TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Nélkülözhetetlen appok a családi kiruccanásokhoz

23
2017 júl.

Nélkülözhetetlen appok a családi kiruccanásokhoz

 

Emlékeztek még a vezetés közben takarónyi térképpel bajlódásra? Vagy a bőrönd súlyát egy kilóval megdobó szótárra, a családnak fülkéből hazatelefonálásra? Nos, hát nem is volt olyan régen, most meg már mindenre van egy szuper app, így elég egy okostelefon a kézbe, és máris kizárt, hogy elvesszünk, vagy megörökítetlen maradjon a legszebb táj, amit a nyaralás alatt láttunk. A készülődéstől az emlékek dokumentálásáig összegyűjtöttünk jó néhány hasznos alkalmazást, amiknek a letöltését nektek is ajánljuk.

 

 

 

Ötletbörze

 

 

Magyar Látnivalók

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS, Windows

Ingyenes

Magyarország kulturális, történelmi és turisztikai kínálatát érjük el, így jó adag inspiráció zúdul ránk, hova kiránduljunk legközelebb az országban. Az alkalmazás alapfunkciói internetkapcsolat nélkül is használhatók. Látnivalók, szálláshelyek, vendéglátóhelyek, szórakozás, programok kategóriákon belül böngészhetünk. Vigyázat, irdatlan sok időt eltölthetünk az alkalmazásban elmélyülve! :)

Bővebb információ

 

 

Tripadvisor

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Tervezzen jobban. Foglaljon bölcsebben. Utazzon kellemesebben. Ezeket ígéri nekünk a TripAdvisor, és hát nem is hazudik. Elfogulatlan utazói értékelésekkel segítik a döntéshozatalunkat, amikor hotelek, éttermek és látnivalók között válogatunk. Ezenkívül olcsó repülőjegyek, ingyenes útikalauzok, kiadó nyaralók a világ minden tájáról, népszerű fórumok tanácsokkal szinte bármely úti célról és még sok más funkció kényeztet minket. Internetkapcsolatot igényel.

 

Készülődés felkészülten

 

 

Ready Set Vacation!

Nyelv: angol

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Ha eddig is minden nyaralás előtt ikszelted a napokat a naptárban, akkor ezt az alkalmazást neked fejlesztették! Visszaszámol a vakációig, csodálatos háttérképekkel hangol rá az utazásra, monitorozza a célállomás időjárását, programokat kínál, sőt, checklisteket is létrehozhattok emlékeztetőkkel, hogy tutira ne maradjon ki semmi a szervezésből.

Bővebb információ

 

PackKing

Nyelv: angol

Fut: Android

Ingyenes, de bizonyos szolgáltatásai fizetősek

Pakolástervező, amely nem csak arra jó, hogy ne maradjon ki semmi a bőröndből. Az utazás körülményeit beállítva segít, mit vigyünk magunkkal.

Bővebb információ

Ha az oldszkúl megoldást szeretitek, vagyis papíron írnátok a listát, és ott pipálgatnátok, mi van már a poggyászban, töltsétek le a Vincze Iza tervezte sablonunkat itt!

 

 

Úton...

 

 

Waze

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. Csatlakozz a többi autóshoz a környékeden, akik megosztják a valós idejű közlekedési- és útinformációkat - trafipax, baleset, útjavítás, stb. Még az üzemanyagon is spórolhatsz, mert a közösség tagjai rendre frissítik az árakat, sőt, a parkolásban ugyancsak segítségedre lesz az app, többet tutira nem felejted el, hol a kocsid, mert megjegyzi helyetted. Folyamatos internetkapcsolatot igényel.

Bővebb információ

 

 

Offline térkép (Google Maps)

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Mi jártunk már úgy, hogy hiába vettünk külföldre mobilnetet, bizony, egy rosszabb lefedettségű részen elvesztette a fonalat a telefon térképalkalmazása, így meg persze mi is. Ezt elkerülvén érdemes picit elővigyázatosnak lenni. A legegyszerűbb megoldás, ha indulás előtt a Google Mapsben lementjük a kívánt célállomást tartalmazó térképet, amit később offline üzemmódban is elő tudunk hívni.

Így tudod letölteni az offline térképeket

 

 

Valutaváltó

Nyelv: angol

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Nem igényel folyamatos internetkapcsolatot, ezért akár ha egy külföldi boltban kell gyorssegítség, akkor is előkaphatjuk.

Bővebb információ

 


Google Translator

Nyelv: angol

Fut: Android, iOS, Microsoft

Ingyenes

A legjobb barátja minden turistának, amikor elveszett a nyelvi különbözőségek dzsungelében. Bizonyos funkciók működnek offline módban is.

 

 

Hogy tudd, mit láttok

 

 

Madárhatározó

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Nem tudod milyen madarat láttál? A megfejtés csak néhány gombnyomásra van!

Funkciók:

  • Madárhatározás
  • Madárlexikon
  • Megfigyelés rögzítése
  • Játék
  • 157 madárfaj, 269 illusztráció
  • 203 hang file

Bővebb információ

 

 

Kétéltű- és hüllőhatározó

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület mobiltelefonos alkalmazása a hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő faj terepi azonosításához nyújt segítséget 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajleírásokkal.

Bővebb információ

 

Csillagkép-határozó: Star Walk 2

Nyelv: angol

Fut: Android, iOS, Windows

Fizetős

Minden tud a csillagokról és a bolygókról. A telefont az égre emelve megmondja, milyen csillagképeket látunk éppen. Van egy butább verziója ingyenesen, de az épp az imént említett remek funkciót nem tudja.

Bővebb információ

 

Elázásmentes nyaralást!

 

 

Meteora

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS

Ingyenes

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Riasztások, csapadék előrejelzés 1.6 kilométer pontosan.

Bővebb információ

 

 

TAVIHAR

Nyelv: magyar

Fut: Android, iOS, Windows

Ingyenes

Magyarország hajózható tavainak viharveszélyeiről tájékoztat. Futtatásához, megjeleníthető adatainak frissüléséhez folyamatos internetkapcsolat szükséges.

Bővebb információ

 

The Weather Channel

Nyelv: angol

Fut: Android, iOS, Windows

Ingyenes

Tulajdonképpen egy saját kis időjárásjelentő, aki non-stop rendelkezésünkre áll. Folyamatos internetkapcsolatot igényel.

Letöltés

 

Legyen maradandó az élmény!

 

 

Journey - Diary

Nyelv: angol

Fut: Android

Ingyenes, de bizonyos funkciókért fizetni kell

Modern útinaplót vezethettek az élményeitekről képekkel, videókkal felturbózva. Szinkronizálható a többi digitális eszközöddel, így bárhonnan elérheted később az emlékeid. A bejegyzések megtarthatók privátnak, de megoszthatók a közösségi médiában is.

Bővebb információ

 

 

Montázsszerkesztő

 

Ebből már úgyis van legalább egy a telefonotokon...

 


Az információkért felelősséget nem vállalunk.

Kihagytunk valamit a listából? A Facebook bejegyzésünk alatt várjuk tippjeiteket, miket szerezzünk még be!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 24 július 2017 20:46
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449