TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Így öltöztesd az otthonodat karácsonyi hangulatba
09
2015 dec.

Így öltöztesd az otthonodat karácsonyi hangulatba

 
Karácsonykor ünneplőbe öltözik szívünk-lelkünk. Ilyenkor még jobban vágyunk a szépre, a meghittségre, a fényekre, a sok apró csillogásra. Hogyan készítsük fel otthonunkat, hogy méltó színhelyül szolgáljon a Karácsony számára?


Első és talán legfontosabb szabály, amit ebben az esetben is érdemes betartani: a kevesebb néha több! Biztosan fel tudsz idézni olyan nappalikat, bejáratokat, étkezőket, ahol úgy érezted magad, mintha a világ összes adventi vásárában egyszerre lennél jelen. A legborzasztóbb az, amikor a túlzott dekoráció és a lakás stílusa még köszönő viszonyban sincsenek egymással.


Hogy elkerüld a klasszikus bakikat, néhány javaslattal segítek Neked, hogy a lakásod valamennyi pontja úgy nézzen ki Karácsonyra, hogy a rokonaid, vendégeid ne csak az ajándékoktól ájuljanak el.

Bejárat


Legyen szó lakásról vagy házról, mindenféle bejáratot érdemes dekorálni, hisz az érkezőt itt éri az első benyomás otthonunkról. Az ajtóra ilyenkor koszorú, kopogtató kerülhet, a bejárat mellé pedig kerülhet kaspókban díszítés, vagy bokrokra, mini fenyőfára készített dekoráció. Ügyelj rá, hogy a kinti dekoráció összhangban legyen azzal, ami majd bent fogadja a vendégedet. A legfontosabb pedig, hogy mindez az otthonod stílusával is harmóniában legyen!
                                                            
 

 


                                                                            

Előszoba


Itt általában kevés tér áll rendelkezésünkre, de ez változó. Van, ahonnan innen indul a lépcső az emeleti szintekre is. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy elfér itt egy konzol asztal, vagy kisebb lerakó asztal, akkor arra el tudunk jelzésértékkel helyezni díszítő elemeket. Ezek mögé egy tükröt nekitámasztva a falnak pazar látványt kapunk! Az előszoba dekorálásánál nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy fontos funkcióval bír, tehát ennek megfelelően díszítsük azt, szem előtt tartva, hogy a karácsonyi nagybevásárlásnál végig kell haladnunk rajta a sok-sok szatyorral és tél lévén az öltözékünk is „szélesebb” területet foglal el menet közben.
                                           

 

 

 

 

Nappali


Talán a legfontosabb díszítendő helyiség, itt ül össze a család, a legtöbb helyen ide kerül a karácsonyfa, itt gyönyörködünk az Ünnep fényeiben. Nagyon meghatározó, hogy milyen színű, stílusú az otthonunk, hiszen ebből tudunk kiindulni. A természetes anyagokkal díszített vagy a fehér horgolt díszekben pompázó, de bizonyos körülmények között a piros-második szín kettősében játszó karácsonyfák szinte bármilyen otthonhoz illenek. Személyes kedvencem, amikor a karácsonyi dekoráció az otthon színeit hordozza magán, némi fémes csillogással kiegészítve azokat. Manapság már minden divat, így újra reneszánszukat élik a színkavalkádban sziporkázó fenyőfák is. Ahol kisgyermek van, mi sem természetesebb annál, hogy a kis keze által készült díszek is felkerüljenek a fára. Ha lehetőségünk van rá, állíthatunk két karácsonyfát is. Egyiket a nappaliba a harmónia jegyében, a másikat pedig a gyerkőcök birodalmába, amihez bizonyosan örömmel készítenek majd dekorációt és még annál is nagyobb élvezettel díszítik majd fel, saját maguk!

 

 

 

Amikor a  nappalival  egy légtérben van az étkező, a fa állításával még nem dőlhetünk hátra, további dekorációkra van szükség. Az asztalra kerül általában az adventi koszorú, melyhez már nyújtottunk segítséget ebben a cikkben. Asztaldekoráció kerülhet a dohányzó asztalra, puffra – ha a tálcadekor hívei vagyunk és ezt használjuk asztalkaként -, valamint az étkező asztalra, ami a fa után talán a második legfontosabb. Az étkezőasztal dekorálása során szintén szem előtt kell tartanunk annak funkcióját, tehát hagyjuk elegendő helyet az étkezésnek és a találásnak is.


             A „kötelező” helyiségekkel ezennel megvolnánk. Ezen felül dekorálhatóak a konyhák, lépcsőfeljárók, gyerekszobák, ablakok is, bármely pontja otthonunknak, ahol szívesen látunk dolgokat, amik karácsonyi hangulatba hoznak minket. Minél nagyobb egyensúlyban tudjuk elhelyezni a díszítőelemeket azok színje, stílusa szerint, annál ízlésesebb összhangot fogunk kapni. A cél olyan karácsonyi öltözék megtalálása az otthonunk számára, ami nem akadályoz bennünket a mindennapi tevékenységünkben, ugyanakkor szépségével  igazi meghitt, békés karácsonyi hangulatot varázsol nekünk és szeretteinknek.

 

 

 

 

 Kívánom, hogy ez a Karácsony mindenki álmainak megfelelően alakuljon!

 


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 10 december 2015 08:31
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449