TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Könyvajánló: nőkről, nem csak nőknek

12
2016 márc.

Könyvajánló: nőkről, nem csak nőknek


A héten megünnepeltek minket, nőket a világ számos pontján. Két olyan könyvet ajánlunk most figyelmetekbe, mely kötődik az alkalomhoz. Az első abban, hogy bárhová vet minket a sors, helyt kell állnunk szerepeinkben, a második pedig egy olyan nő életének egy szeletét írja le, akinek nem éppen ünnep volt nőiességének kiteljesedése.

 


Szűcs Nóra: Szárnyak és gyökerek - Külföldi élet magyar nők szemével


Szűcs Nóra sokáig nem gondolkodott a külföldre költözésen, mégis úgy alakult, hogy azóta több ország nyújtott számára átmeneti otthont. A külföldön élésről és a hazatelepülésről coachingot, workshopokat és tapasztalatmegosztó esteket tart, könyvét is ez a téma ihlette. Tudományos válaszokat keres kényes kérdésekre, megoldásokat tár fel az otthonát elhagyó nő boldogulására, és interjúkon keresztül enged bepillantást magyar nők életébe Ausztriától Ausztráliáig.

Munka, párkapcsolat, emberi kapcsolatok, személyiségfejlődés, önmegvalósítás egyaránt terítékre kerül a maga pozitívumaival és negatívumaival együtt a külföldi élet aspektusában. A történeteken keresztül kapunk mankót a boldoguláshoz, ha ilyen kihívásokat sodorna elénk a sors, de pusztán esténkénti olvasmányként is izgalmas, hiszen számos élethelyzetbe élhetjük bele magunkat, nem mindennapi történeteket olvashatunk. Gondolatébresztő önismereti gyakorlatokkal igyekszik segíteni a külföldi létbe beilleszkedni vágyóknak. 

Egy igaz történet

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Egy fiatal vidéki lánynak a 80-as évek derekán mozgás- és értelmi sérült gyermeke született. Bántalmazó férje oldalán küzdött kitartóan a családja boldogságáért, de harca kudarcra volt ítélve. Azóta eltelt több mint harminc év, a lányból asszony lett, de nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak. Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.

Péterfy-Novák Éva 2013 májusában indította útjára az Egyasszony blogot, amely kibővített formában azóta könyvben is megjelent. Őszintén vall az átélt helyzetekről, érzelmekről, mindezt olyan lendületes, tiszta megfogalmazásban, hogy néhány oldal után garantált az olvasó bekebelezése.
Részlet a könyvből:


„Megyünk tovább, ruhát kell venni neki, szép, fehér ruhát. Az eladó kedves, kérdezi, hány éves a kislányuk? Hét, mondom neki, de kicsit sovány, nem szeret enni. Szép, fehér ruha, olyan, mint a menyasszonyi, állítólag ilyen illik. Az eladó viccel, hogy biztosan a legszebb lesz az ünnepségen. Ez nem kérdés, mondom, fasza kis ünnepség lesz. Kérdezi, hogy cipőt kérünk-e. Riadtan nézünk egymásra, kérünk? Bólintok. Hányas a lába? Nem tudom. Zsuzsi soha nem viselt cipőt. Azt sem tudom, hogy egy hétévesnek mekkora lába van. Uramisten, mit gondol majd ez a nő, milyen megveszekedett anya vagyok én, hogy nem tudom, hányas lába van a gyerekemnek?"


"Borzongtam, és nem tudtam letenni. Őszinte bátorsága erőt ad az élet elfogadásához. Ez nem egy asszony sorsa, ez mindannyiunk sorsa!"

Jakupcsek Gabriella

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szombat, 12 március 2016 08:49
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449