TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ 10 egyszerűen nagyszerű adventi naptár

27
2015 nov.

10 egyszerűen nagyszerű adventi naptár

 

Néhány DIY ötlettel szeretnélek inspirálni arra, hogy idén Te készítsd el az adventi kalendáriumot! A hozzávalók többsége biztosan megtalálható otthon, de ha nem, akkor sem nehézkes a beszerzésük. Kevés kézügyességel is mutatós adventi naptárral lepheted meg magatokat.


Biztosan ismered Te is annak az édesanyának a legendáját, aki kitalálta az adventi naptárat. Történt ugyanis, hogy a kisfia minden este megkérdezte, hányat kell még aludnia karácsonyig. A kreatív anyuka készített kartonból egy kis tárolót, melyre 24 ablakocska került. Az ablakocska mindegyike egy-egy apró finomságot rejtett, édesebbé téve a várakozást. Később, mikor a fiú felnőtt, árulni kezdte a gyermekkori emlékei alapján megelevenedett karácsonyi számlálót, melyet adventi naptárnak nevezünk.


Azóta persze sok idő telt el, de a Karácsony varázsa mit sem kopott. A gyermekek – és valljuk be, mi felnőttek is – ugyanúgy izgatottan várják az Ünnepet, élvezettel bontogatják az apró ablakokat, tasakokat, amelyek minden egyes nappal közelebb hozzák a Karácsonyt.

 

Elő a vállfával!


A legegyszerűbb verzióhoz talán nincs is szükségünk másra, mint egy vállfára vagy egy szép ágra, valamint dekoratív madzagra és teljesen hagyományos papírtasakokra. Ízlésünknek megfelelően maradhatunk a natúr mivoltuknál, minimál dekorálással, szorítkozva a funkciójára. Ha kicsit glamourosabbra vágyunk, feldobhatjuk az ágat égősorral, díszíthetjük az apró tasakokat csillámos dekorációval, személyre szóló feliratokkal.

 

 

 

 


                                      
 
Kincset rejtő üveg


A következő típushoz nincs szükségünk csak egy méretes üvegre, ami lehet akár egy nagyobb befőttes üveg, vagy egy üveggömb, 24 db gyufás skatulyára, de hajtogathatunk apró dobozkákat is. Az apró dobozkákat csomagoljuk be, körbeköthetjük raffia fonalakkal. A hajtogatáshoz használjunk karácsonyi motívumos alapanyagot. Majd mindet helyezzük el vegyesen az üvegtárolóban. Asztali dekorációnak is tökéletes lehet!

 


                                      


Meglepetések a kosárból


Üveg helyett használhatunk vesszőkosarakat, vagy egyéb kiskosarat, amikbe helyesen felsorakoztathatjuk a 24 tasakunkat. Ügyeljünk arra, hogy „stílusban maradjunk”. Természetes anyagokat használva maradjunk a természet színeinél – bézs, homokszürke, zöld árnyalatai, barnák -, ha viszont színes pártiak vagyunk, akkor adjunk keretet a kavalkádnak. Jobban fognak érvényesülni a színes dolgok egy világos keretben, mintha az egyik színt alkalmaznánk.
Nézzük csak, hogy mutatnak!

 

A lakberendező kedvencei                                    


Lakberendezői vénámból fakadóan azért nekem mégiscsak azok a kedvenc adventi kalendáriumok, melyek szépen illeszkednek otthonunk berendezési tárgyaihoz, kiegészítve, öltöztetve azokat. Ez lehet egy képkeretből készített – barkácsoló apukák előnyben! – naptár, melyet elegáns hanyagsággal elég egy komódra helyezni, vagy egy pad fölött elterülő „visszaszámláló”, ami segítségével akár induláskor, akár érkezéskor konstatálhatjuk, mennyi idő van még Karácsonyig. Asztaldíszként, vagy alacsonyabb bútoron dekorációként pedig nagyon jól mutat egy ágas-bogas kreáció. Akár természetes ágakból, akár jó minőségű bolti termékről lehet szó, megspékelve világítással ellátott ággal vagy apró fényfüzérrel . Mintegy fogasként használva, erre akaszthatjuk fel mind a 24, apróságot rejtő csomagot. Ez esetben a csomagok készülhetnek bármilyen otthonunkhoz illő anyagból, amit csak összekötünk és máris a dekorációra aggathatjuk.      

 

Fotók: Pinterest

Élményt az adventi naptárba!


És mi kerüljön a kis tasakokba? A hagyományos édességeken felül lehetnek apró játékok, írószerek, matricák, illatszerek vagy aznapi élmények, programok papírra vetve. Felírhatjuk magunknak, hogy melyik nap, hova mennénk a családdal:  korcsolyázást, mozit, koncertet, színházat, meglepi vacsorát a Mamáéknál, kirándulást, utazást is rejthetnek a dobozok, melyek minden egyes nap közelebb hozzák az Ünnepet.

 

Öröm és szeretetteli készülődést kívánok!


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

Utoljára frissítve: péntek, 27 november 2015 15:41
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449