TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ 10 dolog, amit a lányodnak tudnia kell, amikor 10 éves lesz
13
2015 nov.

10 dolog, amit a lányodnak tudnia kell, amikor 10 éves lesz

 

Cuki kisbabából villámgyorsan nagylány lesz, nagylányos kérdésekkel, érdeklődéssel. Készítsd fel őt a változásokra, az életre, beszélgessetek sokat, biztosítsd a támogatásodról, adj neki olyan tanácsokat, amik neked is jól jöttek volna a nehéz helyzetekben. Laura Usky, a Huffington Post szerzője 10 témát javasol, amiben segíthetsz neki:

 


1. Mennyire imádod

Nem számít, hogy sokszor nem egyezik a véleményetek, és bizony megesik, hogy kiabálsz vele. Tudnia kell, hogy Ő a Világmindenség közepe számodra.

 

2. Hogyan kell főzni

Jó, ha el tud készíteni olyan egyszerű fogásokat mint például a tészta és tojás ételek, melegszendvicsek, szendvics... Engedd kísérletezni, mert ez a tapasztalat a javára válik majd az életben.

3. Készítsd fel a testével kapcsolatos változásokra

Beszélgessetek arról, hogy a testi és hormonális átalakulás érzelmi változásokkal is együtt jár. Nézzetek szét a könyvesboltokban, és válasszatok egy jó könyvet a témában, ami érhetően és élvezetesen magyarázza el a benne zajló változásokat.


4. A drogok mindig veszélyesek

Mindegy, hogy hol élsz, a drogok mindenhol valós fenyegetést jelentenek. El kell magyaráznod neki, hogy egyszeri kipróbálás szintjén sem biztonságosak ezek a szerek. Játsszátok el, hogyan mondjon nemet az osztálytársaknak, barátoknak, még akkor is, ha az nem "cool"! Tudatosítsd benne, hogy bármilyen szituációba is kerül, a szüleire mindig számíthat: Ha hajnali 2-kor kell kocsiba ülnöd, hogy hazahozd, akkor is megteszed.

 

5. A születés témaköre

Nem egyszerű téma, de muszáj néhány tényről beszélni, ha nem akarod, hogy a játszótérről vagy az iskolából szerezze be az információkat. Nem kell belemerülni a részletekbe. Érdemes ebben az esetben is egy jó kiadványhoz fordulni, ami segít a téma feldolgozásában.

6. A világ nem csak szép és jó

Legyen fogalma arról, hogy vannak a világon olyan emberek, akár a saját környezetében is, akik nem olyan szerencsés körülmények között élnek, mint ő. Érezze át, hogy más embereken való segítés milyen örömteli érzés. Ha van rá lehetőségetek, látogassatok meg együtt egy állatmenhelyet vagy idősek otthonát. (Az én lányom, Sára, nagyszerű élményekkel tért haza az idősek otthonából, ahol hangszeren játszott az ott élőknek. A mai napig emlegeti ezt az eseményt.)

 


7. A pénz nem terem a fán!

Legyen fogalma róla, hogy a pénzért meg kell dolgozni, mielőtt elköltjük azt. Az eredeti cikk irója a párját hozza fel példaként, hogy hogyan tanította meg a lányukat a születésnapra kapott pénz 3 felé osztására:

  • 1. rész: elkölthető
  • 2. rész: félrerakandó "vészhelyzet" esetére
  • 3. rész: az egyetemi évekre félretett pénz


8. A megjelenés fontos

A személyes ápoltság és a különféle eseményeknek megfelelő megjelenés olyan dolog, amire szükség lesz egész életében.

 

9. Nem lesz mindig mindenki kedves hozzá

Egy magasabb osztályba lépésnél, új közösségbe kerüléskor különösen a lányok kezdenek klikkesedni , egymás háta mögött pletykálni a suliban vagy akár a facebookon. Próbáld meg átbeszélni, hogyan lehet ezekből a drámákból kimaradni. Legyen egy olyan szűk baráti köre, akikhez lojális tud maradni. Ne akarjon olyanokhoz tartozni, akik folyamatosan kibeszélnek másokat, mert a végén ő is sorra fog kerülni a "kibeszélő" listán. Próbáld megtanítani arra, hogy tartson ki a véleménye mellett, ha pedig veszélyes szituációba kerül, fenyegetik, megfélemlítik, mindig kérjen segítséget.

10. Az élet nem habostorta

Olyan kihívásokkal is találkozik majd, melyeket nem könnyű megérteni, sokszor drasztikusnak , lehetetlennek tűnnek.Fontos, hogy tudja: az élet "fent és lent" folyamatos váltakozása, készüljön fel erre és tudja kezelni ezt a család, a hit, a kitartás segítségével.


Laura Usky cikkének eredetije itt olvasható a Huffington Postban.

Sok-sok tartalmas beszélgetést kívánok nektek!


Üdv,

Maria Bloom

Music with Maria zenés angol foglalkozás Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: péntek, 13 november 2015 07:32
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449