TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Ez lett a 2017-es év színe

03
2017 jan.

 

Elkapott minket a tavasz fuvallata gondolatban, amikor megpillantottuk, mire esett a Pantone választása: 2017-ben az év színe a sárgás beütésű lombzöld. Karácsony múltán már alig várjuk, hogy a hideg téli napok végeztével újra életre keljen az illatos, színes természet. Addig is az életterünket elkezdhetjük az év színéhez igazítani a hangulat kedvéért.

 

 

Míg tavaly rendhagyó módon két színt választottak - akkor a harmóniát és békét árasztó rózsakvarcra és a higgadt kékre voksoltak -, addig a 2017-es győztes szín a lombzöld (Greenery, kódja: 15-0343). A friss és zamatos sárgászöld árnyalat a tavasz első napjait idézi, amikor a természet zöldje újjáéled, megújul. A lombzöld a természettel való újraegyesülésünket szimbolizálja közvetlenül és átvitt értelemben is.

 

 

Így alkalmazd a lakberendezésben:

 

Ha falszínként választod, ahhoz mindenképp kevésbé domináns bútorok és kiegészítők dukálnak, ha pedig bútordarabokból, dekorációs elemekből válogatsz lombzöldet, akkor a helyiség többi része legyen hangsúlytalan, hogy elkerüld a zavaró színkavalkádot.

 

 

Így alkalmazd az öltözködésben:

 

Akár a ruhaneműkre, akár a sminkre gondolunk, csodaszép ez a zöld, de óvatosan kell bánni vele, hogy még harmonikus maradjon a megjelenésünk és ne úgy nézzünk ki, mint egy fa lombkoronája! Elég, ha egy-két ruhadarab, kiegészítő zöldellik rajtunk!

 

 

Így alkalmazd a konyhában:

 

Főzz szuperegészséges matcha teát!

Ezt kell tudnod róla:

A matcha a zöld teának egy speciális változata, neve onnan ered, hogy a leveleket előbb porrá őrlik, majd vízben feloldják. Vitaminok és ásványi anyagok mellett antioxidánsokban is gazdag, intenzív ízű. Koffeintartalma is többszöröse a többi teafélének, mégis a kávéval ellentétben nyugtatóbb hatású (lefekvés előtt azért nem ajánlott a fogyasztása.) Napi egy csészénél nem ajánlatos többet fogyasztani belőle.

 

Hangolódj rá a lombzöldre a Pantone videójával, amit a bejegyzés végére görgetve nézhetsz meg!

 

 

2017 tavaszának divatszínei

 

Évről évre az intézet választásai a kifutókon, majd a divatházak üzleteiben is visszaköszönnek. A Pantone top 10-es tavaszi divatszínlistáját a következő szezonra a természetközeliség határozta meg. A napsütéses napok melegétől a friss hegyi levegő kékjéig a paletta magában hordozza a reményt és a megújulást, amit ez az évszak elhoz nekünk. Íme, melyek ezek az árnyalatok:

 • Lombzöld
 • Kankalinsárga
 • Sápadt som (halványrózsaszín) 
 • Mogyoróbarna (világos)
 • Felhőkék
 • Lángnarancssárga
 • Cickafarkfű-rózsaszín
 • Niagarakék
 • Leveles kel (zöld)
 • Lazuritkék

Végezetül, ne feledd az örök szabályt, divathullámok jönnek és mennek, de a stílusod és az egyéniséged legyen maradandó!

 

Inspirációzuhatag az év színével:

 

 

 

Képek forrása: Pantone, Pinterest

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 03 január 2017 11:47
Értékelés:
(3 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449