TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Így tedd vonzóbbá az otthonodat a vevőknek
03
2015 nov.

Így tedd vonzóbbá az otthonodat a vevőknek

 

Kevesen tudják Magyarországon, hogy nem elég a vevőknek „csak” kínálni az eladó ingatlanokat, vonzóvá is kell tenni azokat. Nagy a konkurencia, sok az eladó ingatlan, a vevők minél kevesebbet akarnak fizetni, az eladók minél többet szeretnének kapni, mindenki jól akar járni. De valóban elég néhány átlagos fotót feltenni egy internetes oldalra? Hirdetésekkel bombázni a lakáskeresőket? Felkészületlenül bemutatni az eladó lakásokat? Szabó Rita kecskeméti lakberendezővel, home stager-rel beszélgettünk:Rita, hogyan kell vonzóvá tennünk a vevőjelöltek szemében az otthonunkat?

Olyan ez mint a cipővásárlás:

Tegyük fel, hogy egy nő alkalmi cipőt keres. A vásárlásra magával cipeli élete párját is, hiszen több szem, többet lát és hát végső soron neki akar majd tetszeni benne. Az első boltban megpillant egy cipőt, ami talán nem a legszebb, nem a legkedvezőbb árral rendelkezik, nem is biztos, hogy a legkényelmesebb, de érzetre valahogy mégis megfontolandó. Biztos, ami tuti alapon azért tovább keresgél, és párját újabb és újabb cipőboltokba hurcolja. Próbálgat, nézelődik, keresi azt az érzést. Majd sokadik bolt után – párja szemforgatásai közepette - rájön, hogy vissza kell menni az elsőbe, mert azt az érzést egyik másik lábbelinél sem tapasztalta és megveszi. Hogy jön ez ide?

Hasonlóan éljük meg azt is, ha lakást szeretnénk vásárolni. Általánosítható, hogy már a megtekintés első perceiben döntést hozunk vevőként, akkor is, ha ez akkor még tudatalatti. Hatással van ránk a környezet, az illatok, a látvány, az érzés, amit az első pillanatokban tapasztalunk. Természetesen ez nem feltétlenül az első megtekintendő ingatlannál jelentkezik majd, de ha felfedezzük egy lakásban azt a bizonyos pluszt, akkor bármennyit tekintünk még meg, az érzés kísérteni fog, felerősödik, majd tudni fogjuk, hogy igen, ez lesz az, amit megvásárolunk!

  
Hogyan érhetjük el ezt a hatást a vevőjelölteknél?

A lakás akkor legyen a legszebb, legvonzóbb, amikor eladásra kerül, hogy a vevőt magával ragadhassa az az érzés, hogy igen, ez kell nekem! Mindegy, hogy előtte mi hogyan éltünk benne.  Ezt a Home Staging-gel érheted el, ami egy amerikai eredetű szolgáltatás. Eladáskor színpadra állítjuk az ingatlant másoknak, akik majd álomotthonukra ismernek benne. A Spektrum Home csatornán futó Elad-lak című műsorból egész pontos képet kaphatunk arról, hogyan is működik a Home Staging.

 


Miért ne bízzuk a vevők fantáziájára, hogy felismerjék eladó ingatlanunkban a lehetőségeket?

Többek között azért, mert átlagosan 100 emberből csak 4 rendelkezik olyan térlátással, hogy el tudja képzelni a megtekintett ingatlant az ő igényeire szabva. Az átlagos vevő a jelenlegi állapotot fogja figyelembe venni, a jelenlegi benyomás alapján fog dönteni – akár perceken belül arról is, hogy mielőbb kívül lehessen… Márpedig a mi célunk az, hogy maradjon, és döntsön. Pozitívan.

 


Mi az előnyük a home staging által formába hozott lakásoknak a többi kínálatban szereplő lakásokkal szemben?

Rövidebb idő alatt és jobb áron kelhetnek el, mert a Home Staging személytelenítő, vevőközpontú, populáris megoldásokat alkalmazó technikáinak köszönhetően kitűnnek a tömegből. Természetesen az ingatlan felkészítésére áldozni kell, ugyanakkor a home stagingre fordított költségek a várható eredményhez viszonyítva csekélynek mondhatóak, megtérülésük garantált.

 Mégis mennyibe kerül a home staging?

Mindig az adott körülmények és lehetőségek döntik el, hogy mennyit érdemes még belefektetni az adott ingatlanba ahhoz, hogy mielőbb el tudjuk adni a kívánt összegért. Ahhoz azonban, hogy a home staging ereje érvényesülni tudjon, fontos, hogy az eladó teljesen biztos legyen abban, hogy el akarja adni az ingatlant. Aki még nem döntött, nem tudja, hova indulna tovább, annak nem érdemes belevágni addig, míg döntése meg nem szilárdul. De ha megvan a terv, akkor a Home Staging megfelelő segítséget ad arra, hogy az ingatlan felesleges pénzkidobás nélkül mutassa legjobb arcát, aktív közreműködéssel magához vonzza a megfelelő vevőt, kitűnjön a kínálatból azért, hogy az új, vágyott álomotthonhoz még egy lépéssel közelebb kerülhessünk!

 
Kérdezzétek Ritát a témában:


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

Utoljára frissítve: kedd, 03 november 2015 15:38
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449