TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ 5 tipp a varázslatos őszi otthon jegyében
09
2015 okt.

5 tipp a varázslatos őszi otthon jegyében


A reggeli ködös, hűvös idő és a rövidülő nappalok már egyértelműen azt jelzik, itt az ősz. Ilyenkor talán még inkább vágyunk a puha, meleg dolgokra, a fényre és talán tudat alatt is próbáljuk színesebbé tenni a világot magunk körül, hogy minél tovább megmaradjon bennünk a nyár.


Az ősz színei ezer árnyalatban pompáznak. A napsütésben ilyenkor mélyebbek, karakteresebbek a színek. A borongósabb, ködösebb időben ugyanakkor ezek a színek fakóbbá, elmosódottabbá válnak. A színek ilyesfajta játéka nemcsak a természetben figyelhető meg, de otthonunkban is, hiszen a beszűrődő természetes fény hatására alakul ki ez a váltakozó hangulat.


Mivel tehetjük otthonunkat a szürkülés felé haladó őszben is pompássá, meleggé és barátságossá?

 

 

 

1. Fények és szinek harmóniája

Csempésszünk minél több fényt és színt a falak közé. Erre a legjobb módszer a mécsesek, gyertyák használata, melyeket ősszel számtalan ruhába öltöztethetünk.

 

2. Öltöztesd át

Vannak, akik a textíliák cseréjével hívják be az adott évszakot az életterükbe. A párnák, a függönyök, takarók változtatásával az egész enteriőr hangulata átalakítható. Ilyenkor alkalmazhatjuk a vörös, a zöld, a sárga, a barna, vagy a narancs valamennyi árnyalatát a világostól az egészen sötétig. Ezek a színek egyébként a nyugalmat és az állandóságot kedvelő emberek otthonát jellemzik. Ha tehát Ön is kiegyensúlyozott, a zajos élettől inkább távol álló személyiség, akkor bátran alakítsa lakását az említett színek alkalmazásával, biztos, hogy megfelelő otthonná válik majd. Az ősz színeit soha ne társítsuk pasztellszínekkel, mert azok gyengítik azok karakteres hatását.

 

3. Dekorálj természetes anyagokkal

A kirándulások alkalmával nem csak a testünk töltődik fel, de kiskosarunkat is megtölthetjük rengeteg terméssel, szebbnél szebb falevéllel, bogyós ágakkal, de akár botokat is gyűjthetünk. Az így beszerzett alapanyagokból csak a fantázia szabhat határt, hogy mik készüljenek.

A hangulatos és teljesen egyedi lámpások, mécsestartók elkészítéséhez sincs szükségünk másra, mint néhány különböző méretű üvegre, termésekre és tömbgyertyákra. A termések illeszthetők közvetlenül a gyertyákra, de az üvegbe állított gyertya köré hanyagul elrendezve is nagyon kedves dekorációs tárgyat kapunk. Kisebb méretű befőttesüvegre ragaszthatunk ágakat méretre tördelés után, amelyen hangulatos, tört fény szűrődik majd át.

A természet kincseiből készíthetünk koszorót bejárati ajtónkra, tálban elrendezve asztaldíszként funkcionálhatnak, különböző méretű üvegcséket megtöltve, vagy akár egy-egy kisebb hengergyertyát körítve velük is hangulatos kiegészítői lesznek az őszi otthonunknak.

Elegendő egy kivételesen szép formájú levél, mely aranyra festve, paszpartuzva és bekeretezve egész évszakon át gyönyörködtethet minket.

 

 

4. Megunt textilek újrahasznosítva

Nemcsak a természetben találhatunk öltözéket ezeknek a fényforrásoknak. Az üveget bevonhatjuk csipkével, textillel, de akár régi kötött pulóverünk anyagával is. Ez utóbbi minél inkább lazább kötésű, annál szebb mintákat fog vetni a környezetére. Keményíthetünk lufira is csipketerítőt.

 

 

5. Ne feledkezz meg a kedvenc nyári helyekről sem


A jó idő elmúltával kevesebbet időzünk kint, de ne feledkezzünk meg kedvenc nyári helyeinkről sem. A teraszon, erkélyen is vegyük körbe magunkat minél több lámpással, terméssel, hogy elkápráztassanak minket az ősz apró csodálatrészecskéi.

 

VARÁZSLATOS KÉPGALÉRIA

Képek forrása: Pinterest

 

 

Jó dekorálást!


Üdv,

Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Lakberendeződ a facebookon

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

 

 

Utoljára frissítve: hétfő, 12 október 2015 11:59
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449