TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Ahogyan még sohasem láttad a Balatont
29
2015 okt.

Ahogyan még sohasem láttad a Balatont

 

A Balaton nem zárt be! Tévedés azt gondolni, hogy a Balatonra csak nyáron érdemes ellátogatni! A hétvégén családostul, barátostul felkerekedtünk, hogy felfedezzük az őszi  balatoni tájat. Csodás élményben volt részünk:

 

 

A Balaton északi parjtánál elterülő Káli-medence elképesztően változatos földrajzi formációi láttán csak kapkodtuk a fejünket.A szállásunk Szentbékkálán volt, egy takaros kis faluban. Innen gyalogosan jutottunk az ún. Kőtengerhez, mely az egykor visszahúzódott Pannon tenger látványos és olykor bizarr formájú kőmaradványait jelenti. Az Ingó-kövön egyensúlyozva messzire tekinthetünk a csodás Káli-medencében.

 

 

Délutáni programként ki nem hagytuk volna az Istvándi pincészet borteraszát: ápolt park, szőlőtőkék sokasága és a háttérben a Balaton. A látvány csodás volt, a borok pedig finoman simogatták ízlelőbimbóinkat. A meleg ételek kínálata egyszerű: 2-3 napi ajánlatból lehet választani, de melléfogni lehetetlen: a séf, egy fiatal hölgy, aki több nívós étteremben készült hivatására. Elsőként sütőtök-krémlevest választottam, melynek különleges volt a betétje: pirított libamájszelet. Ezt követően kemencében sült csülköt kértem póréhagymakrémmel.  Társaim a porhanyós libacombot és a hideg mangalica tálat is kipróbálták. Az ételek annyira ízlettek, hogy személyesen gratuláltunk a konyhában a séfhölgynek.


A vacsorát követően levezető sétát terveztünk a közeli hegycsúcsra: a borász elmondása szerint laza 400 m vár ránk, és már ott is vagyunk… Csak az emelkedés fokára felejtette el felhívni a figyelmünket. A kilátás valóban páratlan volt - miután újra rendeződött a pulzusunk. Az út visszafelé igazi csapatépítés volt: egymás kezét fogva lépdeltünk a csúszós hegyoldalon. Este mindenki kipirulva pihegett a panzióban és hamar nyugovóra tértünk.

 

 

 

Másnap a közeli káptalantóti  Liliompiacot néztük meg. Itt bizony kevésnek bizonyult az egy óra: rengeteg őstermelő, biotermék, régiségek, csecsebecsék, kézműves árucikkek… Nemhiába volt olyan nehéz parkolóhelyet találni, sokakat vonz a piac.

 

 

A nézelődést és vásárolgatást követően elautóztunk a közeli természetvédelmi területre, ahol a bazalt Hegyestűt néztük és másztuk meg. A hegytetőről körbetekintve félelmetesen gyönyörű a panoráma. Nem is értem, az iskolai kirándulások során miért nem jutottam el soha erre az érdekes vidékre. Biztos vagyok abban, hogy a gyerkőceinkkel is vissza fogunk térni, a Balaton újabb arcát mutatta meg számunkra, köszönöm!

 

 Üdv, Edit

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: szerda, 28 október 2015 17:09
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449