TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Inspirációk, hogy egyediek legyenek a kecskeméti kertek
13
2017 máj.

Inspirációk, hogy egyediek legyenek a kecskeméti kertek

Hozd haza Spanyolországot ezzel a mediterrán falfelülettel! Hozd haza Spanyolországot ezzel a mediterrán falfelülettel!

 

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a netet bújni, képeket lementeni, hogy ötleteket gyűjtsünk - legyen szó receptekről, divatról vagy épp kertészkedésről. Most utóbbi képgyűjteményünket tesszük közkinccsé, bízva abban, hogy ihletet nyertek, és kreáltok valami csodásat az udvarotokba a hétvégén. Klassz családi program is válhat belőle, ha befogjátok a gyerkőcöket és a férjeket! ;)

 

 

 

 

Ez aztán a helykihasználás! Semmi gond, ha kicsi az erkélyetek, és úgy érzitek, nem elég színes. Nyugodtan dobjatok rá egy második sor balkonládát az előzőre! Az eredmény biztosan egy elégedett bólintás lesz!

 

 

 

Édes álom a szabadban? Naná! A legjobbakat a friss levegőn, a madarak és a természet harmonikus hang- és illatkavalkádjában lehet szunyókálni. Csak egy raklapra lesz szükségetek, amit festés után jó erős kötelekkel láttok el, aztán irány a vadászat a tökéletes fára, és máris szundizhat az aprónép. Hohó, ki mondta, hogy csak a gyerekeknek jár a szieszta?

 

 

Ha nincs elég teretek vagy unjátok a hagyományos virágoskertet, itt a nektek való megoldás! Tetszőleges formában, méretben, akár saját kezúleg barkácsolt ládákban is eléldegélnek a virágok. Sőt, picit több körültekintéssel és utánajárással bizonyos konyhakerti növényeket is nevelhettek így.

 

 

Melyik kissrác kuksolna a tv előtt nyáron, ha ilyen menő minijátszótere lenne?! Fiús anyukák, apukák, gyerünk, alkossatok fiús kertet! Ugyancsak tökéletesen alkalmas játsszva tanuláshoz. 

 

 

A fűszerkert a szívetek vágya, de helyhiánnyal küzdötök? Annyi cserépre lesz szükségetek, ahányféle gyógy- vagy fűszernövényt termesztenétek, őket aztán szépen egymásba pakolva voilá, kész is! A hagyományos konyhakertet szintén feldobhatjátok egy-egy ilyen cseréptoronnyal.

 

 

Most azonnal akarunk egyet vacsorázni itt! Micsoda hangulat! A kivitelezéshez pedig nem is kell túl sok minden. De fény mindenképp!

 

 

És ha már fények. Egy kis hagulatvilágítást kreálhattok a talpát vesztett poharakból, ugyanis kiváló gyertyatartókká válhatnak szemét helyett. Csak egy teamécsest kell előkotorni a szekrényből, majd a szimpatikus virágládába tűzni a rögtönzött mécsestartót.

 

 

Kalitkába zárva. Imádnivaló, nem?

 

 

Mint ahogy ez a cserépből kiömlő virágtenger is. Bátran játsszatok a színekkel, formákkal, tekeregjen a virágözön a kertben! Ha pedig még rusztikusabbá tennétek az összképet, nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat és induljatok kincsvadászatra a padláson vagy a zsibvásárban, a kompozíció szépen mutat tejes- vagy zsírosbödönnel vagy tulajdonképpen bármilyen tárggyal, amiből ki lehet önteni a virágokat.

 

 

Ha bödönt nem találtatok, megunt csillárt viszont igen, annak is adhattok új életet. Egy kis festés, néhány cserép és a kedvenc balkonnövényeitek, és minden szem odaszegeződik majd!

 

 

Ha van régi létrátok, nem is kell ilyen speckó állványt eszkábálnotok a virágládáknak. 

 

 

A hordó sosem megy ki a divatból! Akár asztalként, akár virágtartóként nyer új funkciót, az udvar hangulatát feldobja.

 

 

Ez a rusztikus kiülő hogy tetszik? Anyagigénye nem túl nagy, viszont erős férfikezekre szükség lesz a kövek egymásra pakolásához! (Utána jár a puszi/süti/fröccs! :) )

 

 

Megszállottja vagy az arborétumoknak? Hozd létre a sajátodat! Akár ebben a szobakertben is lehet a helye a felturbózott virágcsillárnak.

 

 

Mini tündérkert a lányos házakhoz - ügyeskezű anyukák és türelmes kislányok a kelléklista tetején állnak. A többi cukiság beszerezhető a virágboltban, kertészeti áruházban.

 

 

Újrahasznosítás az ökoanyuknak: a konzervdobozok színesre pingálva annyi vidámságot visznek a kertbe, hogy az tutira nem fogy el a nyár végéig!

 

Szerszámokat a kézbe, hajrá, szépüljenek a kecskeméti udvarok, kertek!

 

Képek forrása: Pinterest

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 14 máj. 2017 11:15
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449