TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Otthon melege \ Szülőkímélő meseolvasás, avagy éljenek a hangoskönyvek!
25
2017 okt.

Szülőkímélő meseolvasás, avagy éljenek a hangoskönyvek!

 

Emlékszem, anyukámat mennyire fel tudtam húzni, amikor századjára is a Világszép Nádszál kisasszonyt vetíttettem vele. Persze már mindketten kívülről tudtuk az összes diát. Bizonyára anyu örült volna, ha akkoriban is ennyi mesét meg lehet kapni hangoskönyv formájában, és ő szabadon tehet-vehet, míg én a Napnak fényes pitvarában kalandozom.

 

 

 

A mesekönyvek és a rajzfilmek mellett változatos lehet a gyerkőcöknek, amikor csak a fülük dolgozik az érzékszerveik közül a történet befogadása közben. Rengeteg mesét fel lehet lelni a neten ingyen, illetve a könyvesboltokban is egyre több a kínálat hangoskönyvből - a népszerűsége viszont még mindig nem az igazi. Pedig a gyereknek szabadságot is ad, hiszen mozoghatnak, mászkálhatnak, közben mégis koncentrálhatnak a történetre is.

 

 

 

 

5 klasszikus - a kezdőcsomag

 

 

A Magyar Elektronikus Könyvtárban többszáz könyv közül böngészhetünk. Érdemes körülnézni a hangoskönyv.net, a Meséskönyv és a nepmese.hu oldalakon, illetve a YouTube-on is. Az említett oldalak ingyenesek.

 

Kötelezők könnyedén

 

Gyerekkoromban is imádtam olvasni, de egy-két kötelező olvasmányt kimondottan nehezemre esett elkezdeni. Az Antigonét például vittem magammal síelni, hátha a csodás hegyi környezet majd meghozza az étvágyam a görög klasszikusokhoz… Nem hozta, viszont lehet, hogy síelgetés közben meghallgattam volna az MP3 lejátszómon, mert úgy nem éreztem volna időrablónak. A kőszívű ember fiait például a mai napig nem pipáltam ki, de pont néhány napja végre elkezdtem újra nekiveselkedni Baradlayék életének. Nem olvasva, hanem esténként, az ágyban, hallgatva. Szerencsére most már temérdek kötelező olvasmány és ajánlott irodalom elérhető a neten, hangoskönyv formájában. Nem beszélve arról, hogy élménnyé is tehetjük a kötelezőket, íme néhány ötlet, hogyan!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 25 október 2017 17:06
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449