, és egyre szebb, jobb, teljesebb a kép, amit látok önmagamból és a világból. Nincs általános receptem, de meg tudom mutatni, hogyan találhatja meg mindenki saját maga legjobb verzióját - ígéri Noémi.

 

 Buday-Kollárik Tímea - a Lime Creative Rendezvényügynökség és a Menedzserszövetség ügyvezetője, a Csudibogár Club alapítója

Hogyan éljük meg pozitívan a változásokat - avagy a rugalmasság és az elfogadás értéke napjainkban

Nehéz Timinél hitelesebb embert találni, ha arról szeretnénk hallani, hogyan éljük meg pozitívan a változásokat és milyen hihetetlen értéke van napjainkban a rugalmasságnak és az elfogadásnak. Prémium rendezvények, nagyszabású nemzetközi konferenciák, díjátadó és jótékonysági gálák szervezésével foglalkozik rendezvényszervező cége, a Lime Creative Kft. keretein belül Magyarországon és Ausztriában. 5 éve a Menedzserszövetség ügyvezetőjeként hoz friss lendületet a Szövetség életébe. 2019 nyarán pedig érintett anyukaként, 15 éves fiával közösen elindította saját jótékonysági programját, a Csudibogár Clubot, mely a magasan funkcionáló autizmussal élő gyerekek, fiatalok részére nyújt találkozási, ismerkedési és szórakozási lehetőséget.


Befeketés a jövőbe!

Részvételeddel ismét jó ügyet támogatsz!

A Nőnek lenni jó konferencia bevételéből 200 000 forinttal támogatja az Álomjövő Kft. a hátrányos helyzetű kecskeméti gyerekek iskolakezdését, a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtés keretében!


Minden gyerek imád a színes tollak, menő füzetek és dizájnos füzetcímkék és kreatív eszközök között válogatni, amik megédesítik az iskolába járást. De nincs ez így minden családban! Sok kecskeméti szülő számára inkább félelem társul az iskolakezdéshez, és óriási dilemma, hogy vajon hogyan tudják útnak indítani szeptemberben a gyermekeket. Ha esetleg a rezsi- vagy albérlet kifizetése élvez elsőbbséget, akkor bizony a gyermeki örömöt szégyenérzet váltja fel a hiányzó felszerelések miatt.


Tudjátok jól, hogy nem tudjuk észrevenni az élet igazságtalanságait, főleg ha gyermekekről és nőkről van szó. A Nőnek lenni jó konferencia bevételéből számos jó ügyet támogattunk már, mindeddig összesen 7 millió forint értékben. Küldetésünknek érezzük, hogy könnycseppek és félelem helyett idén minden kecskeméti gyerkőc örömmel és egyenlő esélyekkel induljon iskolába szeptember 1-jén.

 


Biztosítsd a helyed mihamarabb!

Jegyár: 12 500 Ft

A regisztrációt követően díjbekérő érkezik a megadott e-mail címre, amely tartalmazza az utaláshoz szükséges adatokat. Ne feledd, a részvétel feltétele a regisztráció mellett a részvételi díj beérkezése. Erre 3 nap áll rendelkezésedre, ennek elteltével a regisztrációdat a rendszer törli.

Regisztráció és jegyvásárlás

A konferencia Facebook oldalának követésével értesülhetsz a friss információkról, kulisszatitkokról.

 

Általános információk:

 • Csatos Erika
 • Főszervező
 • metlife.csatoserika@gmail.com
 • +36704586173


Számlázással, fizetéssel kapcsolatos információk:

 • Csatos János
 • Alszervező
 • janoscsatos@gmail.com
 • +36704585858

 

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Programok Tue, 24 Aug 2021 17:27:01 +0200
Steppelt, zamatos és lélekmelengető őszt jósolt a kecskeméti Fashion Reggeli http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4055-steppelt-zamatos-es-lelekmelengeto-oszt-josolt-a-kecskemeti-fashion-reggeli http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4055-steppelt-zamatos-es-lelekmelengeto-oszt-josolt-a-kecskemeti-fashion-reggeli Fotó: Beke Antal

 

Bár napközben még elő-előbukkannak a nap most már csak lágyan cirógató sugarai, a reggelek már kellemesen hűvösek, jelezvén, hogy évszakot váltottunk. Épp ezért már nem a csodás kilátással kecsegtető panorámateraszon gyűltek össze a hölgyek a szeptemberi Fashion Reggelire, hanem a Malom Mozi egyik őszre hangolt termében kuckóztunk be pompás szendvicsekkel, almáspitével, újborral, zenével, könyvvel és nem utolsó sorban az aktuális divattal.

 

 

Steppelt lesz mindenünk!

A 2021/22-es őszi-téli kollekciók már-már beosontak az üzletekbe. Hogy eligazodjunk a legújabb trendekben, a Fashion Reggeli szervezője, a Malom Központ marketing event managere, Kisné Mándity Dóra a kecskeméti szín- és stílustanácsadót, Csernus-Farkas Ágotát invitálta a segítségünkre.

Ágota mindenekelőtt hangsúlyozta a tudatos vásárlást, ami alatt egyszerre értjük a környezetünkre való odafigyelést és azt is, hogy ne kövessük vakon a legújabb divatirányzatokat, találjuk meg benne önmagunkat.

Amivel biztosan nem lövünk mellé mostanság, azok a kötött holmik. A steppelt is jöhet minden mennyiségben, kabáttól a táskáig, csizmától a szoknyáig bármi lehet steppelt, de itt már Ágota némi óvatosságra intett bennünket, ugyanis ez a minta erősít! Apropó, minták: nagy kockák, nagy virágok, nagy pacák - üdv nektek! Jöhet az állatminta is, de bánjatok vele csínján, nehogy közönségessé váljon tőle az összkép, illetve gondoljátok át, passzol-e a személyiségetekhez!

Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik picit már unják a szűk fazonú nadrágokat, most ugyanis nagyon divatosak lehetünk, ha előkapjuk a bő szárú farmerünket! A fázósaknak ugyancsak megkönnyebbülést jelent, hogy egy stílusos mellénnyel telitalálat lesz a szerelésük. Sőt van még egy remek hírünk: a törpesarok és a platform egyaránt menő lesz, nem szükséges tehát tíz centis sarkakon egyensúlyozni.

Ami a színeket illeti, akik ősszel is szeretnek élénk színekbe öltözni, szabadjára engedhetik a fantáziájukat és bátran beleugorhatnak akár egy fukszia színű ruhadarabba is, de a visszafogottabb palettáról válogatók sem fognak csalódni. Hogy hozzád a szójabab vagy az Ibiza kék passzol-e inkább, attól függ, milyen a színtípusod. Ágota e téren is felvértezett minket tudással.

 

 

A divatnál maradva Sárkány Márti, a 20 éves Douglas Parfüméria Magyarország vezető sminkmestere szolgált tippekkel. Vivi, a modellje élénk sminket kapott, ezzel arra inspirálva minket, hogy bátran használjuk a színeket a sminkünkben az ősz folyamán is.

 

 

Ahhoz, hogy a megjelenésünk tökéletes legyen, elengedhetetlen az egészséges bőr. Az Yves Rocher munkatársai bőrdiagnosztikával és tanácsadással álltak a hölgyek rendelkezésére az esemény alatt. Megtudhattuk, milyen a bőrtípusunk, megfelelő figyelmet fordítunk-e a fényvédelemre, kellően rugalmas-e még a bőrünk és helyesen ápoljuk-e nap mint nap. Aki lemaradt a Fashion Reggelin erről a lehetőségről, a Malom Központban található Yves Rocher üzletben bármikor részt vehet az ingyenes bőrdiagnosztikán, hogy megtudja, kell-e változtatnia bőrápolási szokásain.

 

 

Már palackban az idei első Frittmann bor!

A borkedvelőket ősszel a kíváncsiság és a várakozás öröme szállja meg, egy borásznak azonban kétségkívül ez a legstresszesebb időszak. A Frittmann Borászatnál is nagy a sürgés-forgás ezekben a hetekben, zajlik a szüret, illetve vele párhuzamosan már a művészi lelkesedéssel és mérnöki precízséggel vezérelt érlelés, valamint palackozás. A Frittmann borok családi vállalkozásban készülnek Soltvadkerten, generációk összedolgozásának eredményeként. Frittmann Péter, a borászat egyik mozgatórugója elmesélte, gyerekkorában milyen fontos családi esemény volt a közös szüretelés, majd beavatta a résztvevőket, a szüreteléstől a palackozásig mennyi dédelgetést igényel a szőlő, hogy a végén akár díjnyertes alkotás szülessen belőle.

Péter úgy érzi, némiképp már fellélegezhetnek, a szőlőik ugyanis tökéletesen beértek, jó ízűek, ezért kiváló évjáratot jósol boraiknak.

Egy tételük már készen is van a sokból, a Fashion Reggelire ellátogatók szinte elsők között kóstolhatták meg a 2021-es Irsai Olivért, a fehérborok kishercegét. Hamarosan aztán érkeznek a gyümölcsös friss új rozék, majd ahogyan az idő hűvösödik, egyre nagyobb a figyelem egy szép vörösboron - egy téli estére, egy kellemes beszélgetéshez már például Cabernet Sauvignont vagy kadarkát érdemes bekészítenünk.

 

 

Nagy Adri hamarosan új dallal rukkol elő

A finom falatok és a borkóstolás közben ha még Nagy Adri énekel élőben, akkor készen is van a tökéletes szombat reggel. A kecskeméti énekesnő mostanság ritkán jár szülővárosában, de most nagy örömünkre hazalátogatott, és még énekelt is egyet.

Megosztotta velünk, milyen nosztalgikus érzések öntik el, amint begördül Kecskemétre, mesélt gyermekkori történeteket, visszaemlékezett, hogyan nyílt meg a szégyenlős kislány, aki csak otthon, titokban mert énekelni, és miként ívelt az útja a whisky reklámtól az országos népszerűségig és a zenei toplistákig. Beszélt arról, hogyan élte meg a karantén kihívásait, és hogy bár egyáltalán nem könnyű egy kisgyermek mellett a kreatív energiákat mozgósítani, jelenleg épp az új dalán munkálkodik, miközben kiélvezi az anyaság minden pillanatát.

Aki szerette Adritól az Álomkép és a Hol voltál című számokat, kedvelni fogja az új szerzeményt is, az énekesnő ugyanis elárulta, hasonló stílusra számíthatunk.

 

 

A könyv, amelyben sok alföldi magára ismerhet

A Fashion Reggelin ezúttal talán rekordot döntött a férfi résztvevők száma, Frittmann Péter mellett ugyanis Szűcs Péter vendégeskedett Kecskeméten frissen megjelent Dharma című könyve apropóján, amelyet dedikált is a jelenlévőknek.

Az eredetileg kertész szakmát szerző Szűcs Péter a divatiparban is megfordult, majd amikor bölcsészhallgató lett, akkor született meg benne az indíttatás, hogy saját és családja történetét egy regényben mesélje el. Úgy véli, sok alföldi ember magára fog ismerni a könyvet olvasva. 

Az író első könyvének forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet.

Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire. Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.

Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk... 

Az író a fogadtatástól tette függővé, lesz-e még könyve, de máris elárulta: dolgozik a következő regényén.

 

 

A meghívott vendégek és az esemény moderátora, Molnár-Kovács Kata ezúttal is megajándékozták a legstílusosabb hölgyet, de minden résztvevő ajándékkal térhetett haza a Frittmann Borászat és az Yves Rocher jóvoltából.

A következő reggeli már a karácsonyra hangol minket: december 4-én találkozunk újra a Malom Központban!

 

{gallery}trend/ESEMENY/2021/FR_szeptember{/gallery}

Fotók: Beke Antal

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Tue, 28 Sep 2021 18:28:15 +0200
Rejtélyes könyvek kóborolnak Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4043-rejtelyes-konyvek-koborolnak-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4043-rejtelyes-konyvek-koborolnak-kecskemeten Rejtélyes könyvek kóborolnak KecskemétenFigyelem!

Ha szívesen segítenél az Ünnepi Könyvhét zöld kampányában, és el tudnál vinni pár könyvet a város egy-egy forgalmasabb pontjára, ne legyél rest jelentkezni a Kóborló Könyvesboltnál!

 • Kecskemét, Csongrádi utca 1.
 • (76) 360 464
 • koborkonyves@gmail.com


A 92. Ünnepi Könyvhét kecskeméti programjai

 

2021. szeptember 1-4.

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

KÖNYVVÁSÁR

Szeptember 2-4. között 9-től 19 óráig a könyvtár épülete előtt

SZEPTEMBER 1. SZERDA

17.00 óra KÖNYVBEMUTATÓ

 • Kellerwessel Klaus: A 77 fejű herceg éneke
 • Beszélgetőtárs: Pandur Petra
 • PhD színháztörténész, könyvtáros
 • Helyszín: Katona József Könyvtár - Nagyterem


SZEPTEMBER 2. CSÜTÖRTÖK

15.00-16.00 óra DEDIKÁLÁS

 • Demeter József: Tinitanoda
 • Helyszín: Líra sátor


15.00-16.30 óra DEDIKÁLÁS

 • Angela Murinai: Mikor feltámad a szél
 • Helyszín: Libri sátor


16.00-16.30 óra DEDIKÁLÁS

 • Pál Sándor Attila: Rokonok
 • Helyszín: Kóborló sátor


17.00 óra AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT MEGNYITÓJA

 • Köszöntőt mond: Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere
 • KÖNYVBEMUTATÓ: Füzi László: A világ változása; Beszélgetőtársak: Bombitz Attila és Virág Zoltán irodalomtörténészek


17.30-18.30 óra KÖNYVES VÁROSTÖRTÉNETI SÉTA ASÉRAMÓRA SÉTAIRODÁVAL

 • ingyenes program, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt: info@seramora.hu vagy Kóborló Antikvárium
 • indulás a Kóborló sátor elől


18.00-18.30 óra FELOLVASÁS, DEDIKÁLÁS

 • Bajáki Zsanett: Magánykiadás
 • Helyszín: Kóborló sátorSZEPTEMBER 3. PÉNTEK

10.00 és 14.00 óra Mesélő ABC

 • Vendégünk: Balázs Ágnes meseíró
 • Helyszín: Katona József Könyvtár - Tinivilág


14.30-17.30 óra DEDIKÁLÁS

 • Ritter Ida: Nagyobb Ő. Katolikus papból lett református lelkipásztor feleségének vallomása
 • Helyszín: Líra sátor


16.00-17.30 óra Legendás lények készítése Szabó Eszterrel

 • Kézműves foglalkozás gyerekeknek
 • Helyszín: Kóborló sátor


17.00-17.30 óra Trendalelke Könyves Villámcsődület

 • Gyülekező a Kóborló sátornál


17.30-19.00 óra Könyv és zene - lemez-böngészde DJTwoB (Borda Balázs) lemezlovassal

 • Helyszín: Kóborló sátor


SZEPTEMBER 4. SZOMBAT

9.30-11.30 óra DEDIKÁLÁS

 • Ritter Ida: Nagyobb Ő. Katolikus papból lett református lelkipásztor feleségének vallomása
 • Helyszín: Líra sátor


14.00-15.00 óra PÓDIUMBESZÉLGETÉS

 • Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter regények fordítója
 • Helyszín: Katona József Könyvtár - Nagyterem


15.00-16.30 óra DEDIKÁLÁS

 • Szűcs Péter: Dharma. Egy család regényes
 • története a Tiszától a Gangeszig
 • Helyszín: Libri sátor


16.15-18.00 óra DEDIKÁLÁS

 • Fehér Szilvia: Két állomás között
 • Helyszín: Libri sátor


16.15-18.00 óra DEDIKÁLÁS

 • Fehér Szilvia: Két állomás között
 • Helyszín: Libri sátor

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Programok Mon, 30 Aug 2021 15:36:27 +0200
Inspiráló könyv, stresszűző bor és remek stílus, ilyen az őszi megújulás a kecskeméti Fashion Reggelivel! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4050-inspiralo-konyv-stresszuzo-bor-es-remek-stilus-ilyen-az-oszi-megujulas-a-kecskemeti-fashion-reggelivel http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/4050-inspiralo-konyv-stresszuzo-bor-es-remek-stilus-ilyen-az-oszi-megujulas-a-kecskemeti-fashion-reggelivel Inspiráló könyv, stresszűző bor és remek stílus, ilyen az őszi megújulás a kecskeméti Fashion Reggelivel!

 

 

 

 

Fashion reggeli #olvasnimenő #őszitrendek

 

Időpont: 2021. szeptember 25., 9.30

Helyszín: Malom Központ, Malom Mozi

Kövesd az esemény friss híreit itt.

Regisztráció a rendezvényre a dora.mandity@malom.hu email címen.

 

 

 

 

Formába hoznád az őszi ruhatáradat?

Csernus – Farkas Ágota stylist segítségével igazán sokféle szempontból  szemrevételezhetjük az aktuális őszi divatot:

 • Milyen darabok lesznek divatosak ezen az ősszel?
 • Mi jellemzi az aktuális színtrendeket?
 • Milyen minták és fazonok uralják a szezont?

Ágota nemcsak stylistként, hanem színtanácsadóként is remek tanácsokkal szolgál, hogy mely színek hatnak rád üdítően, amivel fiatalabbnak, frissebbnek érezheted magad a közelükben.

 

 

 


Ezek lesznek az ősz legnagyobb smink trendjei!


Érdekelnek az őszi sminktrendek? Nem tudod, hogy sminkeld magad a munkában vagy egy esti programra? A Fashion Reggelin egy igazi nagyágyú segít eligazodni a sminkek világában:  Sárkány Márti, a Douglas Parfüméria Magyarország vezető sminkmestere ad tippeket ahhoz, hogy igazán szépnek és Nőnek érezd magad, bárhol, bármikor!

 

 

 

Bestseller szerző a Fashion Reggelin!

 

Szűcs Péter nehezen kategorizálható személyiség, talán ez könyve sikerének titka. Péter író, újságíró, világutazó blogger. Újságírói pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte, benne volt a magyar Marie Claire magazin alapító csapatában, majd több évig az InStyle magazin főszerkesztőjeként dolgozott. 2016 óta független alkotó, világutazó. Útleírásai a Peter's Planet oldalakon olvashatók, a világjárásai során készült fotóit rendszeresen mutatja be kiállításokon. A Dharma az első regénye, amely 2021 nyarán a Libri gondozásában jelent meg, és egyből a sikerlistákra pozícionálta magát.

 

A Dharma érzelmekben gazdag, magával ragadó regény, amelyben olyan, valóban megtörtént személyes drámák és történetek elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes családi örökségeként ismert meg.

Szűcs Péter sodró regényfolyamának forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet.

Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire.

Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.


Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk.


Szűcs Péter könyve elérhető 3. emeleti Malom Libri Könyváruházban! Még nem késő beszerezni és kiolvasni, hiszen szombaton dedikálja Nektek az író a Fashion Reggelin.

 

 

Tovább is van még!

 

Kövesd az esemény friss híreit itt, és megtudhatod, kik lesznek még a Fashion Reggeli neves vendégei, és milyen meglepetéseket tartogatnak a szervezők.

 

 


A legstílusosabb hölgyvendég most is ajándékban részesül!


Az izgalmas beszélgetéseken túl másért is megéri jelen lenni: minden Fashion Reggelin díjazzák a legstílusosabb résztvevőt, akinek értékes meglepetés a jutalma.
 

 

 

Ne feledd!

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Részvételi szándékodat jelezd mihamarabb a dora.mandity@malom.hu e-mail-címen!

Természetesen a szervezők ügyelnek a biztonságunkra, ezért a rendezvény létszáma limitált, és az aktuális jogszabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Programok Fri, 17 Sep 2021 12:31:28 +0200