Nyomtatás
27
2016 nov.

Szekeres Adrien: "Most mi varázsolunk a gyerekeknek, magunknak és a közönségnek csodát"

 

Szekeres Adrien sugárzó jósága és bája azt sugallja nekünk, hogy családanyaként idilli karácsonyi hangulatot varázsol otthonukba. A kecskeméti koncertje kapcsán a Koch Borházban tartott sajtótájékoztatón egy kis játékra invitáltuk. Feldobtunk neki egy karácsonnyal kapcsolatos szót, ő pedig elmondta, mi jut róla eszébe.

 

Trendalelke: Kezdjük azzal, tudtad-e, hogy 36 nap van karácsonyig?


Szekeres Adrien: 36 nap múlva lesz decdember 24-e? Ennyi idő alatt lesz nekem 27 koncertem...


Karácsonyi hangulat?


Jaj, azt imádom! Az igazság viszont az, hogy a férjem is imádja, és nálunk ő az, aki karácsony reggelre az egész lakást feldíszíti, nem tud már aludni. Mindenhol állandóan karácsonyi díszeket vásárol, úgyhogy a gardróbunk nem az én ruháimmal van tele, hanem angyalokkal, csengőkkel, fényfüzérekkel és más dekorációs elemekkel. Általában jól elnyújtjuk az ünnepet, egészen január végéig, mivel nem vagyunk túl sokat otthon decemberben.


Karácsony a gyerekkorodban?


A csoda, a csodavárás. Biztos nagyon sok mindent kaptam, de érdekes, hogy csak egyetlenegyre emlékszem. Nem tudom miért pont ez a karácsony él bennem élénken: kaptam egy színezőt és egy plüss Vukot.


Karácsony most?


Most mi varázsolunk a gyerekeknek, magunknak és a közönségnek csodát. A zene fontos része az ünnepnek. Gyerekkoromban ez nem így volt, csak egy Csendes éj lemezünk volt. Most viszont rengeteg zenét hallgatunk karácsonykor.


Hihetetlenül elfáradok fizikailag a karácsonyi koncertek során, de ugyanennyire fel is töltődöm lelkileg. Látni a szemek csillogását és érezni, hogy a rohanós karácsonyi időszak miattam elcsendesül egy-másfél órára, hatok a lelkükre - ez nagyon feltölt.


Karácsonyi zene?


Mindenféle stílusból hallgatunk. Bárhova mentünk, egy ideig gyűjtöttük a karácsonyi albumokat. A férjem borító alapján is képes volt választani: akad köztük például olyan is, amit ahhoz tudnánk elképzelni, amikor leborul a karácsonyfa. Mostanság a Spotify a segítségünk, amiben tematikusan és stílus alapján is szelektálhatunk, nem cd-zünk.


Jótékonyság?


Sokan hallották talán már rólam, hogy nagyon fontos számomra különböző alapítványok támogatása, mindig valamilyen gyerekekkel kapcsolatos kezdeményezés mellé állok. Két éve a Zenével a rákos gyermekekért alapítványt igyekszem segíteni. Hozzájuk különleges a kötődésem, hiszen Szentes a székhelyük, én pedig oda jártam gimnáziumba. Szívfacsaró történeteket hallottam róluk, és lévén nagyon pici alapítványról van szó, elhatároztam, hogy megpróbálok segíteni nekik. Nyáron már egy balatoni tábort is tudtak szervezni a gyógyulófélben lévő gyerekeknek. Az álmuk, hogy zeneházakat hozzanak létre nekik. A tavalyi, budapesti koncertemre meghívtam őket, ami után rengeteg támogatást kaptak. Ez engem is inspirált, ezért új célom lett, hogy ezeket a gyerekeket és az alapítvány vezetőjét, Seres Antalt meghívjam a koncertjeimre. Itt lesznek Kecskeméten is, énekelni fognak!


Levél a Jézuskának?


A nagyobbik lányom már megírta, most olvastam. Tavaly is úgy csinálta, hogy leírta, mit szeretne, de hozzátette, mivel azt úgysem kapja meg, ezért írt helyette még néhány dolgot. Hozzátartozik a történethez, hogy a nagy már biztosan, de szerintem már a kicsi lányom is tudja az igazságot, ennek ellenére hinni akar, rajzol és ír. A legcsodálatosabb az egészben, hogy mindig úgy próbáltam kitalálni az ajándékot, hogy kapjanak egy olyat, amit le sem mernek írni. Amikor kiderült a nagyobbik lányom számára az igazság a Jézuskáról, azt értette meg legnehezebben, hogy én honnan tudtam, mire vágyott, hiszen neki az a legislegtitkosabb vágya volt. Megbeszéltük, hogy ez a szeretet.

 


Adventi koncertek?


Évek óta az életem részét képezik, nagyon szeretem. Amikor az ember szereti a munkáját, akkor - persze nagyon jól megszervezve az életet - megfér egymás mellett a munka és a magánélet. Volt például, hogy a gyermekeim is jöttek velem a fellépésre, hogy együtt legyünk. 24-25-26-án pedig szándékosan nem vállalok koncertet. Sokszor már 23.-ra sem, mert az meg a férjem születésnapja.


Karácsonyi édes élvezetek?


Nem vagyunk édesszájúak - bár imádom a gesztenyepürét, de a gyerekekkel minden évben sütünk mézeskalácsot. Abban ugye az a jó, hogy bármikor elkészíthető, egy fém dobozban sokáig élvezhetjük. Van, hogy linzert is sütünk. Ha időm engedi, akkor még mást is édesség is készül nálunk.


Ünnepi menü?


Ügyesen oldom meg: nagyon szeretjük a halászlevet, de én nem tudok főzni, ezért azt a közeli étteremből rendelünk. A többit pedig megbeszéljük jó előre, és az alapján készítem. Mindig alkotok valami piros-fehér desszertet is.


Szenteste?


Tavaly először csak négyesben ünnepeltük, idén is így lesz, mert nagyon meghitt.

 


Karácsonyi nagykoncert a jubiláló Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral


Szekeres Adrien a legszebb karácsonyi dalaival, valamint olyan szívből szóló slágerekkel érkezik Kecskemétre, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint te, melyek nem maradhatnak ki egyetlen koncert műsorából sem. Máig képzett, egyedülálló hangjának felcsendülése és sugárzó egyénisége együtt hangol rá minket az év legszebb ünnepére.


Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Időpont: 2016. december 20., 19:00

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 27 november 2016 23:32
Értékelés:
(2 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned