TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Elegem van a szürkeségből!
25
2016 okt.


Borús, szürke napokon, amiből volt néhány az elmúlt hetekben csak vonszoltam magam egész nap, nagyjából semmivel sem haladtam, és nemigen villanyozott fel semmi! Már kezdtem azt hinni, hogy menthetetlenül életunt vagyok, amikor legendás életszeretetükről és pozitivizmusokról ismert barátok is melankolikus kedvtelenséget villantottak meg. Hirtelen megcsapott a felismerés, hogy nem velem van a baj, hanem a hormonokkal! Ha szervezetünk nem kap elég fényt, az agyban fáradságérzetet okozó hormon, melatonin szabadul fel, és kedvetlenné, aluszékonnyá tesz minket.Itt terápia kell!

Mivel a Jóleszek fogyi csoportban új életet kezdtünk, a csokoládé és egyéb boldogsághormonok sajnos kiestek a terápiás eszközök közül, így új megoldások után kellett néznem.

 


Fényt akarok!

1.0
Távol áll tőlem a romantikus túlfűtöttség, de esős napokon telepakoltam a fő életterünk képében tetszelgő nappalit gyertyával, mécsessel.

2.0
Amint kisütött a nap, sutba vágtam mindent, és rohantunk ki a szabadba. Így esett meg, hogy a félig kész ebéd és a gyerekek alvásidejének dacára egy üres játszótéren a csúszdán fekve töltődtem napfénnyel, míg a gyerekek hintáztak. A szombati pazar napsütés amúgy sokakat megihletett, Edit barátnőm szerint zsúfolásig megtelt a Szabadidőközpont, mintha csak nyár lett volna. A Domb mellett az Arborétum, a Főtér, a hetényi Szulyovszky-emlékpark, a Csalánosi Parkerdő, a Vadaskert, de a Főtér is remek kecskeméti helyszín a levegővel és fénnyel való töltődéshez, morbidabb helyszínnek pedig a kecskeméti temetőket ajánljuk.


Illatorgiával a rosszkedv ellen

Azt már régóta tudom, hogy egy fárasztó nap után csodát tesz velem egy levendulás fürdő, takonykór idején pedig az eukaliptuszos fürdő. Mostanában teljesen beleszerelmesedtem az illóolajokba, így az otthonunk is illatozik finom, természetes és gyógyító illatoktól. A párologtatóba tett 8-10 csepp illóolaj vagy illóolajkeverék kellemesen ellazít (narancsvirág, bergamott, ylang-ylang, levendula) vagy épp élénkít (citrom, rozmaring). Az Aromareneszánsz című könyv kimeríthetetlen tárháza az aromaterápiás ötleteknek.

 Az alvás fél egészség!

Fáradtan, kialvatlanul nem túl pörgösek a napjaim, és még türelmetelen is vagyok, ezért a pihentető éjszakai alvás legalább olyan fontos tényező, mint a fény. Tévézés helyett igyekszem egy jó könyvvel álomba ringatni magam.


Nevetés a másik fél egészség!

Tudtad, hogy létezik nevetésterápia? Egy indiai orvos, dr. Madar Kataria „Nevető jóga” névvel csoportos foglalkozásokat szervez. A résztvevők nevetnek, tapsolnak és énekelnek, amit speciális légzőgyakorlatok kísérnek, és a záró relaxáció sem marad el.  Nos, a mi nevetésterápia specialistáink a gyerekeink, akik gyilkolják a rekeszizmainkat. Iszonyat viccesen tudnak mutogatni Activity közben, de tegnap este is vinnyogva röhögtünk a kimondhatatlan nyelvtörőkön, amiket a négyéves Zsannának tanítottam. Akinek nincs kéznél gyerek, az nézzen standup műsorokat (Kőhalmi Zoltánt, Kovács András Pétert, Kiss Ádámot, Hadházy Lászlót és társaikat receptre kellene felírni ősszel és télen) vagy töltődjön fel például a Rossz anyák és Bridget Jones kalandjain.

 


Csak semmi pörgés!

Jó lenne, ha mindenki megtalálná azt a technikát, amivel akár csak néhány percre is, de ki tud zökkenni a mindennapok káoszából.  Köztük én is. Ugyanis relaxációban, meditációban nem jeleskedem. A jógaórák záró relaxációja alatt zöldellő rétek és pillangók helyett az én fejemben már a vacsorafőzés lépései és egyéb teendők jártak szinte mindig. A minap szembejött velem az internet forgatagában egy pazar kecskeméti esemény, amire azon mód lecsaptam. Már nagyon várom a Yoga & Sound foglalkozást a Leskowsky Hangszergyűjteményben, ahol az ígéret szerint kellemes, kíméletes jógával és tibeti hangtálas relaxációval látagathatunk el vacsorafőzés helyett saját belső harmóniaszigetünkre.

Yoga & Sound a Leskowsky Hangszergyűjteményben

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 25 október 2016 11:13
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449